Şimdi Ara

SAMSUNG XL2370 KULLANICILARI MUTLAKA OKUYUN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar...

    Kısa süre önce Samsung XL 2370 monitor aldım. Anakart işlemci ram ve ekran kartımı sattığım için şimdilik monitorü anakartım gelene kadar lap-top a bağlayarak kullanıyorum. SAmsung akıl etmiş ve monitorun yanına bir ucu düz vga diğer ucu DVI olan bağlantı kablosu eklemiş. Bende bu kabloyla monitoru Lap-Top a bağladım.

    BAğladıktan sonra hem ölü piksel kontorü hemde perfonrmansı incelemek için "MONTEST" adlı programı indirdim. Masaüstü çözünürlüğü Win Xp'de 1920*1080 32 bit yaptıktan sonra programı çalıştırdım. HEmen ilk ekranda karşınıza eskiden televizyonlarda kanal çekmediği zaman karşınıza çıkan ekranın neredeyse aynısı geliyor. Siyah beyaz ortada büyük bir daire vs vs... Ortadaki büyük dairenin yan taraflarında ise dört yuvarlak, içlerinde ise kırmızı yeşil gibi ana renkler bulunuyor. Bu yuvarlakların latında ise 4 tane farklı dikdörtgen mevcut. Bu dikdörtgenlerin içinde yukarıdan aşağıya doğru inen çizgiler var ve her dörtgendeki çizgilerin kalınlığı birbirinden farklı. En ince çizgileri barındıran dörtgen sol üstte iken en kalın çizgiler ise sağ altta, kısacası sırayla yavaş yavaş arttırılmış kalınlık.

    Kafama takılan sorun ise burada, Monitörün çözünürlüğünü ve dolayısıyla programın açılış safasındaki çözünürlülüğü 1920.1080 32bit yaptığımda ardından monitorun sharpness ayarını 56 nın üstüne çıkardığımda (ki bundan once response time'ın ise fastestda olduğunu belirteyim) ilk ince çizgiler olan dörtgenin içinde görüntü bozulması yaşanıyor. Dalgalanıyor sanki. Sharpness'ı 100 yaptığında ise dalgalanma hayli belli oluyor. Bunun ardından programın help kısmını okudum eğer ilk dörtgendeki görüntü dalgalanıyorsa monitörünüzü daha düşük bir çözünürlükte kullanmayı düşünebilirsiniz diyor. İlk dörtgenin pixel boşluk oranı "1" miş. Sharpness düşürüldükçe dalgalanma kayboluyor ama sharpness da verilen görüntünün keskinliğini arttırdığından insanın kafasında soru işareti bırakmıyor değil.

    Buna alternatif olarak monitorü birde 1680*1050 32bit çözünürlülükte denedim ve sharpness'ı ne kadar açarsam açayım dalgalanma sorunu ile karşılaşmadım. Sadece 1920*1080 yani max Full HD çözünürlülükte bu durumu yaşıyorum, ee para verip Full HD aldıysamda Full HD kullanabilmem gerek öyle değilmi?

    Okuyan XL2370 kullanıcı arkadaşlardan ricam yaptığım testi kendi monitorlerinde yapmalarıdır. Acaba bu monitor'ün kapasitesimi bu kadar yoksa benim monitor mü üretim hatası?

    Programı bu linkten indirebilirsiniz. ZAten çok ufak bir program, google da aratıncada çıkıyor zaten bu link

    http://www.download3k.com/Install-MonitorTest.html

    Karşınıza sayfanın altlarına doğru 2 link çıkıyor, recommended yazandan indirebilirsiniz.
    Sizden lisans almanızı istediginde sadece continue dyip 30 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

    Cevaplarınızı bekliyor okuyan herkese teşekkür ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_ExiLe -- 24 Haziran 2010; 3:39:07 >







  • Yaw onca kişi okumuş kimse bişey yazmamış, millet acı gerçekle yüzleşmekmi istemiyo ne
  • Üstat programı indirdim. Gayet başarılı bir program olduğunuda belirtmeliyim. Yalnız ben hiçbir sıkıntı hissetmedim. Default ayarlarla kullanıyorum. Sadece 59 hz görebiliyorum 60 hz değil 1920/1080'de. Her neyse sonuç olarak hiçbir garip ya da bulanık görüntü elde etmedim şansıma.Yada gözlerim astigmat göremiyorda olabilirim bilmiyorum.Ama bende sanırım problem yok..Paylaşım için teşekkürler
  • Hocam sharpness (netlik) ayarını maximum yaptın mı hiç? o ayarla oynadın mı?? o ana test ekranındayken menuyü açıp deiştirdim ben netlik ayarını, netlik arttıkça o bozulma artıyo ama eğer netlik 56 nın altına indirilirse normal duruyor. Bunu denediysen bende bi gariplik var demektir.

    Programın ana ekranında 1920*1080 32bpp seçmişindir umarım.

    Her ne olursa olsun teşekkür ederim :)
  • ve dedigim gibi bozulma o çizgiler olan 4 dikdörtgenin sadece ilkinde oluyor (sol üstte olan) diğerlerinde ne olursa olsun bişey yok. Ayrıca programa göre ilk karenin tamamen gri de olmaması gerekiyormuş... Çizgiler belli olmalıymış...
  • hiçbir sorunla karşılaşmadım...
  • Üstat ana ekran 1920/1080 bit değeri 32 idi. Ancak sharpness ayarları ile oynamadım. Dahası Techzone hoşgeldin tekrar aramıza.Eğer sen sorun yaşamadıysan kesinlikle sorun yok demektir.

    Bu kadar da detaylarla kendini irite etme exile bence. Eğer senin gözüne ters gelen bir şey varsa hemen git değiştir için rahat olsun. Eğer yoksa kuruntu de geç bence...
  • Olayı çözdüm arkadaşlar :)

    monitörü alıp Arkadaşımın evinde Dvı'dan Dvı'a olan kablo ile bilgsayara bağladım. Ekran kartı HD4870. Testi tekrarladığımda ise pırıl pırıl sorunsuz bir görüntü aldım. Olay tamamen lap-top a bir ucu düz VGA dier ucu DVI olan kablo ile baglamamdan kaynaklanıyor, ya da ekran kartının bu işte bir parmagı var. İlgilendiğiniz için 2nizede teşekkür ederim arkadaşlar. Tech Zone a bi sorum olcak ayrıca pmden :) Hoşgeldin hocam :)
  • Sorunu cozdugune sevindim merak ediyorduk acaba nedir diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 29 Haziran 2010; 5:18:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.