Şimdi Ara

Samsung Led TV taşınabilir HDD'den film oynatmamaya başladı! Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 6-7 yıl önce Samsung'un UE40C6820 modelini satın almıştım. Yıllardır severek kullanıyordum. Filmlerimi hddlere arşivlerim ve hdd dolunca yenisini alırım. Yıllardır bu hddlerdeki filmleri tvnin usb bağlantısı üzerinden sorunsuz izlemekteyim. MKV'ler de dahil. 4-5 aydır TV'de hdd üzerinden film izlemedim.


    Bu süre zarfında televizyonun yazılımını da güncellemedim. Şu an elimde içleri film dolu Western Digital'in 2 TB'lık ve Seagate'in 2 TB'lık HDD si var. Bunların içleri film dolu ve ben bu HDD'leri televizyonuma şimdiye kadar yüzlerce kere takarak içlerindeki filmleri izledim. İki hardiskte dolmaya yaklaştığı için bir tane de yeni Seagate 2 TB lik HDD aldım ve yeni indirdiğim Tenet filmini onun içine atarak tv de izlemeyi denedim.


    TV hardiski gördü. Media Player uygulamasını otomatik başlattı. Filmler kategorisini seçince "Geçerli aygıtta film dosyası yok. Başka bir kategori seçin." diyen bir uyarı verdi. Yeni aldığım için, acaba harddiskte mi sorun var diye düşünerek eski hddlerimi taktım. Eski Seagate HDD de bir sorun olmayıp içindeki filmleri oynatırken daha önce defalarca içinden film izlediğim ve içi film dolu eski WD marka HDD mi tvye takınca tekrar aynı uyarıyı yani "Geçerli aygıtta film dosyası yok. Başka bir kategori seçin." diyen uyarıyı aldım.


    Bu sorun çok tuhaf bir hal aldı. Tevazuya gerek yok, bilgisayardan çok iyi anlarım. Teknolojiyle de aram iyidir. Bu yüzden sorunu en ince ayrıntısına kadar detaylı yazıyorum ki hatanın nedeni olabilecek ihtimalleri tek tek eleyip gerçek nedeni hep beraber bulabilelim. Bunları yazmasam çoğu kişi MKV kodeğini desteklemiyordur, dönüştür filan diye sallamasyon cevap verirdi. Sorunun MKV ile yada film dosyasının türü ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.


    Bunu ispatlamak için şöyle yaptım. Yeni aldığım HDD nin içindeki, tv tarafından dosya yok uyarısıyla izleyemediğim Tenet filmini o harddiskten eski seagate harddiskime kopyaladım. Ve eski seagate harddiskindeki filmi tv de sorunsuz izledim.

    Sizce sorunun kaynağı nedir ve nasıl çözülür arkadaşlar? Not: tüm HDD ler NTFS formatındadır. Yeni aldığım HDD yi formatlayarak NTFS, FAT, ve exFAT türlerinde biçimlendirdim ve içlerine film attım. Sorun değişmedi. Eski Seagate hardiskte sorun olmayıp diğer eski hardisklerde, hatta usb lerde ve yeni aldığım seagate harddiskte bu uyarıyı almamın nedeni ne olabilir?


    Samsung Led TV taşınabilir HDD'den film oynatmamaya başladı! Yardım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.