Şimdi Ara

Samsung P2250 ekran aldım ama otomatik ayar sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler Arkadaşlar dün samsung P2250 monitörü aldım güzel ama ön panelden otomatik yeniden boyutlandırma düğmesine bastığımı "mevcut değil" diye bir yazı çıkıyor ve mesela Prince of Persia oyununu oynarken oyun tam ekranı kaplamıyor.bunları kendisi otomatik olarak yapması gerekmiyor mu lütfen bu monitörü olanlar yardım etsin.



  • O ayarı ekran kartı ayarlarından yapman lazım. Mesela benim ekran kartı ati.http://img241.imageshack.us/i/catalyst.jpg/ Burdaki ayarlardan yapıyorum.
  • tamam teşekkür ederim ben hallettim
  • bendede otomatik ayar mevcut değil uyarısı veriyor sen nasıl düzelttin kardeş
  • Urthas bende bir samsung p2250 aldım ekran kartıda ati fakat renklerde baya bi fark gibiydi özellikle gri renklerde griler böyle sarımtırak görünüyodu baya bi kasıp düzelttim gibi ama yinede sormak istedim doğru renkler için extra bişi yaptınmı ayrıca ekran kartında avivo color kısmında ki renk sıcaklığı bölümünde ne ayarlı 6500K mı yoksa başka bi değermi ben burayı 7100K olarak ayarlayıp gri renklerin doğru görünmesini %90 ayarladım gibi ama hala içime sinmiyor acaba monitörmü sorunlu diye düşünüyorum
  • Monitörü dvi arabirimi ile kullanıyorsanız otomatik ayar seçeneğinin çıkmaması normal. Otomatik ayar vga bağlantıda çıkıyor. Dvi'ın otomatik ayara ihtiyacı olmuyor yani.
    Görüntü boyutuyla ilgili ayarlar "Urthas"ın dediği gibi ekran kartı ayarlarından yapılıyor.
  • Yani monitöre otomatik ayar yapmak istediğmiizde DVI Bağlantı mevcut ise o zaman galiba kendimiz yapacağız sanırım bu konuda benimde bilgim yoktu öğrenmiş oldum sağolasınız.
  • "Se_co"
    Yok dostum tam olarak öyle değil.

    Dvi bağlantıda görüntü birebir olarak oturur ekrana bu nedenlede hiç bir ayara ihtiyaç duymaz. Ekran kartından ne gönderiliyorsa tam istenilen piksele gider.
    Vga'da ise tam oturmadığı durumlar olabildiğinden, görüntüyü ekrana yerleştirmek amacıyla monitörün otomatik özelliği kullanılır. Çözünürlük değişikliklerinde (mesela windows açılışında veya oyunlar açılıp kapatılırken) monitör görüntüyü tam yerleştiremeyebilir, işte "auto" bu durumlar için eklenmiş bir özelliktir. Vga'daki bu durum bir bozukluk değildir, sinyal değişiminden kaynaklanır.

    Monitörün gönderilen çözünürlüğü nasıl göstereceğini ise ekran kartı ayaralarından düzeltiriz. Monitör destekliyorsa ve "Urthas"ın bahsettiği ayarları değiştirdiysek; 1920x1080 çözünürlüklü bir monitörün ortasında, kenarları siyah kalacak şekilde 640x480 çözünürlüklü bir görüntü alabiliriz ya da 640x480 çözünürlükteki bir görüntüyü 1920x1080'e büyüterek kullanabiliriz (interpolasyon).




  • hocam su interpolasyon işini nasıl yapıyoruz, bu monitorun icerisindeki bi özellik mi? icine ettiğimin oyunlarını zaten kücücük ekranı olan dizüstümde sağı solu siyah bandajlı oynuyorum...bi anlatıversen :D
  • Düşük çözünürlüğe sahip görüntülerin yüksek çözünürlükte gösterilmesi (interpolasyon) için monitörünüzün ya da ekran kartı ayarlarınızın değiştirilmesi gerekebilir. Bu ayar her monitörde olmayabilir ama P2250'de Boyut ve Konum->Görüntü Boyutu->Görüntü Boyutu->Genişaçı yolu izlenerek yapılabiliyor (Ekran kartı ayarlarındaki Gpu scaling kapalıyken). Görüntü Boyutu->Auto'yu seçerseniz ekran kartının gönderdiği çözünürlük ve ayarlarda gösteriyor. Ekran kartı ayarlarını kullanacaksanız Ati'de aşağıdaki seçeneklerde de gördüğünüz Enable Gpu Scaling->Scale image to full panel size'ı seçerek tam ekrana ölçekleyebilirsiniz. Nvidia'daki ayarları bilmiyorum kusura bakmayın.

     Samsung P2250 ekran aldım ama otomatik ayar sorunu




  • @cmt, çok teşekkür ederim.
  • otomatik ayar sadece analog bağlantıda oluyormuş, dvi ile bağlandığında olmuyor kitapçıkta öyle yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.