Şimdi Ara

Sanal Bellek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internette gördüm de bunu windows xp için bilgisayarın hızı artırmak için falan diye ve ayarı ise sanal bellegin

    Başlangıç Boyutu : Bilgisayarın ram'inin 1.5 katı
    En büyük Boyut : Bilgisayar ram'inin 3 katı ayarlanması gerekiyormuş bende bunlar zaten otomatik olarak ayarlanmış sorum şu bu C için geçerli olan sanal bellek şuan D bölümü boş ve yaklaşık 72 GB boş alan var D de bu boş alanı D için sanal bellek olarak kullanabilirmiyim kullanırsam sistemde zarar falan olur mu ?

    Şimdiden Teşekkürler.



  • bir program çalıştıdığında windows bunu önce hdd çok yavaş olduğu için hdd'den rama atar ve ve programı ramden çalıştırır. ama eğer ram yetersizse bu programı çalıştıracak dosyaların bir kısmını hdd üzerinde ayrılmış sanal bellek denen bölüme yazar. ve bu sanal bellek ne kadar kullanılırsa bilgisayar hızlanmaz tersine yavaşlar. çünkü hdd rama göre çok çok yavaştır. ama 8 gb ram'ın altı yetersiz kaldığı için mecbur kullanılmaktadır. sanal belleği sistemin kurulu olduğu C bölümünde oluşturmanız daha iyidir. sistem ve program dosyalarına yakın olduğu için yazma-okuma kafası daha az hareket eder ve sanal bellek daha hızlı çalışır. boyutu genelde ramin 1.5 katı olarak öneriliyor. başlangıç boyutu ile en büyük boyutu aynı olması bence daha iyi. çünkü öyle olunca windows hdd üzerinde beliğrli bir alanı ayarlayıp sürekli o bölgede yazacktır. farklı olduğunda ise sürekli boyutu ayarlamak için zaman kaybeder. özellikle sistem yönetimli boyutta.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.