Şimdi Ara

Samsung servisi S7 Edge'ye el koydu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Son 2 aydır baş belası bir sorun ile karşı karşıyayım.

    Satın alınan yer; Turkcell İletişim Merkezi
    Garanti; Samsung Garantili / Servis; AK GÜVEN SOĞUTMA ve Elektronik - SAMSUNG Yetkili Servis

    Bu yılın başında Hatay / Dörtyol Turkcell İletişim Merkezi'nden fatura üzerine sözleşmeli bir şekilde satın aldığım Samsung Galaxy S7 Edge telefonumu, 2 defa ekran sorunu nedeniyle garantiye gönderdim. En son gönderdiğimde ise ( yaklaşık 40 gün oldu ) ilk adımda cihaz değişecek dediler, ancak geçtiğimiz hafta 20 günlük iş süresi dolmasına rağmen Samsung cihazınızın değişimini onaylamıyor, bir daha değişim isteyeceğiz 20 gün daha bekleyeceksiniz dediler.

    Bende bunu kabul etmeyeceğimi ve 20 iş günü süresi dolduğu için hemen değişim yapmalarını yoksa tüketici haklarına başvuracağımı belirttim.

    Asıl Macera Burada Başladı;

    Servisteki yetkili 20 günlük süre dolsa bile cihazın işlemleri bitmeden gönderemeyeceğini, tüketici haklarına başvurabileceğimi söyledi. Ancak, ben cihazın faturalasını ve garanti belgesini kutu ile birlikte servise gönderirken Turkcell TIM'e teslim ettim. Elimde fatura olmadığı için Turkcell TIM'e gittiğimde ( telefonu satın alırken çay kahvelerin dur durak bilmediği yer ) faturayı attıklarını ve kendilerinin bir sorumluluğu olmadığını, işimi servisle halletmem gerektiğini belirtti.

    O zaman benim cihazımın faturasını çıkarın arşivden diyorum; 10 gün sürer, boşa uğraşıyorsunuz servisin işlemlerini bitirmesini bekleyin diyor.

    Bende bu durumda servisi aradım ve cihazımın bu haliyle iade edilmesini istediğimi söyledim. Tam 2 haftadır her gün cihazını bugün göndereceğiz diyorlar, ertesi gün aradığımda ise iade talebiniz yok diyorlar. Geçtiğimiz gün en son aradığımda, ( servisteki cihazın ) depodan gelmesini bekliyoruz dediler.

    Özetle; Servise defalarca kez telefonu iade almak istediğimi söylememe ve 20 iş günün üzerinden haftalar geçtiğini belirtmeme rağmen cihazı göndermiyorlar. Elimde servis kağıtları olmadığı için ( Turkcell TIM vermiyor attık diyor ) , tüketici haklarına başvuruda bulunamıyorum.

    Nasıl bir yol izleyerek bu durumdan kurtulabilirim? Savcılık veya polis'e başvurmak bir çözüm yolu olur mu? - Kendi telefonumu Samsung servisinden çıkaramıyorum.







  • Telefonu alsığın TİM'é git fatura nushasi onlarda vardır. Aldığın tarihı biliyorsan kolay bulurlar. Sonrasİ servis formunla git tuketici haklarina.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voodoodream

    Telefonu alsığın TİM'é git fatura nushasi onlarda vardır. Aldığın tarihı biliyorsan kolay bulurlar. Sonrasİ servis formunla git tuketici haklarina.

    Geçmiş olsun.

    Selamlar hocam,

    Asıl sıkıntı burada zaten. TIM'de faturayı istediğimde zorluk çıkarıyorlar, hadi aldım diyeyim. Bu kez garantiye onlar gönderdiği için servis formu vermiyorlar.
  • pc-se7en kullanıcısına yanıt
    Mecburen önce nüshasını tim den almanız lazım. Ben Mediamarkt dan nüsha talebinde bulunmuştum telefonla 1 haftaya kadar sürebilir demişlerdi. Turkcell de sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama bu işte bir iş var. Mutlaka nüshasını bir şekilde alın. 10 gün de sürse bekleyin mecbur. Net fatura tarihi hatırlıyorsaniz tarih verin onlara. Faturayı aldıktan sonra fatura ile birlikte Samsung servisine gidin. Faturayı gösterdikten sonra mecbur kendi sistemlerinden servis fişini bulup bir nüshasını da size vermek zorunda kalacaklar. Cihazı tekrar talep edin. Bu aşamada bile cihazı vermezlerse thh ye değil savcılığa gideceğinizi soyleyin çünkü ortada bir servis problemi yok anlattiginiza gore adamlar resmen cihazı alikoymuslar. Yine de geri vermezlerse gerçekten de savcılığa gidin. Forumda bir konu görmüştüm. Opel servisi araç sahibini arabayı servisten iade etmemek için türlü türlü bahanelerle oyalıyor en sonunda servis çalışanının arabayla gezip sonra alkollü kaza yaptığı ortaya çıkıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun hocam fatura kaç gün sürüyorsa sürsün mutlaka alın lazım olur.
    Bu tip servise gönderim durumlarında dikkat edin hocam ben orijinal garanti belgesi faturasını falan yollamayın. Hepsinin fotokopilerini çekin onları yolların orijinaller sizde kalsın.

    Eskiden asus kullanıyordum onda gelen maille özellikle belirtiyorlardı bu belgelerin fotokopilerini gönderin yoksa kaybolabiliyor sorumlu olmayız vs diye. Şimdi S7 mi direk gidip elden veriyorum sadece fişine baktılar ve tamam dediler almadılar , isteselerdi fotokopisini verecektim size de tavsiye ederim hocam başınız ağrımaz yok yere
  • Polise şikayet edin şu mağazada cihazım gasp edildi diye. Bu adilereanlafığ dilden konuşmak lâzım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.