Şimdi Ara

Samsung LCD TV görüntü ters döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
12.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung lcd tv'nin (LE32B553 model) USB'den video oynatmaması nedeniyle servis menüsüne girip, 550 olan modelini 650 olarak değiştirmiştim. Yaklaşık 3 yıldır, bu şekilde kullandım bir sorun olmamıştı, digital fotoğraf makinesini tv ye bağlayıp videoları oynatabiliyordum, en son fotoğraf makinesindeki videoları tv de izleyemeyince tekrar servis menüsüne girip LE650 olarak değiştirdiğim model ayarını LE750 olarak değiştirdim (internetten araştırma yapmıştım, bu şekilde değiştirildiğinde farklı uzantısı olan videolar seyretmek mümkünmüş, ancak deniyorki böyle yaparsanız işlemci ısınıp zarar görebilirmiş), söz konusu değişikliği yaptıktan sonra ekranın 180 derece ters döndüğünü gördüm, ne kadar uğraştıysam değiştiremedim. İnternette bu konuyla ilgili çözüm önerisi de bulamadım. Bir kaç kişinin benimle aynı sorunla karşılaştığını gördüm, ancak sorunu nasıl çözdükleri konusunda bilgi vermemişler.

    Benimle aynı sorunla karşılaşıp çözen veya bu sorunun nasıl giderilebileceğine dair çözüm önerisi olan arkadaşlar, bu sorunu nasıl çözebilirim?

    İlgilenip cevap verenlere şimdiden teşekkürler...







  • PE570 olarak denediniz mi acaba hocam?
  • Denedim olmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih_antalya_1980

    Samsung lcd tv'nin (LE32B553 model) USB'den video oynatmaması nedeniyle servis menüsüne girip, 550 olan modelini 650 olarak değiştirmiştim. Yaklaşık 3 yıldır, bu şekilde kullandım bir sorun olmamıştı, digital fotoğraf makinesini tv ye bağlayıp videoları oynatabiliyordum, en son fotoğraf makinesindeki videoları tv de izleyemeyince tekrar servis menüsüne girip LE650 olarak değiştirdiğim model ayarını LE750 olarak değiştirdim (internetten araştırma yapmıştım, bu şekilde değiştirildiğinde farklı uzantısı olan videolar seyretmek mümkünmüş, ancak deniyorki böyle yaparsanız işlemci ısınıp zarar görebilirmiş), söz konusu değişikliği yaptıktan sonra ekranın 180 derece ters döndüğünü gördüm, ne kadar uğraştıysam değiştiremedim. İnternette bu konuyla ilgili çözüm önerisi de bulamadım. Bir kaç kişinin benimle aynı sorunla karşılaştığını gördüm, ancak sorunu nasıl çözdükleri konusunda bilgi vermemişler.

    Benimle aynı sorunla karşılaşıp çözen veya bu sorunun nasıl giderilebileceğine dair çözüm önerisi olan arkadaşlar, bu sorunu nasıl çözebilirim?

    İlgilenip cevap verenlere şimdiden teşekkürler...

    Allah'a hamd olsun sorunu çözdüm.

    Sorunu çözmek için yaptıklarım:

    1- Öncelikle servis menüsüne girip tv'nin modelini PB550, tipini de 32..A... olarak ayarladım
    2- Akşamdan tv'nin elektrik bağlantısını kestim.
    3- Sabah olduğunda tekrar servis menüsüne girip tv'nin modelini PB750, tipini de 32...L... olarak ayarladım,
    4- Sorun çözüldü, ekran normal durumuna geldi.
    5- Söz konusu ayarda TV'nin aşırı ısınması sorunu ortaya çıkacağından, ayarlarını tekrar değiştirdim ve modelini PB550, modelini 32...A.... olarak belirledim. Hiç bir sorun kalmadı.


    Peki ekran niye ters dönmüştü, arkadaşlar, TV'nin modelini yükseltince aşırı ısınma nedeniyle ayarlarda bozulma olduğunu düşünüyorum.

    Not: Yöntemi denemenize rağmen sonuç alamazsanız, bir kaç gün üst üste tekrar edin.
    .............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_antalya_1980 -- 16 Haziran 2013; 9:57:30 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.