Şimdi Ara

Samsung, yeni 31,5 ve 27 inç QD-OLED monitörlerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung, yeni 31,5 ve 27 inç QD-OLED monitörlerini duyurdu
    CES 2024'te çeşitli üreticilerin çok çeşitli QD-OLED monitörlerini göreceğiz. Önümüzdeki yıl için çok sayıda seçenek sunacak olan Samsung, tanıtımını yaptığı yeni monitörle daha fazla QD-OLED monitör sunacağının sinyalini verdi. Bu bağlamda firma, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan 31,5" ve 27" model olmak üzere iki yeni QD-OLED oyun monitörünü duyurdu.



    Samsung'tan yeni QD-OLED'ler geliyor



    Bizzat firma tarafından yapılan duyuruda 31.5" ve 27" model olmak üzere iki QD-OLED monitörün hazırlandığı bildirildi. 31,5 inçlik model, UHD çözünürlüğe (3840x2160) ve 140 PPI piksel yoğunluğuna sahip düz panel bir tasarımla gelecek. Model, üst düzey oyun segmentini hedefleyen üst düzey bir varyant olacak. Samsung, AMD'nin RDNA 3 GPU mimarisi ile bu yüksek yenileme hızlarına ve yeni nesil ekranlara güç sağlayan başlıca ortaklardan biri olduğunu belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Porsche ve AOC ortaklığında ultra geniş monitör: AOC AGON PRO PD49



    Samsung'un ikinci QD-OLED modeli ise yine düz ekranlı ve QHD ekran çözünürlüğüne (2560x1440) sahip 27 inçlik bir tasarıma sahip olacak. Bu monitör 360 Hz yenileme hızı sağlayabiliyor. Dolayısıyla gelecek monitörün kendisi doğrudan eSpor ve yüksek yenileme hızı isteyen üst seviye kullanıcıları hedefleyecek.



    Samsung'a göre, her iki QD-OLED oyun monitörü de şu anda seri üretimde ve CES 2024'teki duyurunun ardından önümüzdeki yıl perakende satışa sunulacak. Samsung ayrıca ürün yelpazesini genişleterek 2024 yılında toplam ekran sevkiyatını geçen yıla göre üç katına çıkarmayı planladığını belirtiyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/samsung-31-5-uhd-27-qhd-qd-oled-gaming-monitors-up-to-360hz/







  • 40 yapar. Pardon 40 bin lira yapar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu monitörler türkiyeye gelir mi? teşhir amaçlı biç kaç tane anca gelir; iyimser bir tahminle 40 bin demiş arkadaş ama ben hiç de iyimser tahmin etmeyeceğim; 50-60 bin aralığında gelirse veya biraz aşağısında gelir, inş. ben yanılırım...

  • Kaç pere

  • 40 bin çok az bile. 2. Nesil qd oled ise daha pahalı bile olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung monitorlerde feci ghosting var hdr da problemli. 32 inclik hakiki oledler gelene kadar alinmaz bu tarz ürünler

  • 100Kyı Hazırlayın GençlerSamsung, yeni 31,5 ve 27 inç QD-OLED monitörlerini duyurdu 

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    Monitörleri olması gerektiğinden çok pahalı satıyorlar malesef. Yakın zamana kadar 40k'ya Qd-oled 65" tv alınıyordu. Bu sene de 75k civarında 2. nesilleri satıldı.

  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt

    Oledde ghosting olmaz. Hdr olarak da en üst kalitede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Aralık 2023; 8:43:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QD-OLED'den sonra normal OLED(WOLED) sıradan panel gibi geliyor.

    Renk doygunluğu ve parlaklığı ile içinden geçiyor düz OLED'lerin,bunu LG Oled C2 ve Samsung Odyssey G9 Oled kullanan birisi olarak söylüyorum.


    2.Jenerasyon QD-OLED'ler ile text sorununu da büyük ölçüde çözdüler.

    Samsung'un yapması gereken,ASUS'un yaptığı gibi custom heatsink eklemesi gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 15 Aralık 2023; 19:29:4 >
  • Ben aşırı pahalı olacağını düşünmüyorum. Daha doğrusu samsung türkiyenin fiyat politikası bence çok iyi. Bir monitörünün yurt dışı fiyatı ne ise türkiye fiyatı direk dolar/tl karşılığı veya hatta bazen daha ucuza satılıyor. Ancak diğer markalara baktığımız zaman örneğin LG gibi, türkiye fiyatları yurt dışı fiyatlarının çok üzerine çıkıyor.


    Samsung monitörlerin ilk çıkış fiyatı genelde çok yüksek oluyor, ama bir kaç ay sonra çok ciddi düşüş oluyor.

  • Vain kullanıcısına yanıt

    çok değil geçen yıl bu zamanlar LG 48 inc oled tv kampanyasına denk geldim, hepsiburada sağolsun 11 bin iken 8900 küsür bir fiyata indirmişti, almadım/alamadım şimdi ise al alabilirsen... geçen yıla göre ekonomi ne halde görüyorsunuz...

  • Önemli olan oluşabilecek panel yanıkları garantimiz altındadır diyebiliyorlar mı o var. Fiyat olarak mevcutta çıkardığı 34 inçlik oled monitör serisinden daha ucuz olması gerek. Kur bazında, ürün TR gelince neye tekamül eder bilemiyorum. Martta 31k satılan G8 OLED, şuan 38-41K'larda. Lakin Samsung özellikle monitör serisinde uygun fiyatlı veriyor, hatta neredeyse piyasasının altında da denilebilir ama ilk dediğim şey çok önemli. Bunu açıkça demekten itinayla çekiniyor.

  • Asus yeni nesil qd-oled lerde yanık sorununun önüne geçmek için güzel şeyler yapmış. Tam teknik detayı aklımda değil, okuyalı baya oldu. Ama yanılmıyorsam oled dot ların dizilim şekli ile alakalıydı. Eğer benzer bir şeyi samsung da yaparsa yeni nesil monitörlerinde, bence o zaman gönül rahatlığı ile alınabilir diye düşünüyorum.

  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

    Valla hocam her yeni ürün piyasaya gelmeden aynı hikayeleri anlatıyorlar, şahsen hiçbirine güvenmiyorum.Eski usul bir sorun olursa malının arkasında duruyorlarsa kafi.

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    gelsin hemen alırım

  • Gt95 G kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun o zaman, güle güle kullanın...

  • parlaklık değerleri 400 nit üstü ve fiyatları da 30 bin civarında olursa bir şekilde alınır

  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    Parlaklık değeri 1. Nesillerde bile 1000 nit. Muhtemelen aynı olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sabit parlaklık için dedim, tabii hdr da sabit sayılıyorsa bilmem. Ben çok anlamıyorum çünkü. Sadecr Sdr parlaklığının en az 400 olmasını dilerdim çünkü ilk nesil oled monitörler 250 nit parlaklığa sahipti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.