Şimdi Ara

Samsung, tüm akıllı telefonların kutusundan şarj adaptörünü kaldırmaya hazırlanıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yakında kutu ve jelatin de olmayacak. Poşete koyup verecekler. Fakir zamzung...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Vay be firmalar kaliteden ödün vermemek için neler yapıyormuş. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    cihazın özelliğini kısmalarına gerek yok hocam. telefon zaten 20000tl ise 300tl'lik şarj aleti eklemek çok da zor olmasa gerek. ya hediye versinler ya da 15 dolar pahalıya satsınlar. araba örneğiniz biraz uçuk olmuş, sonuçta arada uçurum bi fiyat farkı mevcut. aldığınız araba motorsuz, aküsüz bir şekilde gelmiyor, kullanıma hazır şekilde geliyor. telefonu kullanmak için şarj aletine ihtiyacınız var ama. telefona 300tl'lik ekstra bir özellik eklediklerini sanmıyorum şarj aleti koymadıkları zaman. kâr oranı artıyordur eminim sadece. zaten açıklamaları da "çevreyi düşünüyoruz, kutu boyutu düşüyor bu iyi bir şey, herkesin evinde kablo adaptör var zaten ne gerek var çevre önemli" gibi şeyler üzerine oluyor. "şarj aleti koyarsak özelliklerden kısmak zorunda kalırız" diyen bir firmaya rastlamadım henüz çünkü sabit bir fiyattan satmak zorunda değiller, üzerine ekleme yapabilirler. ayrıca telefonu alınca zaten şarj aletine tekrar para vermek zorunda kalıyorsunuz. yani o 300tl yine cebinizden çıkmak zorunda oluyor. şahsi düşüncelerimdir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Farzı misal; senede 10 milyon telefon üretse, şarj aleti de 50 TL olsa, 500 milyon TL yapar, iyi kar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Mart 2022; 21:50:16 >
  • mogutcu kullanıcısına yanıt

    Ne yapmasını bekliyorsunuz? 1000 dolardan fazla telefona para vermeyi göze alan insanlara alt veya orta segment cihazlardan daha düşük kâr oranı ile satış yapmalarını mı? Veya bu harcamayı göze alan insanlara maddi anlamda ayrıcalık yapmalarını mı?


    Biz sıradan insanlar nasıl ki her ay kazancımız yaşantımız gelişsin yükselsin istiyorsak, ister TL ister global anlamda Dolar, Euro bazında da daha fazla kazanmak istiyorsak Milyar dolarlık şirket nasıl bir gerekçe ile kârını azaltmayı göze almalı?


    1 milyon telefondan 5 dolarlık tasarruf 5 milyon dolar gibi bir rakam yapıyor arkadaşlar. Müşteriyi rencide etmeden aşağılama dan her türlü tasarruf ve daha yüksek kâr marjı oldukça normal ve kabul edilebilir bir beklenti ne yazık ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Mart 2022; 22:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv sektörü motorsuz veya lastiksiz araba satmayı başarabilse emin olun adapte olacaktır. Fazla acımasızlık kadar fayda duygusallıkta faydadan çok zarar sağlar.


    Sıradan yavaş şarj aletinin bile malzeme, kutu hacmi maliyeti, verginin bu maliyetlerle etkisinden ötürü 15 dolardan fazla olur. Ek olarak bu sefer insanlar neden hızlı şarj adaptör yok der. Kârdan çok zarara sebep olur.


    Firmalar satışları ve büyükleri itibarı ile emin olun anlamsız yatırım ve satış modelleri de yürütmek zorundalar. Kaç insan bunca alt, orta veya üst seviye cihazda bu kadar yüksek çözünürlük, bu kadar farklı kamerayı tam anlamıyla kullanıyor?


    Apple, bu konuda eskiden çok netti ihtiyacınız olan bu, ürünün amacı beklentisi bu, fiyatı bu alabilen alsın alamayana güle güle mottosu Apple'ı inanılmaz bir konuma getirdi. Fakat sonrasında ucuz iPhone, büyük iPhone, küçük iPhone gibi pazar payı kaygıları dan ötürü girilen süreçler Apple'ın ticari konumuna güç kattı fakat başarı sağlayan misyonunda ciddi bir kırılmaya sebep oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elektronik atık bakımından doğru bir karar da, yukarda bir arkadaşın dediği gibi bunu fiyatlara yansıtmaları da gerekiyor. Ayrıca bu sadece samsung'un değil, bütün markaların uygulaması gereken bir karar. Şarj cihazı ve kablosu için tek bir standart kabul edilmeli.

  • Samsung un tek hatası bunu Apple dan sonra yapması, gerçi önce yapsa daha çok gömerlerdi o ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Otomobillerin anahtarı da ayrı satılabilir bence özellikle üst segmentte fark yaratacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekranlı, Dijital anahtarlarını opsiyon olarak mı satıyorlar yoksa eski tip geleneksel anahtarları vermeyip direk veriyorlar mı bilmiyorum 


    Tanımadığımız veya tanıdığımız insanlara gereğinden fazla değer yüklemek, gereğinden fazla küçük görmek gibi kaybettirir. Hayat bencil ve büyük oranda acımasız. Bu firmalarda insanların irrasyonel ve içgüdüleri ile mantık dışı davranışlarının farkında ve farkında olmak zorunda.


    Zengininden, fakirine farklı eğitim seviyelerinden gördüğüm sıradan onlarca insan ile yaşadığım iyi ve kötü durumlardan şunu fark ettim ki zaten önceliğimiz istemsiz bir şekilde kendimizken başkalarına bu kadar önlem, değer yüklüyormuşuz gibi hissetmek doğru değil. Zira hangi ülkede, nerede olursa olsun daha fazla kazanmak, eğlenmek, sevişmek, daha iyi imkanlara sahip olmak için kanunlar, yasalar çerçevesinde birbirimizi ezmeye çalıştığımız milyarlar bu insanlar.


    Demiyorum ki insanlık safi kötü veya acımasız fakat her türlü haz, tüketim ve imkanlarda birbirimizi geçip daha fazla refaha, zenginliğe daha fazla güce, yüksek statü ile daha az emir ve kısıtlamalara tabi olmaya çalışırken farkında olmadan Şirinler minvalinde hayat bayram olsa, insanlar el ele tutuşsa mottosu cidden kaybettiriyor. Çünkü tatmin - haz içgüdümüzde önceliğimiz kendimiziz farkında olsak da olmasak da istesek de istemesek de.



    @gun Gün bey iyi günler. Bu mesaj düzenleme de bir sorun var gülücükleri silmek, değiştirmek pek kolay olmuyor. Bir süredir bu sorun devam ediyor. Sorun Bill Gates amcanın Microsoft'u Asp.net'i boşlayıp Covid üzerine yoğunlaşmasından falan mı kaynaklanıyor. Eğer öyleyse mail atacağım bırak covidi falan Microsoft ile ilgilen diye 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Mart 2022; 10:40:26 >




  • Bu konuda zamanında Apple'ı eleştiriyordu sanki..

  • Sırada Xiaomi, oppo realme vs...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahahah noldu samusungcular

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar yukarı çıktıkta çıksın üç kuruşa ürettiğin telefon. Daha neresinden çalarızın derdindeler.

    Doymadınız be dünyayı yemeye doymadınız. Yakında içine pil ekran koymadık diyecekler opsiyonel.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.