Şimdi Ara

Samsung UE-40C6000 vs LG 42LE5500 vs Sony KDL-40EX700

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum, gelelim konumuza. Daha önce benzer konular açılmış ama çoğu tek başına tam olarak bir fikir sahibi olabilecek kadar yeterli gelmedi bana. Bu başlıkta bir bakıma hem tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi dinlemek hem de iki günden beri farklı yerlerden yaptığım araştırmaların ve görüşlerin özetini paylaşmak istiyorum.

    Aslında birkaç gün önceye kadar LED TV almak aklımın ucundan bile geçmiyordu, fiyatların hala uçuk olduğunu zannediyordum ki ufak bir piyasa araştırması yapınca fiyatların makul seviyelere inmiş olduğunu gördüm (Her ne kadar Full LED'ler halen pahalı olsa da). Elime hali hazırda 2000 TL civarına bir LED TV alma fırsatı geçti. İki günden beri en iyisini araştırıp karar verecem diye bilgisayar başında sabahladım. Belli ki benden çoook daha uzun süreler bunları araştıran ve yine de karar veremeyenler veya yaptıkları seçimden memnun kalmayanlar olmuş. O yüzden açık ve net olarak amacımı belirtmek isterim.

    Öncelikli olarak PS3 sahibiyim ve ekran karşısında geçirdiğim zamanımın çoğunluğunu emektar 22" Samsung 226BW monitörün başında oyun oynayarak ve daha sonra da PC'den HD film izleyerek geçiriyorum. Yani öncelikli amacım %80'e 20 diyelim, oyun oynamak. Eve büyük ekran birşeyler gelirse bu oran tabiki değişebilir :) TV olarak da Uydunet Teledünya var ama bir iki program dışında TV izlemiyorum.

    Kıyaslama yaptığım modeller hakkında edindiğim bilgiler özet olarak aşağıdaki gibi.

    ***
    Samsung UE-40C6000

    Artıları: Renkler çok canlı, adamlar ekranın içinden çıkacakmış kadar gerçekçi gözüküyor diyenler var. PS3 performansını beğenenler var. Ses ve görüntü sistemlerinin neredeyse tamamını destekliyor. Film formatlarının hemen hemen hepsini sorunsuzca oynatabiliyor. Tasarımı kusursuz.

    Eksileri: Parlak ekran olması. Bazıları aşırı yansıma yaptığını (Ayna gibi) belirtiyor.

    ***
    LG 42LE5500

    Artıları: Mat ekran dolayısıyla yansıma sorunu yok. Renkler gayet canlı. Alanlar memnun. Diğer iki modelden 2 inch daha büyük (Kanımca ufak da olsa bir artı ama bu boyutlarda 2 inch'in pek de bir önemi yok aslında).

    Eksileri: PS3 performansını beğenmeyenler var (Beğenenler de var ama yorumların detayını dikkate alırsam beğenmeyenlere daha çok hak veriyorum, nitekim bir başlıktaki yorumda adamların etrafında sanki bir çizgi varmış gibi gözüktüklerini, ayrıca tırtıkların bariz şekilde belli olduğunu söylüyorlar, öte yandan üstte belirttiğim Samsung'da böyle bir problem yokmuş.) Hareketli sahnelerde ekrandaki renklerin birbirine girdiğini belirten var; futbol maçı izliyorduk, kamera hareket ettiğinde ekrandaki renkler suluboya gibi birbirine karıştı şeklinde bir yoruma denk geldim.

    ***
    Sony KDL-40EX700 serisi

    Artıları: Renkler doğal, aşırı canlı değil (Kimine göre bu bir eksi de sayılabilir, sırf renkler daha canlı gözüksün diye çoğu insan LED TV'leri tercih ediyor). Xbox 360 ve PS3 performansını beğenenler var. Özellikle PS3 oyun performansı Samsung UE-40C6000'e göre daha iyi, ekran yansıması da Samsung'dan daha düşük şeklinde bir yoruma denk geldim. Sony ürünü olduğundan PS3 ile Sync olayı varmış (Detaylarını bilmiyorum ama sırf bu özellik için alınmaya değer mi bilmek isterim).

    Eksileri:

    Parlak ekran yansıma yapıyor. Tasarımı, özellikle de kumandası çok kötüymüş. Ekranın altından gözüken kablolar görüntü zevkini bozabiliyor şeklinde bir yorum da vardı. Görüntülerin aşırı canlı olmaması yüzünden LED değil de LCD TV'lere daha yakın diyorlar, bu kadar para verecekken LED gibi gözüken birşeyler almak istiyor insan.

    ***

    Evet arkadaşlar yaptığım naçizane araştırmaların özeti bu şekilde. Aslında başta gidip bu TV'leri yerinde görmek ve kararımı sadece onun üzerine vermek mantıklı geliyordu ama Showroom'lardaki demolar yanıltıcı olabiliyor, cihazı alıp eve getirip kurduğumuzda orda gördüğümüzden apayrı birşeyle karşılaşabiliyoruz tarzında bir yoruma denk geldim ve burada sizlerin görüşlerine danışmak üzere bu başlığı açtım.

    TV'yi kullanacağım oda öğle güneşini alıyor, ışık neredeyse bütün gün cama vuruyor ama perdeden çok azı geçiyor, odaya doğrudan giren bir ışık yok. Gerçi monitörüm mat ekran ama gündüz vakti 226BW ile hiçbir sorun yaşamıyorum. Acaba tercihimi parlak ekrandan yana kullansam sıkıntı yaşar mıyım? Ne kadar ışıkta ne kadar yansıma yaptığını ürünü eve getirmeden anlayabilmem çok zor, sırf o yüzden pişman olmak istemiyorum.

    Bu üstte belirttiğim modeller haricince Toshiba (Başka markalar da olabilir) hakkında ne düşünüyorsunuz? Benzer fiyatlarda benzer ürünlerin kaliteleri nasıl, tercih edilebilir mi?

    Fiyatları çok ucuz olduğundan dolayı malum sevilmeyen siteyi tercih etmeyi düşünüyordum, teknik servisi cidden bizi korkuttukları kadar kötü mü? Cihaz bozulsa üstüne bir bardak soğuk su içer miyim?

    Bu arada 40C6000'i başka tanınmış bir firmada 2109 TL'ye buldum, eğer model olarak onda karar kılarsam alışveriş yapma tercihim o yönde olacak.

    Evet arkadaşlar epey uzunca bir mesaj oldu, gözümden kaçmış bir dünya detay olduğuna eminim, kısacık sürede konuda çokça bilgi sahibi olabilmek imkansız, bu yüzden sizin görüşlerinize ve yorumlarınıza başvurmak istiyorum, ekleyeceğiniz şeyler de varsa lütfen belirtirseniz sevinirim, yalnız başta da belirttiğim gibi bütçem kısıtlı, ayda 200 TL'den fazla taksit kaldıracak durumum yok şu anda, bunu da göz önünde bulundurursak sevinirim, herkese iyi akşamlar diliyorum.







  • c-6000 en iyisi ben c-7000 alcam
  • uzun arastırmalar sonucu samsung c6000 sectim...al onu kafan rahatlasın..don dur aynı seylerle ugrasma...
  • Evet arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler ben de Samsung markasına olan güvenimden dolayı (Gerçi Sony'ye de güvenirim) Samsung alma eğilimindeyim. Yalnız bugün yine forumda dolaşırken birşey dikkatimi çekti. Daha bu Eylül sonuna kadar bu TV'ler 3000 TL civarındaymış, şimdi ise 2200 TL'den ucuza bile bulunabiliyor.

    Burak arkadaşıma burada C7000'den bahsettiği için teşekkür mü etsem yoksa hemen şimdi TV alma kararımı değiştirdiği için kızsam mı bilemiyorum ama (Teşekkür ediyorum bakma sen bana :)) şu anda C7000 de 2 ay öncesinin C6000 fiyatında, hem de 3D. Acaba C7000'in de fiyatında 2-3 aya kadar böyle bir düşüş yaşanabilir mi demeden edemiyorum. Yaşanırsa cidden insanın içine oturur, sonuçta bu kadar parayı insan cebinden sayılı ürün için çıkarıyor. Almışken 3D olsun mantığıyla 2-3 ay daha beklemeye değer mi sizce?

    Ayrıca ortalıkta 3D TV'lerin göz bozduğuna dair birçok söylenti vardı, henüz sonuçlarını görebilecek kadar da uzun bir süredir bu cihazlar kullanılmıyor, dolayısıyla 3D TV'lere soğuk bakıyordum. Halen de tereddütlerim var. O TV evime girerse iş ayda yılda bir bi 3D film izlemekten çıkacak, malum PS3'e de 3D oyunlar geliyor, Gran Turismo'ydu Killzone 3'tü derken 3D karşısında kendimi kaybetmem mümkün, haksız mıyım? Bu konuda görüşleriniz nelerdir? Göz bozulma olayı ne derece doğrudur sizce?




  • O güz bozukuğu sinemada belli olur gir bir 3d sinemaya bak ama cinemada 3d daha kötü gözlük var ama gir bak ordan anlarsın c7000 çok güzel ama eğer ben 3 aya beklemek istemiyorum dersen git c750 al o d 3d ve çok güzel




  • Ya açıkçası askerlik de yaklaşıyor, eğer bir aksilik olmazsa yaz sonunda askere gidiyorum, şimdi 3 ay bekleyip de fiyatların beklediğim gibi düşmediğini görürsem yine 3D yerine normal LED TV almam gerekir, o zaman da tadını çıkaramadan bırakıp gitmek götü olur.

    C750 dediğin modelin 46 inch olanını 40C7000'den sonra alan var, forumda ana konu gördüm onunla ilgili.

    http://forum.donanimhaber.com/m_41839798/mpage_1/key_/tm.htm

    Bu iki modelin fiyatları da neredeyse kafa kafaya. LCD olan modelin 6 inch daha büyük olması dışında neden böyle bir tercih yapıldığını anlayamadım, herhalde mantıklı bir açıklaması vardır. Akşama veya geç saatte bi girip konuyu komple okuyacağım.




  • Hiç düşünme 40c6000 aralarında en iyisi . Çok memnunum bu tv den .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.