Şimdi Ara

SAMSUNG LE46A756 mi almaliyim yoksa LE52A656

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar butceme gore bir karar almak zorundayim kafam cok cok karisti bu ne ismis ya...yuzlerce model yuzlerce yorum offf.

    Sizce hangisi daha mantikli
    LE46A756 mi almaliyim yoksa LE52A656 (eger 6 serisinin de goruntusu 7 kadar iyi ise 52inc olanini tercih ederim)

    wireles filan benim icin cok onemli diil zaten apple tv'im var benim icin goruntu cok daha onemli...6 serisi ve 7 serisi cok mu farkli...

    deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisemre -- 16 Aralık 2008; 4:26:02 >



  • Ben LE46A656 aldım. Yaptığım araştırmalar, görüştüğüm kişiler, 5-serisinden 6-serisine geçişte ciddi fark olduğunu ama 6'dan 7'ye geçişte kritik fark olmadığı yönündeydi. Onun için 656 aldım. Aynı fiyata 7-serisi 46'' alacağıma 6-serisi 52'' almayı ben tercih ederdim yerinizde olsam.

    Series 7

    Samsung's high-end Series 7 TVs build on features found in the Series 6, but also take "networking and multimedia management to a whole new level". In other words, there's USB connectivity for adding external devices to view movies (including DivX) and photos, plus internal flash memory pre-loaded with premium content from GalleryPlayer.

    There's an integrated woofer in the sets, though this is fairly useless if you're using your own home audio system.


    Burada 6 ile 7 serileri aynı platformu kullanıyor ve temel fark olarak USB yazmış ancak USB zaten 6-serisinde de var. Dahili flash dışında bir fark yok gibi. İleride internet desteği gelebileceği söyleniyor ama bunun için üçüncü parti birtakım arabairimler kullanılmak zorunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 16 Aralık 2008; 15:12:28 >




  • Özgür çok teşekkür ederim fikrin ve yardımın için sanırım 6 serisi alacam
  • merhaba arkadaşlar,

    ben kasım ayı sonunda tv mi aldım ve alırken de aynı ikileme düştüm. her iki tv fiyat olarak birbirine oldukça yakındı. tabii ki 6'' lik farkta oldukça önemliydi benim için.
    her ikisinede aynı kaynaktan aynı ayarlar ile görüntüyü aktarmasını istedim satıcı arkadaştan, sağolsun oldukça ilgilendi.
    elbette esas olan senin kendi gözün fakat bana 7 serisi, 6 serisine göre bariz farkla dah iyi gözüktü. teknik sebeplerini bilmem, bilemem... aralarında görünür tek fark 7 serisinin +20.000 kontrast değeri fakat 7 serisi benim beğeni kriterlerime göre daha iyiydi. bu sebeple 46a756 aldım.

    sanırım ib showroomları, veya farklı tekno marketlerde bu kıyaslamayı bizzat kendin de yapabilirsin. kararını kağıt üzerinde ki değerler yerine bizzat görerek vermeni şiddetle öneniririm.
    umarım yardımcı olmuşumdur.

    saygılar...




  • yine kafam karisti :(
  • kesinlikle 52a656 al hiç düşünme 46a756yı bunu o modeli kötülemek için söylemiyorum asla, ne kadar büyük o kadar iyi mantığıyla söylüyorum gerçekten 52'' in sana vereceği tad 46'' ten çok daha fazla olacaktır. Asla takılmayın bu kontrast vs. palavralarına ayrıca swarthy acaba 656 ve 756 modellerinin 46''lerine bakarakmı bu yoruma vardınız yoksa biri 52 biri 46 ise sd yayında 52 daha kötü gözükecektir ama hd yayında ikiside aynı güzellikte görüntü verirler zaten bu tvlerinde amacı bu.
  • Teknik açıdan 6-serisi ve 7-serisi tamamen aynı platformu kullanıyor ben internette epey okudum bu konuyu. Onun için görüntü kalitesi açısından ikisi arasında kesinlikle fark olmaması lazım. Tek fark olası internet desteği olarak bahsediliyor her yerde.
  • Ben bir 7 serisi kulanıcısıyım ve aradaki contrast farkını gerçekten büyük bir fark olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kendi ses sistemin yoksa bu tv senin ses ihtiyacını karşılacaktır. 7SERİSİ 6 serisiyle aynı platform diyorlar burdaki llatform denilen şey ne oluyo ki...

    7SERİES
  • bugun bir ahbabımla bu konuyu konustuk samsungta yetkılı ...tavsıye ettıgı 5 serılerı 6 serisi avrupadaki sitelerdede biraz problemlemli en cok elestiri alan tvlerin basında geliyor.
     SAMSUNG LE46A756 mi almaliyim yoksa LE52A656

    expert yani bilirkişilerin ve kullanıcı yorumlarına göre yapılan degerlendirmeleri goz onunde bulundurmus site.en cok elestiri bur serilere yapılmıs.
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 15 Aralık 2008; 22:08:09 >
  • Bence sony daha iyi samsunga nazaran, ama kimisine göre samsung kimisine görede philips iyidir... marka seçiminden sonra aynı markanın modelleri arasında fiyat farkını hakedecek fark olmadığına inanıyorum. Zaten bizde bu kadar çok fark var eğer yurtdışı satış fiyatlarından model fiyat farklarını yüzdelerseniz bizimkilere nazaran bu kadar yüksek farklar olmadığını görürsünüz. Bu yüzdende ben en üst seri yerine orta serilerin tercih edilmesinden yanayım ama bütçem geniş bana sorun yok diyenler en güzellerini alsınlar tabiki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: margornn

    kesinlikle 52a656 al hiç düşünme 46a756yı bunu o modeli kötülemek için söylemiyorum asla, ne kadar büyük o kadar iyi mantığıyla söylüyorum gerçekten 52'' in sana vereceği tad 46'' ten çok daha fazla olacaktır. Asla takılmayın bu kontrast vs. palavralarına ayrıca swarthy acaba 656 ve 756 modellerinin 46''lerine bakarakmı bu yoruma vardınız yoksa biri 52 biri 46 ise sd yayında 52 daha kötü gözükecektir ama hd yayında ikiside aynı güzellikte görüntü verirler zaten bu tvlerinde amacı bu.


    tekrar selam arkadaşlar...
    margorn söylediğine tamamen katılıyorum, ne kadar büyük o kadar iyi bencede... zaten benimde konuyu görünce o zamanlarda yaşadıklarım aklıma geldi ve hemen fikirlerimi belirtmeye çalıştım. sorduğun soru son derece güzel hemen cevap vereyim 52a656, 46a656 ve 46a756 modellerin tamamı aynı ortamda yanyana idi ve hepsine full hd görüntü aktartarak bir önceki msjda belirttiğim karara vardım.

    son olarak karar vermesi gereken arkadaşa inceleme sitelerine sıkı bir göz atmasını da tavsiye ediyorum, özellikle trustedreviews'a...

    saygılar...




  • dostum LE52A656 için ne fiyat aldın ve nerden tesekkurler
  • Ben 1 ay önce İ.B'den 46a756 aldım.Yaşadığın kararsızlıkları bende yaşadım.7 serisimi 6 serisimi derken oturup ikisinide uzun uzun izledim.Ayrıca yanımda bulunan arakadaşımın LCD modelllerinden haberi yoktu.Bak bakalım ikisiden hangisi dahab iyi sorduğumda bariz bir fark seçemedi.Bende 1000 ytl etmez detaylar için canımı sıkmadım ve 6 serisini aldım.
    Memnunmusun dersen kesinlikle memnunum.Zaten aldıktan sonra oturup izliyorsun ve gözün alışıyor.Çok fazla para vermeyin ki 2 sene sonra değiştirmek için bahaneniz olsun.Teknoloji bu hızla giderse bilgisarlarımız giib Tvlerimizde 3-4 senede bir değişecektir.
  • arkadaslar ben le46a756 aldim ve 4050 verdim...gerci en ucuz fiyati enplus verdi 3999 ama arkadasimdan aldim o dakazansin istedim.

    sans eseri 756 ve 656 yi yanyana mediamarkt ta buldum ve man in black vardi bi sahnede isik yansimasi vardi ve nedense 756 ninki bana daha gerceksi geldi...ve 756 yi sectim

    sonuc olarak yeni tv almamin tek sebebi var ki oda benim mevcut tv nin HDMI i olmamasi cunku kiz arkim dan bana apple tv geldi dg de...bunu anlatmamin sebebi 7 serisinde wireless ozellik olmasi e iki gun sonra yeni bi alet alirim uymaz muymaz diye ben 7 aldim.
  • arkadaslar aldim 46a756 yi ve bugun geldi gercekten cok menunum. 6 ve 7 serisini kiyaslamak istiyorsaniz Kanyon teknosa da biri 6 digeri 7 46 inc var yanyana.
  • Selam arkadaşlar

    Bende şuan aynı 2lem içindeydim, bugün 46a656 ve 46a756 yı yanyana seyretme şansım oldu. bende diğer arkadaşlar gibi 756 yı daha güzel buldum.
    Evimde 106 HDMI li ama HD ready bile olmayan sansung bir plazma var ancak hani bi tüketim ve hep daha iyiye sahip olma alışkanlığımızdan bende epey okudum ve araştırdım. Sonuç olarak gelecek teknolojileride göz önünde bulundurarak ( HD yayın, IP TV ( ethernet port şart) , download ettiğin divx , hd filimleri (USB port) direk harddiskten seyredebilmek , çektiğin resimleri flash tan bile seyretmek bence 3-5 yıl sonra daha da önemli bir özellik olacak. 3 Yıl sonra TV değiştirmektense şuan bu teknolojiyi almanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ilerde ethernetten software upgradelerinde olabileceğini düşünüyorum.

    Bu arada 9 ve 8 serisinide inceledim, 9 serisi 2.000.000-1 kontrast olmasına rağmen fiyat 6.000 ytl ye çıktığından 8 serisi sadece incelik sağladığından 756 yı çok optimum buldum. Tabiki bütçe burada çok önemli ama 3000 i veren 3900 üde verir diyerek yıl sonu olmadan almayı planlıyorum.




  • araştırdığın modelleri 2ye kadar indirdin ve 46a656 ve 46a756 arasında kaldıysan 46a756 modelini tercih etmelisin. tnt hd/mpeg4 tuner ethernet subwofer DLNA ve dolby digital farkı 756 serisini ön plana çıkartıyor.
  • merhaba,

    46a686 modelinin a656 ile farkı varmıdır? ve 46a686 modelinde sd yayınlarda nasıl acaba, bende panasonic 42px803 var ve sd yayınları müthiş 46a686 modelinde aynı keyfi yaşamak mümkünmü acaba,

    forumdan okuduğum kadarı ilede samsung da 100 hz problemleri olabiliyormuş bunla ilgili neler söyleyebilrisiniz.

    teşekkür ederim
  • a656 benim bi arkadaşta var .sık sık giderim. benim evdeki plasma 42'' bu alet 40'' ..
    durum şu: kadın şarkı söylerken kıçını kıvırttığında titremeli geçişler oluyor..onda hd smart box mı ne var . bende bişey yok direk çanak ..kıytırıktan bir alıcı . ama plasmada ayrı bir dert..adamda ne göz bırakıyor ne bilmem ne..ilkin göze vurdu
    yani lcd lerin en iyisi ne olursa olsun en kötü plasma bile ondan SD de iyidir.. neden dersen en iyisi bile 2sn gecekmeli görüntülerde geçiş yapar plasmalarda bıu 0.0001 gibi bişe..tüplüde sanırım hiç yok..
    hd-full hd den anlamam ben SD den anlarım yalnız.. aslında 100hz trinitron tüplü tv ler en iyisi SD de hem plasmadan hemde hd-full hd den daha iyi..gözlerim ve aklım beni yanıltmadı ise durum bu.. önce SD ..bulamazsan plasma ..yani lcd leri alanlar ps3 ve film için alıyorlar..yani tv izlemek için alanda bilmeden alıyordur diye düşünüyorum ben..benim gibi cahil insanlara 2-3 show yapıp koltuk altına tutuşturuyorlar..bende aldım zamanında ..almadım dersem yalan olur




  • 52a656 almayı düşünüyorum ne kadar büyük olursa o kadar iyi kanaatindeyim.. en iyi fiyat nerede bilen var mı acaba.. şu an bana en uygun gelen
    bimeksde 4999ye 22 taksit.. gerçi o da öde öde bitmez=)

    şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.