Şimdi Ara

SAMSUNG KS8500 kullanıcıları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.488
Cevap
48
Favori
139.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmbrbr


    quote:

    Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

    [size="2"]Burda bazı kişileri anlamak oldukça zor,sırf marka fanlığı yada aldığı ürünü kusurları olsa bile piyasanın en iyisi gibi nitelendirenler neyin kafasında,, HIGH-END seri ve orta segment Va panel IPS panel, led,edge -led,direct, hepsini kullandım hepsinde sorunlar vardı, ha şimdi kilit nokta şu:hiç bir led tv gündüz gözüyle kusurları vermez göremezsinizde, ama akşam hava kararmaya başladımı bulunduğunuz ortamın ışıklarını kapatınca kusurlar çıkıyor, LED-panelin,OLED ile yarışır cümlesini görünce gülüyorum çoğu kişi siyahlara takmış gitmiş kimisi siyahıda çok farklı anlıyor, siyah tamam ama görüntüdeki siyahmı paneldeki siyahmı yayındaki neslerin cisimlerin siyahını hemen hemen her günümüz paneli iyi veriyor mesela filmdeki adamım siyah ceketi, peki ya panelin siyahı ne yapıcaz bunu ? boş ekranda beyaz uzun bir yazı ekranı olsun panel led ise ya koyu gridir ekran yada lacivert oled ise arka aydınlatma olmadığı için siyah tam siyah ,bu lanet led panellerde arka ampüller hep açık ne olursa olsun sızıyor o ışık imkanı yok önüne geçilmiyor, en basit örnek samsung super amoled ekranı cep telefonu kullananlar siyahın kalitesini bilir, birde ıps ekran tel kullansınlar o leş ışık sızmaları adamı deli eder ..ha birde local dimming çılgınlığı varki hiç bahsetmiyorum bile..

    led panele 3000 tl üstü vermek akıl karı görmüyorum ,bende eg910v oled panel var gece film izlerken ohh be diyorsun panelide 2.el aldım tanıdıktan ucuza geldi, siyah o denleki sanki önünde hiç birşey yok insanlar var sanal 3d gibi, o yüzden led panele bunca meblağ vermeyin çok üzülür insan ,bütçe varsa biraz daha birikim yapıp oled alın, kelle paça kafa rahat olsun..sözüm meclis dışı


    Verdiğiniz bilgiler güzeldi ama aklıma su takıldı; rting sitesinde baktığımda ks8500 serisi eg910'dan daha iyi performans sergiliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Sırf siyah çok net çıkacak diye oled ekrana 5500tl vermek ne kadar mantıklı?(Ben 49'ınc baktığım için oled pahalı kalıyor o yüzden dedim.)

    [size="2"]şöyle söylim ks8500,eg910v'den üstün yönü parlaklığı yani niti + beyaz ekranın daha beyaz olması oledler,de beyazlar tam beyaz değildir,şöyle söylim karlı bir görüntüde ks8500 tam beyaz oled ise biraz sönük beyazdır, ama sakın aldatmasın sizi bu bir etken değil, contrast'ta oledin üstüne yok + ks8500 motıonda daha iyidir, lakin bu gibi etkenler izleyiciye etki etmiyor aman aman, led panele onca para vermek akıl karı değildir bana göre ben onca yatırım yaptım (0,km) araç parası verdim bugüne kadar değiştirdiğim led panellere ,size bir örnek vereyim..

    bknz:Dün akşam, LIGHTS OUT= Işıklar kapanıyor, denilen korku filmi izledim Orjinal BD Remux yani bluray Ham film,dolayısıyla film karanlık atmosfere sahip, ve bulunduğum ortam yani odanın ışıkları kapalı idi, filmde ara sahnelerde yani siyah sahnelerde o kadar tatlıki panel, sanki tv kapalı gözüküyor anlık korku sahnelerinde karanlıktan çıkan nesneler oyuncular yada ana karaktermiz olan hayalet ekrandan dışa çıkıcakmış gibi, bu filmi siz led panelde yani ks8500'de izleseniz o paneldeki sızmayı görcektiniz ,bir örnek daha yıldızlar arası filminde o uzayda geçen filmde atmosfer o kadar canlı iyiki hayran kalıyorsunuz ben orjinal bluray remux indiriyorum torrentten gelin bakın 4k neymiş 4k zaten farkını 65'panel üstünde anlıyor insan oda 3 +4 metre mesafeden hakkıdır tabi yayın kaynağınında bitratesi sağlam olucak, hatta gelen misafirlerim bu tv 3d mi diyor gözlüksüz

    Şuda var siyahı çok iyi panel led,lerde var, buna en iyi örnek şunlar ama piyasada bulunmuyor malesef

    samsung 2015 seri:js9500 tr,ye gelmedi

    sony 2013 seri: w905a,buda çok iyi ..

    4ama hiç biri organik ışık saçan diyot yani bir oled panel değil amacım oledi övmek değil ama kullanınca anlıyorsunuz bunu..


    [size="2"]YUKARDA BAHSETTİĞİM FİLMDE BU BAKINIZ: TRAİLER,DA BİLE FİLM KARANLIK ORTAMLARDA GEÇİYOR İŞTE ORDA ARKA AYDINLATMA OLMAYINCA OLED,DE SİYAHLAR GERÇEK SİYAH






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 19 Kasım 2016; 21:43:33 >




  • 10 bit 4K panel ile Full HD paneli kıyaslamak çok doğru olmamış gibi. İstediğiniz kadar bitrate'i yüksek film indirin, izlediğiniz film asla 4K - 10 bit panelde izlediğiniz gibi olmaz.

    Batman v Superman Dawn of Justice (2016) 2160p 4K UltraHD BluRay (x265 HEVC 10bit) 2CH AC3 [Zeus] : 68 GB
    Deadpool (2016) 2160p 4K UltraHD BluRay (x265 HEVC 10bit) 2CH AC3 [Zeus] : 49 GB
    X-Men Apocalypse (2016) 2160p 4K UltraHD BluRay (x265 HEVC 10bit) 2CH AAC : 65 GB

    Buyrun bunlar en son indirdiğim filmlerden bazıları. Hepsi de gerçek 4k Bluray (http://4kblurays.com)'den gayet yüksek bitrate ile riplenmiş; uzun süre 55 inç full hd panelde bluray iso'dan direkt film izlemiş biri olarak diyorum ki 55 inç de aradaki farkı anlamak için gayet yeterli hele ki bahsettiğimiz 55KS8500 gibi bir panel ise..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 19 Kasım 2016; 22:40:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -tayfun-

    İyi akşamlar bugün KS8500 55 inç modelini kurmaya geldiler. Kurulurken sordum özellikle sorun varmı bakın ekrana diye baktılar yok dediler sağ ve sol köşede ışıkları gördüm ama yukarıdan bakınca görünüyor tv yerde şu anda tv sehpası pazartesi gelecek. Sorun olmadığını ledlerin böyle olduğunu söyledi tam karşıdan bakınca görünmüyor sahiden. Şahsen ben rahatsız olmadım memnunum şimdilik, görüntüler çok iyi. Üstten bakınca sağ ve solda ışıklar var ama karşıdan bakınca hiç görünmüyor karanlıkta. Zaten hep karşısından izlerim tvyi. Fotoğraflarda ayar film modunda. Başka birşeye dokunmadım. Fotoğrafları koydum. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

    http://i.hizliresim.com/njYb01.jpg

    http://i.hizliresim.com/vXYaWO.jpg

    http://i.hizliresim.com/1VjpO1.jpg

    http://i.hizliresim.com/LZdv5J.jpg

    Televizyonu yukarıdan bakarak izlemeyeceğinize göre bence sorun yok. Bu arada filmi 4K indirmediniz sanırım?




  • bado6100 kullanıcısına yanıt
    Evet bencede sorun yok, karşıdan sorunsuz zaten. Hayır 4k değil 1080p 13 gb boyutu. Bu arada 1 buçuk dk lık 2 tane hdr suhd demo indirdim 1.5 gb. Görüntü muhteşem.
  • Arkadaşlar telefon hediyesi eline ulaşan oldumu ?
  • [size="2"]5,24 saniyede olay kopuyor

  • Tesekkur ederim. Simdi daha iyi anladim
  • KS8500 İÇİN TV'DE YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELMİŞ. YÜKLESEM Mİ BİLEMEDİM. MALUM GÜNCELLEMELER İYİ OLANI DAHA DA KÖTÜ YAPIYOR BU KONUDA TELEFONLARA GELEN YAZILIM GÜNCELLEMELERİ İLE TELEFONDA YAVAŞLAMA VE ŞARJININ DAHA DA AZ GİTMESİ GİBİ SORUNLARLA AZ ÇOK TECRÜBEMİZ VAR.8500 SERİSİNİ KULLANAN ARKADAŞLAR HANGİ YAZILIMI KULLANIYOR ACABA? YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPANLAR BİR FAYDASINI GÖREBİLDİLER Mİ?

    ELİNDE KANAL LİSTESİ OLAN VARSA BURADA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.
  • bende n11den aldım 49ks8500. hafif ışık sızması var. filmlerde dikkatli bakınca görülüyor ancak. benim için çok problem değil. ben güncelleme yaptım sakın siz yapmayın. donmalar oluyor tvde bazen. güncellemeden önce yoktu öyle şeyler.

    bu tv olan arkaşlara şunu sormak istiyorum, HDR+ modunu ne zaman ne için kullanmak gerekiyor. 1080p filmlerde açmak lazım mı yada normal kanallarda açmak lazım mı. yoksa 4k bir video açınca bizim mi açmamız lazım yoksa kendisi otomatik açılır mı?

    birde ben tvreting sitesine bakarak film modunu ayarladım. birkaç değişiklik yaptım. daha iyi görüntüyü alanlar varsa ayarlarını göndersin lütfen.

    dinamik modda göz çok yoruluyor. bunu çözebilen var mı? trt4 için hangi ayarları yapmak lazım. normal kanal izlerden hangi modu kullanmak lazım. hangi ayarları kapatmak lazım. yardımcı olursanız sevinirim.




  • Bazi arkadaslar burasinin ks8500 forum sayfasi oldugunu unutmustabi ki bu tv ovecegiz bundan daha dogal bir durum yok ayrica bu baslikta kimsr fanlik yapmiyor bu sayfada kullanicilar duygi ve dusuncelerini tv ile teknik bilgi alisverisi yapilmakta lutfen yorum yaparken mantikli olalim ve bu basligin ks8500 kullaicilarinin yorum yaptigi bir yer oldugunu unutmayalim gereksiz demegoji yapmaya gerek yok
  • KS8000 neden TR ye gelmedi? Yoksa curved satışlarını arttırmak için bilerek mi getirmediler? Eğer oyleyse Samsung avucunu yalar curved tv eve değil barakaya bile koymam.
  • Kanal listesi verebilecek var mı? Yardımcı olabilecek varsa pm bekliyorum
  • 49KS8500 aldım. Tv henüz gelmedi. Cihazı ayaklarıyla mı kullansam yoksa duvara mı assam karar veremedim. Evde kücük cocuk olduğu için duvara asmak istiyorum. fakat kavisli olması duvara asıldığında estetik bir bozukluk yaratır mı bilemedim. Cihazı duvara monte ederek kullanan varsa fikir verirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stbuyukbas -- 20 Kasım 2016; 23:20:40 >
  • Abi beynimi aldınız götürdünüz ben gidip bugün samsung bayiinden bu televizyonu alacaktım ama şimdi napıcam bilmiyorum. Televizyonu almamda ki tek neden playstation oynamak ama sizin yüzünüzden yine evde lg 21" monitorle takılmaya devam edicem. Ne yapayım almıyayım mı ben o zaman bu televizoynue
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stbuyukbas

    49KS8500 aldım. Tv henüz gelmedi. Cihazı ayaklarıyla mı kullansam yoksa duvara mı assam karar veremedim. Evde kücük cocuk olduğu için duvara asmak istiyorum. fakat kavisli olması duvara asıldığında estetik bir bozukluk yaratır mı bilemedim. Cihazı duvara monte ederek kullanan varsa fikir verirse sevinirim.

    Televizyonun düşmesinden dolayı endişe ediyorsanız çelik iple arkaya bağlayabilirsiniz. Bunun için yapılmış hazır aparatlar mevcut.

    Ben curved tv'yi duvara asmazdım.
  • tahakaraoglu T kullanıcısına yanıt
    Niye vazgeçtinki neden yani anlamadım.tv on numarq söyleyeyim bende bulutlanma sorunu çıktı o olmasa şunu söyleyebilirim suana kadar izlediğim en iyi tvlerden
  • arkadaşlar selamlar,

    Bazı arkadaşlar sanırım tv yi duvara monte etmişler duvara astığınız o tv zamanla ışık süzmeleri ve bulutlanmaları daha şiddetlenecktir konu ile ilgili detaylı bilgi google da mevcut ayrıca çok da tv ye çok ciddi hasarlarda verebilir Askı aparatında, inanılmaz şikayetler var sadece Samsunga da özel birşey değil,

    VESA standardı bulunan tüm askı aparatları,
    TV ye hiç bir zarara vermez.
    Avantajları;
    * Deprem sallantılarında güvenlik,
    *Uygun dekorasyonla şık görünüm

    Dezavantajları,
    *sabit bağlantılarda kablolama işlemlerinde sıkıntı
    *sarkan kabloların bir toplayıcı kanala almak gerekiyor
    *oturma düzeninin değiştirilmesinde sıkıntı
    *zamanla ışık süzmesi ve bulutlanmaya neden olur

    dezavantajları yok edebilecek çözüm ise,
    2 veya 3 yönlü hareket edebilen askı kullanmak,
    bu da tv nin duvardan biraz açılmasına sebep olur.

    Takılacak duvar önemlidir nemli ise rutubet var ise, sabah kalktığınızda duvarlarda nem vs hissediyorsanız,özellikle deniz olan bölgeler, duvara taktırmayın yada taktırmadan önce panelin takılacağı bölgeyi izole ettirin !

    Firmaların hediye verdiği panele yapışık sabit askıları kullanmayın, risklidirler panel hava almaz devamlı ısıya ve soğumaya bağlı neme maruz kalacaktır ki %75 cihaz problemlerinde en fazla görülen sorunlardan biridir !

    Mecbursanız da Hareketli askı aparı tercih edin duvarla panel arasında mesafe olsun, ben kullanıyorum birşey olmadı diyenlerin sayısı fazla olacaktır, askıdan çıkarıp cihazı masa üstüne aldığınızda büyük ihtimal cihaz farklı performans verecektir veya pixsel hataları ve en ufak dokunma olmamasına rağmen ekran çatlamaları olma riski vardır !

    Montajda kullanılan vidalar ve panelin esneklik oranı %100 sorunsuz olmamalıdır en ufak gerilimde cihaz durduğu yerde çatlayabilir yada bölgesel pixsel ölümleri oluşur !

    Firmalar bu durumlarda cihazı kendi servisi kurmasına rağmen en ufak sorumluluk almama hakları var, çunki bu olaylar takıldığı anda yaşanmaz belli sürelere bağlı yaşanır özellikle mevsimsel ısı farkları cihazlara hasar verir !

    Özetle hareketli askı apartaları tercih edin pahalı olabilirler fakat cihaz daha sağlıklı çalışacaktır, kapadıktan sonra cihazı öne çekip sağlıklı soğumasını sağlayın hava akımı alan cihazlarda arıza riski çok azdır !

    Ben şahsen mecbur değilseniz yinede takmayın derim

    saygılar




  • TV Kampanyası ile aldığı telefonu gelen var mı S7 veya S7 edge ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    arkadaşlar selamlar,

    Bazı arkadaşlar sanırım tv yi duvara monte etmişler duvara astığınız o tv zamanla ışık süzmeleri ve bulutlanmaları daha şiddetlenecktir konu ile ilgili detaylı bilgi google da mevcut ayrıca çok da tv ye çok ciddi hasarlarda verebilir Askı aparatında, inanılmaz şikayetler var sadece Samsunga da özel birşey değil,

    VESA standardı bulunan tüm askı aparatları,
    TV ye hiç bir zarara vermez.
    Avantajları;
    * Deprem sallantılarında güvenlik,
    *Uygun dekorasyonla şık görünüm

    Dezavantajları,
    *sabit bağlantılarda kablolama işlemlerinde sıkıntı
    *sarkan kabloların bir toplayıcı kanala almak gerekiyor
    *oturma düzeninin değiştirilmesinde sıkıntı
    *zamanla ışık süzmesi ve bulutlanmaya neden olur

    dezavantajları yok edebilecek çözüm ise,
    2 veya 3 yönlü hareket edebilen askı kullanmak,
    bu da tv nin duvardan biraz açılmasına sebep olur.

    Takılacak duvar önemlidir nemli ise rutubet var ise, sabah kalktığınızda duvarlarda nem vs hissediyorsanız,özellikle deniz olan bölgeler, duvara taktırmayın yada taktırmadan önce panelin takılacağı bölgeyi izole ettirin !

    Firmaların hediye verdiği panele yapışık sabit askıları kullanmayın, risklidirler panel hava almaz devamlı ısıya ve soğumaya bağlı neme maruz kalacaktır ki %75 cihaz problemlerinde en fazla görülen sorunlardan biridir !

    Mecbursanız da Hareketli askı aparı tercih edin duvarla panel arasında mesafe olsun, ben kullanıyorum birşey olmadı diyenlerin sayısı fazla olacaktır, askıdan çıkarıp cihazı masa üstüne aldığınızda büyük ihtimal cihaz farklı performans verecektir veya pixsel hataları ve en ufak dokunma olmamasına rağmen ekran çatlamaları olma riski vardır !

    Montajda kullanılan vidalar ve panelin esneklik oranı %100 sorunsuz olmamalıdır en ufak gerilimde cihaz durduğu yerde çatlayabilir yada bölgesel pixsel ölümleri oluşur !

    Firmalar bu durumlarda cihazı kendi servisi kurmasına rağmen en ufak sorumluluk almama hakları var, çunki bu olaylar takıldığı anda yaşanmaz belli sürelere bağlı yaşanır özellikle mevsimsel ısı farkları cihazlara hasar verir !

    Özetle hareketli askı apartaları tercih edin pahalı olabilirler fakat cihaz daha sağlıklı çalışacaktır, kapadıktan sonra cihazı öne çekip sağlıklı soğumasını sağlayın hava akımı alan cihazlarda arıza riski çok azdır !

    Ben şahsen mecbur değilseniz yinede takmayın derim

    saygılar

    yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda duvara monte etmemeye karar verdim. ayakları üzerine kurdurucam. çelik halat olayını araştırdım o sistem öne devrilmesini engelliyor ki öncelikli amacımda bu fakat benim oğlan televizyona 8 şiddetinde deprem etkisi uygulayabilir. cihazın arkaya da devrilmesini engelleyecek bir çözüm bulmam gerekiyor. Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.




  • Tvnin tizen arayüzü gayet hızlı çalışıyor. Arayüzden memnun kaldım baya. Ekran sahiden çok güzel 4k videolarla mükemmel görüntüler oluyor. Loş ışıkta karşıdan bakınca hiç sorun yok, tabiki belli açıdan bakınca simsiyah olmuyor ekran. Sağ ve sol alt köşede yukarıdan bakınca (tv yerde) çerçeveden ışık görünüyor resimleri koymuştum, bilemiyorum sorun mudur bunlar servis çağırılmalımı ama izlemeyi etkileyen birşey yok ekran ortasında bulutlanma vs olmuyor. Wifi bağlantısı sorunsuz hiç yavaşlama olmadı 2 gündür. Telefondan (iphone) smart view ile hızlıca bağlanıyor özellikle you tube uygulaması ile telefondan direk hızlıca bağlanması hoşuma gitti baya işime yarayacak. Ayarlardan samsung logo ışığıda kapanıyormş yeni buldum. Metal çerçeveler gayet hoş duruyor. Yani gayet memnunum iyiki almışım bu modeli diyorum. Uzun süre idare eder beni.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.