Şimdi Ara

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
22
Favori
28.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8 Ocakta tek başıma doğu ekspresine gideceğim. Fotoğraf çekmek için ufak bi cihaz arayışı içerisindeyim. Telefon olarak iPhone 6s kullanıyorum sizce nx mini almaya değer mi ? tren hareket halinde olacağı için camdan çekeceğim fotoğraflarda iphone başarılı olamaz gibime geliyor. selfie için iyi bir çözüm olur mu? doğunun o güzelliğini fotoğrafa yansıtır mı?
  • The_GodFather. kullanıcısına yanıt
    Nx mini kullanmadan kalitesini anlayamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar elimde Sıfır samsung nx mini + 9-27 mm lens var isteyen varsa bana ulasabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iwd35

    Merhaba,

    https://urun.n11.com/fotograf-makinesi/lowepro-dashpoint-20-pepper-red-P86701462 şu çantanın içerisine giriyor. Nx mini güzel alettir fakat 9-27mm lensi çok fazla açıp kapatmayın arıza yapabiliyor.
    lens kapağı şurada var:
    https://www.amazon.com/JJC-L-R17-SAMSUNG-NX-MINI-Camera/dp/B00LITLE4I/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1544533907&sr=1-2&keywords=nx+mini


    hayırlı olsun
    Teşekkürler

    Lens kapağı cidden sıkıntı. Amazonda lens kapakları 6$ kargosu 39$ cidden saçma olmuş. Bir şekilde temin etmek lazım. Dediğiniz çanta cidden güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nx mini için mount adaptörü olup da satmak isteyen var mı arkadaşlar?
  • shimoda kullanıcısına yanıt
    Nx mini ile diğer tüm nx serisi lensleri kullanabilmek çok güzel bir şey, daha önce elimde vardı ve 50-200mm ve 30mm lensi keyifle kullanmıştım. Fakat bir eksik nokta var. Nx serisi lensler takılıyken dahili flash çalışmıyor. Belki de aynı anda fazla güç harcayacağı için böyle bir kısıtlama yapılmış olabilir. Ancak üzücü bir durum.
    Nxm-Nx çevirici bulursanız kaçırmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BarvaArtena

    Arkadaslar elimde Sıfır samsung nx mini + 9-27 mm lens var isteyen varsa bana ulasabilir
    pm attım hocam
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bende 17mm lensi de vardı mini nin. 9-27 bir kampta kaybolunca kalanları biraz da ihtiyaç nedeniyle satmıştım. Pişman oldum ama sonradan.

    Şimdi adaptörü garantilersem yeniden nx mini ve 30 ya da 45mm lens alıp kullanmak istiyorum. 17mm bir daha bulmak mümkün değil diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutusu faturası duran ve ara ara nadiren kullandığım bir NX Mini + 17mm 1.8 lensim var :) Çok mu çok şeker alet. Çok az kullandım çünkü zaten ana makinem var. Çektiği fotoğraflar beni hayrete düşürdü hep o küçük boyuyla. Dokunmatik ekrana alışık değilim ama bu alet dokunmatik ekranlı. Dokun çek özelliği bile var. Alırken özellikle 17mm 1.8 nx lens ile almıştım çünkü bir kaç örneğine internetten bakınca anladım ki harika şeyler çekiyor ve oldukça keskin. Sırt çantamda taşıyorum bir süredir artık. Ufaktan tekrar kullanmaya başladım gibi son 2-3 aydır. Sizin bahsettiğiniz 9-27mm değişken kit lens ile hiç denemedim ama eminim onla da güzel sonuçlar alınır günlük kullanımda.
    Aldıktan sonra bir yazılım güncellemesi yapmıştım ayrıca lens içinde yazılım güncellemesi vardı onu da yapmıştım. Kutusuna baktım biraz önce her şey duruyor ilk günkü gibi. 899 TL vermişim foto zeynepten almışım. 2017 ocak ayında. Bu fotoğraf makinelerinin garanti süreleri 2 yıl mı 3 yıl mı bilmiyorum eğer 2 yıl ise bugün artık dolmuş demektir tabi. Bazen nasılsa kullanmıyorum satayım diyorum bazen dursun ne zararı var ki zaten şirin ve pratik üstelik şaşırtıyor beni bu boyuyla diyorum.
    Zamanında içinden lightroom 5 CD ve ürün anahtarı da çıkmıştı. Şimdi tabi Lightroom Classic ve Lightroom CC oldu hepsi 2 yıldır.
    Flickr'da olan varsa takipleşelim beni eklerseniz ben de hemen ekleyeceğim bu bahaneyle :)
    https://www.flickr.com/people/weekendplayer/




  • Boş beleş bir cep telefonu 1500 lira hocam şimdi. Nx mini beş tane telefonu cebinden çıkarır taşınabilirlik ve imaj kalitesi açısından. Satmak isteseniz şanını ününü bilen bile bir telefon parası da vermez miniye

    Kalsın kesinlikle elinizde. Zaten nx mini yi satan pişman olur 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weekender kullanıcısına yanıt
    NXmini ve 17mm sürekli yanımda, yanımda başka makina yoksa çok güzel iş görüyor. Bu arada Lightroom 5 de hala çok iyi, kullanilabilir. Tek sorunu belli tarihten sonraki makinaların raw dosyalarını tanımaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 7 Ocak 2019; 20:43:26 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Bende taşıyorum son zamanlarda artık yanımda. Gerçekten dediğin gbi başka makine yoksa çok güzel iş görüyor o an. Zaman zaman görüyorum paylaşımlarını zaten Flickr'da :) Evet 5'de kullanılabilir ama dediğin gibi aynı.
  • Nx mini ile birlikte hangi kit lensi önerirsiniz?18-55 mi?

    20-50 mi yoksa 16-50 pz mi?

    20-50mm deneme şansım oldu. Diğerleri nasıldır fikir almak istiyorum.

    45mm lensi tecrübe ediyorum şu ara ancak biraz daha geniş açılı zoom lense ihtiyaç duyduğum anlar oluyor.

    Mini nin 9-27 lensini şu nedenle tercih etmiyorum. Crop faktöründen dolayı nx mini, tüm aralıklarda objelere daha yakın olmayı sağlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shimoda kullanıcısına yanıt
    30mm lens güzel bir lens fakat onun bile nx mini ile kullanımında kapalı alanlarda (ev içi gibi dar alanlarda) sıkıntı yaşarsınız. 30*2,7=81mm ff karşılığı açı dar kalır. Varsa 17mm kendi lensi sizin için harika olur. 50-200mm kullanmıştım. 200mm de görüntüyü sabit tutmak bile imkansız (200*2,7=540mm)
    siz beğenmemişsiniz ama 9-27mm güzel bir lens. zaten 9-27mm bu makine için 18-55mm gibi kullanılmak için tasarlanmış.(9*2,7=24,3mm ; 27*2,7=72,9mm)
    18-200mm, 20-50mm ve 16-50mm(ez) olan lenslerin çok beğenilmediğini duymuştum. 18-55mm fena değil. elbette düşük f değerli lenslerin hepsi güzeldir. Nx mini ile kullanacağınıza bu lensleri nx300 gibi bir makine ile kullanmak daha mantıklı. Nx mini ye çevirici ve diğer lensleri örneğin 50-200mm yi taktığınızda taşıması oldukça sıkıntı yaratır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 10 Ocak 2019; 12:26:55 >
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    200mm yi ulaştığı crop değeri ve 540mm için istiyorum hocam zaten. 1" sensörlü adamakıllı fotoğraf ceken ama bu derecede iyi imaj kalitesi olan makina yok. Mercimek sensörlü SLR like bişey almak lazım o da bana uymuyor. 400-500 liralık lensle nx mini bu imkanı sağlıyor. Arada bir uçak fotoğrafı çekeceğim.

    45mm lens bana 120mm lik ve 1.8f prime imkanı sağlıyor. 30mm onun için gereksiz buluyorum şimdilik.

    16-50pz video çekiminde ihtiyaç duyabilirim diye düşündüğüm bir seçenek. Tabi bir de 45mm ye göre daha geniş açı istediğim zaman kullanmak için. Mevcut 9-27 manuel çevrildiği için video çekerken illa sallantı olıuor ve akıcı şekilde kadraj değiştiremiyorsunuz.

    Eos M3 makinam var ve 22mm f2.0 ve 15-45mm kit lens mevcut. Buna az biraz uygun fiyatlı tele objektif alma maliyetine NX mini, 45mm ve Nx adaptör almayı tercih ettim. Durum aslında biraz da böyle.




  • Samsung nasıl bu makineyi üretmiyor hala aklım almıyor. Bu ürün elinde olup satmak isteyen varsa lütfen ulaşsın. Body, lens ne varsa talibim.
  • Nx minimin 9-27 lens çevirince görüntü gelmiyor du garantiden değişim oldu bugün.

    9mm lens satan varsa talibim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey ilgilisi varmış cihazın. Satmaya başta niyetim yoktu ama o kadar çok soran oldu ki sahibinden'de bir gün içinde 11 mesaj geldi ve bunun 10'u gerçekten almak isteyen kişilerdi. İlana çıktığım gün satıldı. Ben bile şaşırdım. Demek ki bu küçük cep herkülünün hala kıymeti biliniyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weekender -- 24 Ocak 2019; 17:16:44 >
  • 6 aylık faturalı garantili nx mini +9-27mm lens kaça satmalıyım lens iki hafta olmadı daha garantiden sıfır değişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğur böcüklü sitede bir adet nxm adaptör var. 490 TL den.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.