Şimdi Ara

Samsung Servisine Allah Düşürmesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2010 yılında aldığım buzdolabının kapısındaki düğmeler bozulup olduk olmadık kapı alarmı ötmeye başlayınca belgelerini aramaya başladım.

    Servis montaj formu ve garanti belgesini bulunca sevindim çünkü üzerinde 50 TL ücret ile +3 yıl garanti satın alındığı yazılıydı. Aradık ve servis gelip kartının değişmesi gerektiğini söyledi. Ancak ek garanti formu olmadığından ve aranan çağrı merkezi ek garanti yok dediğinden değişim yapılmadı.

    Samsung çağrı merkezi önce Kartal'da oturmama rağmen neden Ümraniye'de yer alan servise montaj yaptığımı sorguladı. Ben de "sizi arayıp servis istedim neden bunun geldiğini size sormak lazım dedim". Sonra belgelerin fotoğraflarını mail atın dediler. Çektim mail ile yolladım. Servise yaptırım uygulayacağız dediler. Sonra aradılar form yoksa garanti yok demeye başladılar. Tabi delirdim. Bu servis formunda yazıyor dedim. O belge değil ek garanti formu istemeliydiniz dediler. Ben de ek garanti formu diye bir form olduğunu nereden bilebileceğimi sordum. Servisi sıkıştırmalıymışım, çağrı merkezini de arayıp garantiyi teyit ettirmeliymişim. "Servisinize güvenmemeliyim yani" dedim "evet" diyorlar.

    Sonra ben de "siz bu dolabın servis tarafından montajının yapıldığını kabul ediyor musunuz" dedim. Onu kabul ettiklerini, dolabın servis tarafından monte edildiğinden 2 yıl garantisi olduğunu ilettiler. Ben de "madem servisin montajı yaptığına bu kadar eminsiniz o zaman montaj sırasında aldığım bu servis formunun bir örneği de sizde. Zaten öyle de olmalı. Bu formun üstteki nüshasına yazılan yazı alttakine çıkıyor. Bende alttaki nüsha sizde de üstteki nüsha var. Bu "belge olmayan" kağıda istinaden montajı kabul ediyorsanız garantiyi de kabul edeceksiniz" dedim. Kem küm edip inceleyeceklerini söylediler. Ben de hizmeti alamazsam bu evraklar ile dava açacağımı, gerekirse her platformda hakkımı arayacağımı söyledim.

    Sonuç olarak Samsung pişkin pişkin arayıp size montajı yapan firma dönecek dedi. Bekledim dönüş olamyınca kendim aradım o firma da "siz ek garanti formunuzu almadınız mı? aaa fatura ve servis formu ile gelin verelim" demez mi! "Ben niye geliyorum yahu gönderin bana" diyorum "imza gerekiyor" diyorlar. Her müşteri ek garanti yaptırdığında formu gidip servis noktasından almak zorundaymış. Samsung çağrı merkezi de aynı şeyi teyit ediyor.

    Bir de Samsung "aradılar mı, formu aldınız mı" diye arayıp sordu. "Aramadılar, ben aradım oraya gitmeliymişim" dediğimde "gidip alın sonra çağrı merkezinden de aktifleştirin dediler". Kim kime hizmet veriyor anlaşılır gibi değil. Başka ek garanti yaptıran varsa böyle gidip servisten mi form alıyor yazabilir mi? Bir de neden bana Ümraniye'den servis yolluyorsunuz, hem de böyle gitmek gerekecekse" dedim sistemin otomatik atadığını söylediler. Lan sizde otomatik bir sistem ne arar. "Madem sistem atıyor da neden en başta niye kartal'dan değil ümraniye'den servis istediniz diye soruyorsunuz? Sanki mazoşistim kalktım uzak servis bulmaya çalıştım" dedim. Mırın kırın hep.

    3-4 haftadır gece-gündüz dolap ötüyor. Lanet ettim Samsung'a. Bir daha o markanın kibrit çöpünü dahi almam.







  • samsungun adının geçtiği her platforma yazmaya çalışıyorum ama 800-900 gibi fiyatlara aldanıp forumu araştırmayıp çamaşır makinesi alan öneren ya da alıp daha kullanım süresi 1-2 yıl bandındayken çok iyi ama biz çoook memlunuz diyen arkadaşlar çoğunlukta forumda neyse yapacak bişey yok.sizin dolabınızda muhtemelen koredir modelini bilmiyorum neticede kul yapısı.
    samsungun sadece kore üretimi olması kaydıyla buzdolabı alınır tayland ve çin üretimi dolaplarını almayın ve ek olarak sadece mikrodalgaları kalitelidir
  • Aslında benim ürünün bozulması ile ilgili bir sıkıntım yok. Kula yapısı, bozulabilir. Ama firma ve çalışanları beni üçkağıda getirmeye çalışıyor. Müşteri umurlarında bile değil. Para verip ek garanti almışım sonuçta.Hizmet desen o da yok. Adam gibi çamura yatmadan yapsalardı şimdi tamamen tersi şeyler düşünüyor olurdum. O hevesle servis çağırmıştım. Ama hiç beklediğim gibi çıkmadı Samsung.
  • konuyu okumaya fırsatım olmadı ama tek diyeceğim kesinlikle uzak durun. böyle umursuz, pişkin, lanet bir servis daha yok. bir buzdolabı değişimi için 4 aydır süründürüyorlar.
  • Ek garantiyi bile nazlana nazlana yapan, servisinde ek garanti formu bulunmayan, bunun için bile bir ay beklemek gereken firmadır kendileri
  • Ümraniye'ye gittim devlet dairesi gibi serviste numara alıp 1 saat bekledim ve ek garanti formuna kavuştum. Eve geldim kendi verdikleri belgeyi çağrı merkezini arayıp bir de aktive ettim Aktivasyon sonrası da servis kaydı girildi.

    Sonuç ne oldu; Maltepe'den servis geldi, bir yere telefon açtı(çağrı merkezi diyerek) oradan ek garanti kayıtlı değil bilgisi alıp "ümraniye servisini arayın" diyerek gitti. Dolap ümraniye'ye kayıtlıymış. Ulan nüfus kütüğü bile var herhalde bu lanetin.

    Açtım çağrı merkezini verdim veriştirdim. Öyle olmaması gerekiyordu da kem küm ediyorlar. Servis arayacak ve hizmet verecekmiş. Hala da aramadı. Samsung ben senin vereceğin hizmeti de, yapacağın aleti de, çalışanlarını da...
  • Üstadlarım öncelikle iyi günler dileyeyim.
    Ben de bu durumdan şikayetçiyim. Arkadaşların buzdolabını aldım. Hoş, buzdolabından oldukça memnunum. Yalnız garanti ve ek garanti olaylarında çok bürokratik bir yapıları var. Aldığım beyaz eşyaları tamamen buradaki forum yazılarına ve sizlerin cevaplarına bakarak farklı firmalardan aldım. Bosch, Samsung, Arçelik, AEG, Altus dan oluşan rengarenk bir yapı var evde, su sebili ve aspiratör dahil. Bu firmalardan aldığım ürünlerin ne garantisinde ne de ek garantisinde bir sıkıntı yaşamadım. Yalnız Samsung canımdan bezdirdi arkadaş beni. Servisin gelip kurulumu yapması, faturanız artı kurulum fişini kaybetmemeniz uyarısı; servisin kurulumdan sonra onaylı garantiyi getirmesi, ek garantiyi sorduğunuzda Samsung müşteri hizmetlerini arayın demesi, Samsung müşteri hizmetlerini aradığınızda bulunduğunuz ilin Samsung müşteri temsilcileriyle irtibat kurun demesi, bulunduğunuz ildeki müşteri temsilciliği ile irtibatı müteakip size hesap numarasının yollanması, parayı yatırmanızı müteakip yatırdığınızı söylemeniz ve o bölgeye gitmeniz, ek garanti onay kağıdının imzalanması kaşelenmesi ve ebesinin nikahı kadar işlem yapıldıktan sonra üstüne bir de Samsung müşteri hizmetlerini arayıp ek garanti kağıdının üzerinde ne kadar harf rakam varsa sayıp sayıştırmanız ve oraya da onaylatmanız ve en son olarak konuştuğunuz müşteri temsilcisi arkadaşın özellikle " garanti, ek garanti, fatura ve kurulum kağıtlarını " kaybetmemeniz konusundaki ikazlarını bitirmesini müteakip olayı bitirmeniz. Diğer firmalar geldikleri yerde ellerinde online cihazlarla garanti ve ek garanti işlemlerini yaparken Samsung'da iş bu kadar olayı birebir kendiniz icra ediyorsunuz. Anlamadığım en can alıcı nokta şu: "Ek garanti kağıdının üzerinde yazan yedi cümle bilgiyi sisteme kaydediyorsun madem, neden illa kağıdı istiyorsun bir de insanlardan" Var zaten sizde tüm bilgiler,onaylandığına dair telefon görüşmemiz ve bilgisayar kayıtlarında var.Daha ne diliyorsun bizden arkadaş? De ki, kaybettim kağıdı, ne yapacağız, vermeyecek misin servis hizmetini? Ne kardeş bu kağıt, tapu mu yahu, kaldı ki, onu bile kaybetsen halledilir yönü var, sen nesin ki kaybedilmez bir kağıtsın.
    Neyse daha fazla dellenmeden bitireyim yazıyı. Ben en sonunda işlemlerimi tamamladım. Bu arada Samsung ile ilgili görüştüğüm tüm müşteri temsilcisi ve servis personelini çok ilgili ve yardımsever gördüm, Allah var kimsenin hakkını yemeyeyim. Samsung'un sorunu kurumsallığın haltını çıkarmış olması. Bir firmanın garanti ek garanti olayını bu kadar abartmasının hiçbir gereği yok.
    Sizlere başarılar dilerim. İyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.