Şimdi Ara

Samsung note 9 çalıntı cep telefonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
6.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Mart 2020 tarihinde sahibinden.com’da Samsung Galaxy note 9 ilanı gördüm.Ankara sıhhiye balıkçılar iş hanında 2.el bir ceptelefonu satan bir yerden 3500₺ aldım.Nakit parayla faturası kutusu yok telefoncu kartvizitini verdi herhangi birşey olursa biz burdayız ,abi yardımcı oluruz yine ihtiyacın olursa filan diye verdi. Neyse telefonda sıkıntı yok aradan 10 ay geçti telefonu ben sattım üstüne para katıp ıphone 12 aldım sıfır Necatibeyden telefoncudan. Aradan 1 ay geçti note 9 verip üstüne para verdim telefoncu aradı bana verdiğin note 9 çalıntı çıktı ;10 ay geçiyor ben kullandım hiç bir sıkıntı yoktu.İlk Sahibi olan telefoncu savcılığa gidip 2 adet tezgahımda telefon kayıp yada çalmışlar diye şikayette bulunuyor. Polislerin yaptığı denetimlerde benim sattığım telefoncunun tezgahını kontrol eden polisler çalıntı olduğunu tespit edip alıp götürdüler dedi. Ben şoke tabi ilk defa başıma böyle bir olay geldi. Devlet memuruyum aynı zamanda. Hemen telefoncuya gittim adamın zararını karşıladım.Bu sefer aldığım telefoncuya gittim bende durumu anlattım sağolsun aradan 1 seneye yakın zaman geçmesine rağmen hatırladı. Allahtan saklamışım hırsızlık şubeye gidip ifade verdik.Telefoncuda geldi ifadesini verdi bana sattığını söyledi. O da başka telefoncu arkadaşından aldığını söyledi. Ben doğal olarak 3500₺ zararımın karşılanmasını istedim. Telefoncuda o arkadaşı telefocudan alınca vereceğini söyledi yanaşmadı vermeye. Bende ilçe tüketici hakem heyetine başvurdum 6 ay içinde sonuçlandı. Emniyette verdiğim ifade tutanaklarını dosyaya ekledim tüketici hakem heyeti lehime karar verdi paramı kurtardım. 657 ‘ye tabi devlet memuru olduğum için emniyette disiplin soruşturması açtı hakkımda. Çalıntı mal kullanmaktan fayda sağlamak suçundan.Allahtan telefoncu ifadesinde bana sattığına dair söylediği için masum olduğum ispatlandı ceza almadım, ama süreç çok çetrefilli uğraştiriyor normal vatandaş olsam bu kadar uğraşmazdım. Eğer ispatlayamasaydım ihraç bile olacaktım o yüzden memur arkadaşlar kesinlikle 2.el telefona bulaşmayın. Alacaksanız da faturası kesinlikle olsun elinizde ve nakit değil post cihazından çektirin eğer kart viziti atmış olsaydım halim haraptı o yüzden dikkatli olun arkadaşlar faturasız kesinlikle almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsyn89ozhn -- 19 Ağustos 2021; 22:47:58 >







  • Satış sözleşmesi imzalamaniz gerekiyordu. Bu tarihte bu kişiden aldım diye. ikinizinde imzasının olması gerekiyor.
  • Hep bu yüzden ikinci el telefon almaktan son anda vazgeçiyorum. İyi ki paylaştınız bunu.
  • Yararlı bilgi hocam teşekkürler.

  • Siz baya şanlıymışsınız, "ben aldım, ben sattım" diyen esnafa esnaflara denk gelmişsiniz. Geçmiş olsun.
  • Okunurluk açısından bir nokta, paragraf başı filan kullansaydın bari hocam.
  • Zamanın behrinde (2000 lerden beri) Anadolu'nun küçücük ilinde cep telefoncular birinden cep telefonu satın alırlarken, satıcı kimliğinin fotokopisinin altına şu marka, model, imei'li telefonu falanca telefoncuya sattım diye yazdırır imzalatırdı.


    Telefoncuda satarken aynı şekilde alıcının kimlik fotokopisi üstüne kaşeli yazı verirdi falanca marka model filanca imei'li telefonu bu şahısa sattım diye. Enteresandır satarlarken fiş keserlerdi ancak rakam sembolik olurdu, sattıkları fiyatı yazmazlardı.

  • Çok geçmiş olsun. Bir başkasının sizden önce veya sonra kullanıp suça bulaştırması ihtimali olan her türlü eşyayı kağıtsız belgesiz olarak almak ve satmak büyük risktir. Burası Türkiye. Bütün gördüğümüz ve duyduğumuz acayip olaylar sadece haberlerde olmuyor. Gerçekte birilerinin başına geliyor, ve o birileri biz de olabiliriz burada yaşandığı gibi.

    Her işimizi kayıtlı yapmaya dikkat edelim. Biz diyelim telefon aldık, kullandık ve birine ikinci el olarak kağıtsız, belgesiz, hiç bir delil olmadan sattık. Sonra bu alan kişi yasadışı işlerde bu telefonu kullandı ve çöpe attı. Aylar ve belki yıllar sonra karakoldan ifadeye çağrılabilir, hatta doğrudan gözaltına bile alınabiliriz. Çünkü bu telefon ile işlenen her suç üzerimize kalacaktır. Satış esnasında basit bir kağıt imzalama işi yapmadık diye bu telefon başımıza bela olacaktır. Belki yıllarca suçsuzluğumuzu ispat etmeye uğraşacağız. Belki ispat edemeyip ceza alacağız.

    Böyle şeylere hiç gerek yok. Lütfen biraz gözü açık olalım ve sözleşmesiz birşey alıp satmayalım.




  • 2.el de fatura olmasına dikkat ederim gerçi hayatımda bir kere 2011 de 2.el iphone 4 cihaz almıştım onunda faturası kutusu mevcuttu diye yoksa bulaşılmaz bu işlere, ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.

  • böyle bir dönemde bi devlet memurunun 2. el telefonu alması zaten başlı başına risk.. Başka söze gerek yok.

  • Keşke bu ikinci el satışlar için bir yasal prosedür gelse de gönül rahatlığıyla alsak. Ben ikinci el android telefon alan ve bu telefonda bylock/fetöden içeri giren fabrika işçisi duymuştum. İspatlarsınız elbet ama geçen zaman ve stresi kimse size geri veremez.

    Bu arada herkese faydalı olması açısından ben sormuş olayım, bilen biri hepimizi aydınlatsın.

    Oldu da ikinci el telefon veya laptop almak istedik. Satıcıyla nasıl bir sözleşme yapmalıyız, kağıda neler yazmalıyız ki ileride iki tarafta mağdur olmasın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 19 Ağustos 2021; 19:31:2 >
  • Dostum birde memur olacaksın. Bu yazı düzeni ne böyle. Noktalama işaretlerinden haberin yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prfssr

    Keşke bu ikinci el satışlar için bir yasal prosedür gelse de gönül rahatlığıyla alsak. Ben ikinci el android telefon alan ve bu telefonda bylock/fetöden içeri giren fabrika işçisi duymuştum. İspatlarsınız elbet ama geçen zaman ve stresi kimse size geri veremez.

    Bu arada herkese faydalı olması açısından ben sormuş olayım, bilen biri hepimizi aydınlatsın.

    Oldu da ikinci el telefon veya laptop almak istedik. Satıcıyla nasıl bir sözleşme yapmalıyız, kağıda neler yazmalıyız ki ileride iki tarafta mağdur olmasın?

    kesinlikle yasalarla korunmalı.hatta aracılar olsun bu işler için emlakcılar gibi belge imzalatsın onlara bir miktar komisyon verelim.


    hicbir satıcı sözleşme imzalamaz bence

  • İmei ve cihaz bilgisine kadar birikimi karşılıklı satış sözleşmesi imzalamadığınızda; Cihazın kimliği siber suça dahi karışmış olsa dahi aksini iddia edemezsiniz.Sizin olayınız basitmiş..
  • Aklıma şu geldi acaba telefon sizdeyken IMIE attılar o zaman kullandınız sonra telefonu satınca telefonu alan telefonu sıfırladı atılan IMEI gittide o şekilde mi olay ceyran etti neyse gecmiş olsun tecrübe olmuş sizede

  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    👍
  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    Telefonum kırıldı acil almam lazımdı.Bende sahibinden com görünce telefoncu kurumsal üyeliği var diye almıştım bana ders oldu.
  • YshtolaRhul7017 Y kullanıcısına yanıt
    Haberim var tabi ki duyarlılığın için teşekkür ederim. Gerekli düzeltmeleri yaptım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.