Şimdi Ara

SAMSUNG PS42A451 PLAZMA TV HAKKINDA BİLGİ RİCASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzunca bir süredir Full HD LCD Tv almak için bakınıyordum. LCD tv.lerdeki tepkime süresine takıldığımdan bu süre biraz daha uzadı.
    Dün en sonunda bütün özellikleri bir yana bırakıp, en hoşuma giden görüntülü bir televizyon tercih ettim.

    (Zamanında Nikon SLr makinalara bakıp, bir anda Canon almıştım ve bundan çok pişman oldum :))
    Bu nedenle yine ani karar vererek iyi bir seçim yapmamış olabilrim diye düşünüyorum.

    Samsung PS42A451, tv bayilere daha 1-2 gün önce gelmiş. 1.000.000'a 1 dynamic kontrast, 100 Hz real gibi özellikleri benim çok ilgimi çekti ve görüntülerin de gerçeğe çok yakın olduğunu fark ettim.

    Genel amaçlı kullanımım, digitürk yayınları(digiturk plus ta alabilirm belki) ve dvd'leri izlemek ancak Ps3 oyunları ve blueray diskleri kullanmayı da düşünüyorum.

    Ürünle ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler....







  • Arkadaşım bende bikaç seçenek arasında kalmışken dün bahsettiğin modeli çok beğendim. bilen veya kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa gerçekten çok faydalı olur. ilgisi için herkese şimdiden teşekürler
  • arkadaşım ilgin için çok sağol. verdiğin linke bakmıştım ama konu orda kapandı gibi ve yeterli bilgide yok. yine de teşekkürler orayı takip edicez artık :)
  • Dostum ben bu plazmayı geçen cumartesi aldım, pazar günü servis getirdi ve kurdu. Şöyle söyliyeyim tavsiye ediyorum / ederim gibi büyük laflar söylemeyeceğim. Bunu söyleyebilmek için daha önce Pioneer dır, panasonic tir gibi bir takım plazmaları kullanmış olmam lazım ki sana kesin olarak bir belirleme yapabileyim. Ama bu benim ilk plazmam.

    Şimdi söyle söyliyeyim ben Pionner almak istiyordum lakin her zamanki tv görme turunu bu kez Ankamall'de atarken yeni Samsung 6 serisi LCD'leri incelemek üzere Teknomix'e girdim. Ordaki TV yayınına göre (rica ederek bağlattım) 6 serisinin tv yayın gösterimi C91 ve Q91 plazmalara göre daha kötü geldi. 6 serisinin alttan geçen küçük yazılarda bariz üstünlüğü olsada PQ (Resim Kalitesi) bariz bir şekilde plazmalar lehineydi. Sonra bu 4 serisi PS 42A451'i gördüm. Özellikleri dikkatimi çekti ve onda da normal tv yayını izlemek istedim. A451 hepsinden güzel gösterdi. Üstelik fiyatta bana 2210 YTL (500$ peşin / 320 YTL 5 taksit) olunca bir anda dükkandan Samsung sahibi olarak çıktım.

    Şimdiye kadar ev seyredişimde TV yayınlarında eğer kanalın yayını kötüyse yapacak bir şey yok, kötü gösteriyor. Evet daha önce 72 Sony'de görmediğim piselleşmeler görüyorum ama arada da 107 ekrana 72 ekran gibi bir fark var ve mesafem maksimum 3 metre. Zaten DVD kalitesinde yayın yapan kanallarda öyle aman aman bir problem yok hatta gayet güzel.

    DVD performansı compozit video üzerinden olmasına rağmen süper, hele PS3'ten upscale edilmiş HDMI bağlantılı DVD oynatım harika. PS3 performansı inanılmaz, ilk önce denemek amaçlı scart ile baktım sonra 20 YTL'ye aldığım HDMI kablo ile bağlayınca gözlerime inanamadım gerçekten bariz fark oluyor. PS3'e attığım ve mkv'den mp4'e çevirdiğim filmler muhteşem ötesi. Görenler başından kalkamıyor ve bunu abartmıyorum. Gelen eş dost resmen bayıldılar. Şu an için bir tek laptop bağlantımı S-Video ile takmıştım onun görüntüleri beni biraz üzdü ama bunun S-Video'dan kaynaklandığına şüphem yok. Şimdi en kısa zamanda bir DVI-HDMI kablo alıp DVI çıkışından bağlantı yaptığımda onun da süper olacağını değerlendiriyorum.

    Konuyla ilgili fotolarımı bizim Samsung Plazma Kitabı bölümünden takip edebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_13964308/mpage_48/tm.htm

    Saygılar, selamlar...




  • bence lcd tv ye niyetlenip sonradan plazmaya karar vermek ilk hata lcd nin goruntu kalitesi, hangi plazma da olursa olsun esit olamaz. bence 40a656 yı bi incele once



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technicmen -- 3 Temmuz 2008; 16:01:21 >
  • a451 çok kötü inan bana r81 bile ondan daha iyi . ama ölü pixel çıkıyor meretlerde paso.
    kore çinle kıç kıça atalarıda çin..yani %90 ı çinli koreli bunlar..iyi bilirim ben bunları.. her türlü dümen olur..aman dikkat..hundai tam bir facia olmuştu ilk girdiğinde türkiyeye çuvalladı adamlar..daewoo vardı öncesinde battı adamlar allahtan bunların arkasında abd var bak desteğini çekince ne oluyor..
    bunların dükkandan çıkınca işleri biter senle.. kesşn o lcd de ölü pixelde vardır.. pc bağla test et 3-5 adet çıkacaktır..ver bakalım geri alacaklarmı? almazlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 3 Temmuz 2008; 16:29:52 >
  • Aslinda bizim ulkemizde henuz sharp tanınmadı, almanyada ilk tercihlerde bulunan bir markadır. Fabrikasi japonyada ve butun parcaları orda uretiliyo. Malzeme kalitesi tartısılmaz bile. Goruntu kalitesi de son derece iyi ama degisikligi sevmeyen insanlar eski bildiklerinden ne olursa olsun sasmiyolar. Fiyat olarakta sony ve samsung dan pek bi farki bile yok.
  • tcuneytb, ayrıntılı ve bilgilendirici yazın için çok teşekkür ederim.
    Anladığım kadarıyla benzer amaçlı kullanımım olacak.
    Anlattıklarına görede benim için fazlasıyla yeterli, gerisi fazlasıyla hikaye olur benim için.

    Bende Cumartesi günü seninle aynı mağazayi gidip karar verdim.
    Çok sevimli bir arkadaştı, Kemal di ismi yanlış hatırlamıyorsam.
    Ancak Pazar sabahı saat 10:00 da önüme gelen ilk mağazadan aldım.
    Bu Kemal isimli arkadaşın almamdab büyük etkisi oldu. :)

    Tekrar ilgin için çok teşekkür ederim.
    Keyifli seyirler dilerim sanada....
  • Böyle bir başlığı aslında deneyime sahip olanlardan bili almak amacıyla açmıştım
    Ancak gerçekten ilginç yazılar geliyor: a451 çok kötü, xy ondan daha iyi.
    İyi de bana ne???
    Ben aldım. En ufak bir marka takıntım da yok.
    Firmaqın marka konumlandırmasının orta-üst seviyede olması, yeterli yetkili satıcı, servisi olması benim içi çok yeterli.
    Görütüsü gördüklerime göre çok iyiydi! E buda benim için çok yeterli.
    Arkadaş PS3 te, DVD de çok iyi dedi, e bende çok mutlu oldum :)
    Ben istediğim cevapları fazlasıyla aldım.
    Buraya bakan diğer insanlarda bu bilgilendirmeler ile kendi açılarından gerekli gördükleri bilgilere buralardan ulaşacaklardır.
    E, geriye kalanda satırları doldurur ne yapalım.

    Tekrar teşekkür ederim arkadaşalar ilginiz için.
  • para senin . sharp aquas 40'' yada 42'' i görmüş olsan bu samsungların hikaye olduğunu anlardın.. adamiçindeki vidayı bile kendi üretiyor..samsung ise en ucuz olan yerden yani çinden alıyor..made in korea..
    koreye gittinmi şunu görürsün ''amerikan standard'' tuvaletin pisavurunda bile bu yazar. bunuda japonalrdan arkılamışlar
    .onun bunun aklı ile tv almışsanız kusura bakmayın ..
    güle güle kullanın derim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 3 Temmuz 2008; 17:20:52 >
  • Sharp hakkında kesinlikle haklı olabilirsin.
    O da Tv dünyasının Aston Martin'i de olabilir. Hiç bir fikrim yok gerçekten.
    En-Pus mağazalarında olmasına karşın bakmadım bile.
    Dediğim gibi marka takıntım da yok. Tv dünyasının Şahin'ini de almış olabiliirm belki??(En azından Şahin gibi pazar payı olur)
    Kısıntılı araştırmalar ve kendi görsel tercihimle hareket ettim işin aslı.
    İyi niyetli yönlendirmen için teşekkürler.
    Bundan sonra satın alma yapacak arkadaşlara da Sharp'a da muhakkak bakmlarını önerelim o zaman. OK?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.