Şimdi Ara

SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ahmettt71 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
817
Cevap
36
Favori
30.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz ? YouTube dan video izlediğim de filmde arka plan karanlık olduğunda dalgalanmalar oluyor renkler cok kötü telefonun kendisi mi sıkıntılı ? İade edeyim mi telefonu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erditepe E kullanıcısına yanıt
    Telefon sizin için hayatsa sizede başarılar saolun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • reddit
    From the S24Ultra community on Reddit: S24 Ultra Screen Grain under a microscope
    https://www.reddit.com/r/S24Ultra/comments/1b0p3kx/s24_ultra_screen_grain_under_a_microscope
  • D][ABLO kullanıcısına yanıt
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    gece yıldızlara bakmak gibi degilmi  

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Bu videoda neye dikkat edicez?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erditepe E kullanıcısına yanıt

    kumlu goruntu sorunu olan ekranlardaki problemi gostermeye calısmıs adam . Video yu biraz karanlıkta izlersiniz daha net gözüküyor . Telefondaki parlaklık azaldıkça ekrandaki pikseller titreme yapmaya başlıyor , buda kumlu/grain sorununa yol açıyor .

    Yanlışım varsa daha bilgili kişiler beni düzeltebilir :)

  • Gibi evet   Bu olaydan ötürü gözlerde ve başlarda sorun oluşturuyor. Özellikle göz rengi ne kadar açık o kadar başa bela oluyor .


    Mura olayı da var ...

  • erditepe E kullanıcısına yanıt

    Normalde parlaklık kısıldıkça piksellerin kapanması gerekir .. Düzgün dağıtılmamış organik materyalin nedenleri birçok faktöre bağlı olsa da neticeleri aynıdır buna Mura deniyor ...


    DeMura ile nıspi çözümler vardır.



    Mura olayı varsa normalden daha hızlı ekran yanıkları ve diğer sorunları hızla artacaktır ... Parça parça farklı zamanlarda bu konuda kaynaklarıyla bu başlıkta paylaşmaktayım ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Denedim videoyu karanlık ortamda ama anlayamadım. Akşama eve gidince rşimin S21 plus cihazıyla aynı ortam ve parlaklık düzeyinde bir karşılaştırma yapıcam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, telefonunda kumlanma problemi olmayanlar iddia edilen senaryodaki durumu uygulayıp (ekran modu doğalda gri bir ekran görüntüsü açıp parlaklığın en düşükte olduğu) fotoğraf ekleyebilirler mi? Ne kadar büyük fark var merak ediyorum. Cihazı almayı düşünüyorum da. Teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kwisatz`Haderach K kullanıcısına yanıt

    Kamera ile çekilmesi doğrudur ama kameranın kendisi de kumlanma yapar ve bu yanıltıcıdır ... Kendiniz sorunsuz cihazları görüp aynı mekanda yan yana eşit şartlarda ayarlarda 2 farklı cihazdaki sorunsuzluk ve sorunlar tespit kıyasla edilebilir.



    Bence fiziksel buluşmalar planlanmalı aynı şehirdekiler aynı zaman için filan ...

  • Bu kumlanma sorunu A34 ve A54 modellerinde de var galiba. A34 için ben dikkat etmiştim, A54 için de başka arkadaşlardan okuduğum bazı mesajlar vardı ama serinin geneline tezahür etmiş midir bilemiyorum S24 dışında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Büyük oranda Kumlanma şeritlenme ölü piksel gibi durumlarda panel gittikçe kendini dağıtmaya başlar 3-6 ay içinde ölü piksel ve ekran yanığı artacak en son panel gümler gider s24u kullanıcıları bu tür sorunlarda iade hakkını kullanmalı ya da takasa verdiyse bi çözüm bulmalı çünkü s24U cihazlarının belli bir bölümünde sıkıntı devam ediyor ve belli bir zaman geçerse değişim yapmazlarsa direk panel değişimi yapıp telefonu açıp su geçirmezliğini yok ederler


    S24u çok iyi telefon kamera ekran ayrı bi güzel ama bu panel hatası yakışmadı herkes s23U daha iyiydi diyorlar

  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt

    Cihazların yetkili serviste ekran değişimi yapıldığında su geçirmezlik gümler diye bir şey yok. Su geçirmezlik özelliği tekrar sağlanıyor. Tecrübeyle sabit. Burada dikkat edilecek husus eğer serviste ekran değişimi olursa havuza denize telefon sokanlar o riske girmemelidir. Onun dışında suya dğşme yağmur vs durumlarında su geçirmez cihaz. O yüzden kesin gümler diye bir şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Bende nasıl oluyorsa aynısı S21 plusta da oluyor. Bence bu video hiçbir şeyin kanıtı değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erditepe E kullanıcısına yanıt

    Bu zaten S24 Ultra ozel kesfedilmis bir terim degildir :) ... Bu Mura denen olgu TV lerde telefonlarda tabletlerde hatta Micro LED lerde bile gorulebilmektedir. Burada yer yer kaynakli bolca linkler paylastim. PAtentler makaleler hatta ilginc cozumler de ama bunlarin biz son kullanicilarin uygulanacagi sekilde olani da pek yok gibi ozellikle Samsung gibi uretenlerce yazilimsal cozumler de sunmali ...



    S21 Plus u gectim bu olgu aslinda Samsung un Android alemine girmeden onceki Symbian li kapasatif AMOLED telefonlarinda da vardi ben de onlardan birine sahiptim DH de eski mesajlarimdan da gorulebilir ... Bu olgu Mura isimlendirmesinden bile cok cok oncesinden beri var ...



    Milat olarak Japonlarin tespiti ile Japonca adlandirma tarihine donemine referans alinacak degildir ! Bu zaten hep vardi gec fark edildi!

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Tamam da mura bir sorunsa eğer S21 plus 2 yıldır bizde ve hiçbir sorunu yok cihazın. Referans alırsak S24U'da bir problem var denemez. Ama ben bu işten hiçbir şey anlamadım. Neyse daha fazla deşmeyeceğim 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenanmorbulut K kullanıcısına yanıt

    Bundan tam 12 sene önce marka benide mağdur etmişti. O günden beridir Apple kullanıyorum. Şimdi insanlara sorun yok diye yıldıracaklar ve sorun yokmuş gibi herkes birbirini kandırmaya çalışacak.


    Son zamanlarda S23 ile kanım ısınmıştı markaya ama malesef değişmemişler. Siz en tepe kullanıcılarsınız. Göz göre göre para için yıllarca modelden modele geçen kullanıcılarını görmezden gelerek silmeye razı bir marka.


    Geçmişte panel sıkıntım o kadar büyüktü ki . O zamanlar Samsung genel müdürü Tansel beye ulaştım ve sekreteri dönüş yapmıştı.

    Sonra anladım ki bu iş Türkiye ayağı felan değil. Bu iş tamamen markanın saçma prosedürü ile ilgili olduğunu anlamıştım.


    Sonrasında dedim ki ulan parayı veren benim, koşturanda benim. Resmen paranızla rezil olmaktan başka bir durum değil. Yediğim kazıktan sonra bir daha android’e geçmedim. Özlüyor muyum evet. Fakat Samsung’dan başka bir marka malesef yok. Ve bu yüzden geri dönmek hiç bir zaman istemedim.


    O yüzden sorun yaşayan arkadaşlar en ufak sorununuzda paranızı geri alın. Hangi markayı kullanırsanız kullanın. Cebinizden çıkan paranın karşılığı var mı yok mu onu iyi değerlendirin.


    Sokak satıcısı bile hep aynı yerinde durur. Bir sorun olduğunda bilirsin ki hep aynı yerde. işte o satıcı sana güven veren satıcıdır.


    Ama malesef bu güven Samsun markasında yok.


    Tekrardan geçmiş olsun. İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 3 Mart 2024; 12:34:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erditepe E kullanıcısına yanıt

    Zaten Mura denen olay fenomeni paso sürekli sorun yaratmaz yani lotto misali talih kuşu size konabilir de bu dediğim olgu isimlendirmeden çok önceleri donanımhaber ahali dahil birçok kişi birçok cihazında denk geldi ben de dahil ... TV lere kadar her ebattaki OLED/ AMOLED ler risklidir hatta Micro LED lerde bile var malum geleceğin standardı olacak dev ekranlılarda var mobilde maliyet verimlik şimdilik zorlanıyorlar ama yakın tarihte mobilde de göreceğiz . Bu olay üretim aşamasında birden fazla özensizlikle birden fazla belirtilere ortam verilmiş bir Japonca isimdir.


    Bu başlık deşmelik için açıldı :) Gönül rahatlığı ile herşeyi her türlü döküyoruz . Kimse burada tema uygulama geyik muhabeeti filan beklemez bekleyemez de :)) ... Bu başlık ciddidir gerçekler üzerinedir polemiklere yer yoktur . Gerçekleri olduğu gibi kabul edilmektedir ve şahsileştirme de SIFIRDIR .

  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.