Şimdi Ara

Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba! İntel i5 4200u işlemcili, Gt740m ekran kartım ve 8gb ramim var. Cihazın disk çalışması bazen %100'ü bulurken, bazen %50, %70 ve %1 gibi farklı aralıklarla çalışıyor. İki gündür bu durumu araştırıyorum ve sorunun çözümüne ilişkin kesin bir sonuç bulabilmiş değilim. Öyle ki, HDD çalışma ışığı şu an yanıp sönüyor ve bazen,hiçbir işlem yapılmamasına karşın, sürekli ve hiç durmaksızın yanıyor. Ayrıca daha önemlisi ve benim kafamı karıştıran konu ise toplam disk belleği dosyası boyutu 1280 MB gözüküyor. Sizce burada bir sorun var mı? Çünkü ben 8gb ram kullanıyorum ama gelişmiş performans seçeneklerinde tüm sürücülerin toplam disk belleği dosyası 1280 MB olarak görünüyor. Ayrıca 500gb HDD kullanıyorum ve neredeyse tamamı boş. Teknolojiden hiç anlamıyorum ve yardımınızı bekliyorum.
    İyi günler!

     Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100







  • anil77 A kullanıcısına yanıt
    Yardım edebilirseniz sizlere minnettar olurum, cihaz yetkili servisten geleli yaklaşık bir hafta oldu ve HDD'den hafif cızırtı sesleri yükselmeye başladı,ki bu sesler kimi zaman diniyor ve sonra tekrar etmeye başlıyor. Servise gitmeden önce bu tür bir rahatsız edici cızırtılar yoktu sadece hafif tak tak sesleri vardı. İade için tüketici mahkemesine başvuru yaptım. Büyük olasılıkla lehime bir karar çıkacak. Ancak cihazımdan da oldukça memnunum. Teknolojiden hiç bilgim yok, yardımlarını bekler, sizlere teşekkür ederim!
    Ek olarak, geçen hafta Hd tune aracılığıyla tarama yaptım ve bad sektor çıkmadı. Endişe etmemi gerektirecek bir durum var mıdır?


     Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100



     Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100 Tarama işlemi yaparken oldukça yüksek gözüküyor, birkaç saniye sonra disk kullanımı %1 'e düşüp tekrar gittikçe yükselmeye başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil77 -- 9 Nisan 2016; 11:18:56 >




  • İşlemler kısmından baktınız mı? Diski %100 kullanan işlem hangisi?

    Mesela bende Memory leak sorunu vardı aylardır çözemedim. 8GB ramin 11 GB ını kullanıyordu kısacası diskten te ram çalıyordu diskim yavaşlıyordu. Rami 16 yaptım bu sefer 22 küsür yemeye başladı. Eninde sonunda farkettim ki anakartımın Lan yazılımı yapıyormuş. Sadece yazılımsız olarak sürücüsünü kurdum düzeldi. Sony'in yan yazılımı yapıyor olabilir. Ben de MSI ın lan yazılımı yapıyordu.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İşlemler görüldüğü gibidir. O kadar tuhaf bir durum ki, cihazda herhangi bir yavaşlama söz konusu değildir ama HDD hafif cızırtı yapmaktadır,ki bu cızırtının bir haftadır devam ettiğini gördüm, daha garip olan ise cihazın yetkili servisten dönüşünden sonra meydana gelmesidir.
    Bu sorunun ana kart ile herhangi bir ilgisi yoktur değil mi?


    Bu mesaja eklenen görseller:

     Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100 Belki de herhangi bir sorun yoktur ve ben bu durumu abartıyorumdur. Teknoloji hakkında fazlasıyla cahil ve yetersiz olduğum için en azından cihazın garantisi devam ederken sizlerin bilgisine başvurmak istedim.
     Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100

    Öte yandan, dün akşam bu soruna ilişkin birtakım araştırmalar yapıp sorun üzerinde yoğunlaştım. Şu an HDD sakin çalışıyor. En azından rahatsız edecek kadar gürültü yapmıyor. Yine de ara sıra , belirli aralıklarla hafif cızırdama yapıyor.
     Sanal Bellek Eksik Görünüyor- Disk Kullanımı %100



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil77 -- 9 Nisan 2016; 14:14:56 >




  • Ayrıca belirtmeliyim ki, "https://www.youtube.com/results?search_query=disk+usage+100+windows+8.1+fix" linkten diskin %100 olan kullanımı sorununu çözmüş bulunuyorum. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için çözüm yolu olmuştur. Bu noktada birbirinden tamamen bağımsız olan üç farklı işlem yapmam gerekti. Şu an daha sakin biçimde cihaz çalışmaktadır, ama tüm bunlara karşın hafif cızırtı devam etmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.