Şimdi Ara

Samsung laptop'ta recovery açılmıyor bios ekranı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen günlerde laptopum windowstayken %100 disk kullanımı olmaya başladı. Ben sorunu ararken 1-2dk sonra wifi gidip 30sn içinde windows kapandı bir daha da açılmadı. Samsung recovery açılıyordu ve verileri kurtarmaya çalıştım, kopyalama hızı 0,5mb/s civarı olunca işlemi iptal ettim. Birkaç kere denedim bu işlemi. Sonrasında ise hdd'yi masaüstü'ne takıp hiren boot cd ile baktığımda (windows loading kısmı açılmıyor normal şekilde açmaya kalkınca) c sürücüsünün unallocated olduğunu gördüm.

    Bu arada nasıl olduğunu anlamadım ama bütün özel veriler yedeklenmiş benim external hdd'ye o yavaş süren kurtarma işleminde. Sabaha kadar açık bırakmıştım.

    Sorun şu. İlk başlarda laptopu başlattığımda windows recovery kısmı açılıyor, kurtarma mı yapacağım, yeni sistem mi kuracağım falan yazıyordu. F4'e basınca bu ekran geliyordu.

    Fakat Artık böyle birşey yazmamakta. Laptopu açıyorum 1-2 saniyeliğine Samsung yazısı geliyor ve ardından Bios açılıyor. Boot kısmını hdd'yi seçtiriyorum. Fakat sistem başlayınca yine windows açılıyor. Kısırdöngü. HDD'nin içinde windows recovery olan kısmına bilgisayardan baktım problemsiz bir şekilde durmakta. C sürücüsüne ise format attım fakat bu problem format atılmadan önce de vardı.

    Neden sürekli bios'a geliyor, recovery kısmı açılmıyor anlayabilmiş değilim. Vatan Bilgisayar'a götürsem (oradan aldım) buna orjinal windowsunu kurun desem kurarlar mı hemen. Yoksa 20 gün bekletirler mi? Acil yapmam lazım...

    Laptop NP370R5E ve Win8 ile geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 1 Mart 2014; 1:56:58 >







  • Selam ben bir şey sormak istiyorum benim tablet e teamspek3 yükledim ama mikrafon cıkmıyo yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios menüsünü yeterince kurcaladın mı ? Orda recovery iptal etme veya aktif etme gibi seçenek olabilir. Umarım recovery partı zarar görmemiştir bunun dışında sıfırdan başka bir kaynaktan kurman gerekebilir.
  • hocam bios'ta secure boot ayarı var fakat recovery iptal etme ayarı yok. Recovery part'ının zarar gördüğünü sanmıyorum çünkü içindeki dosyalar görülebiliyor, anlam veremedim olaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.