Şimdi Ara

Sanal Gerçeklik Gözlükleri İle Göz Tembelliği (Amblyopia / Lazy Eye) Tedavisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
19
Favori
20.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hekese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Proje için elimden geleni yapsam da benden kaynaklı olmayan sorunlar nedeni ile projede birkaç aylık gecikme yaşanacaktır. Arge desteği kapsamında yaşanması gereken bürokraside beklenmeyen gecikmeler yaşanıyor. Bir belgedeki 1 satır değişiklik için 15 gün beklemek zorunda kalabiliyorum. Proje bütçesi sınırlı olduğu için tüm destek kurallarına uymak zorundayım. Şu an zamanımın %20'sini proje geliştirme tarafına ayırabildiğimi söyleyebilirim. Sağlık Bakanlığı izni için başvuru dosyasını bu hafta göz doktorumuz ile birlikte hazırlayıp göndereceğiz. Kullandığım teknoloji çok yeni olduğu için anlatması biraz zor oluyor. Bu nedenle izin sürecinin tamamlanması da zaman alacaktır. İzin alınıp gerekli donanımlar da tamamlandıktan sonra herhangi bir bağımlılığım kalmayacağı için proje daha hızlı ilerleyecektir. Hastalıkla ilgili yaptığım tespitlere ve oluşturduğum çözüme güvendiğim için herkesten umudunu kaybetmeden sabırla beklemesini rica ediyorum.




  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Size ozel mesaj ile ulastim. Umarim projeniz de basariyi yakalarsiniz ve tedavi bekleyenlere umut olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SecurityMJ kullanıcısına yanıt
    Proje hakkında sıkça sorulan soruların cevaplarını ve proje hakkındaki genel bilgiyi aşağıdaki sayfalarda topladım. Sıkça sorulan sorular sayfasını gelen sorulara göre güncellemeye devam edeceğim.

    https://www.hopetical.com/tr/sikca-sorulan-sorular/

    https://www.hopetical.com/tr/sanal-gerceklik-vr-teknolojisi-ile-goz-tembelligi-amblyopia-tedavisi/




  • Çalışmalarınızı merakla bekliyorum inşallah bizleri bu durumdan kurtarırsınız bu gözlerin düzelmeye çok ihtiyacı var hem fiziksel olarak hem psikolojik olarak psikolojik olarak daha çok ihtiyacı var. Başarılar diliyorum güzel haberlerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni pc sisteminiz hayırlı olsun. Bazen aklıma geliyor, tek gözümü kapatıyorum son durum ne diye? hakikaten bu işin psikolojik olarak sıkıntısı daha fazla.
  • İşin psikolojik yanını tahmin edebiliyorum. Eğer bu problem beyin üzerinde kimyasal, radyolojik veya cerrahi bir müdahale gerektirmiyorsa bulduğum yöntemin işe yarayacağına çok fazla inanıyorum. Sağlık Bakanlığı izni için 2. aşamayı çabuk geçersek yakında klinik çalışmamız başlayacaktır. Katılım sağlayan ilk hastamızda sonucu kısa zamanda görmeyi bekliyoruz.
  • Daha önce de bahsettiğim gibi göz tembelliği mevcut idi. En son astsubaylık mulakatına çağırdıklarında acaba %10 olan gözü %20 ye kadar çıkarabilirmiyim diye gittim özel bir hastanede profesöre. Tembellik olan gözümde sinir gelişimi tamamlanamadığı için tembellik oluştugunu söyledi. Myelinli sinir lifi deniyormuş söylediğine göre. Tedavisinin olmayacağını belirtti. Umudum varken onuda yıktım kendi elimle. Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • Ben 17 yaşındayım sağ gözüm yüzde 10 görüyor sizin bahsettiğiz şeyin gözümün en azında yüzde 50 ye çıkarma ihtimali var mi? Lütfen cevaplarınız
    Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanglr1111

    Daha önce de bahsettiğim gibi göz tembelliği mevcut idi. En son astsubaylık mulakatına çağırdıklarında acaba %10 olan gözü %20 ye kadar çıkarabilirmiyim diye gittim özel bir hastanede profesöre. Tembellik olan gözümde sinir gelişimi tamamlanamadığı için tembellik oluştugunu söyledi. Myelinli sinir lifi deniyormuş söylediğine göre. Tedavisinin olmayacağını belirtti. Umudum varken onuda yıktım kendi elimle. Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Klinik çalışmalar başlayıp birkaç hasta ile çalıştıktan sonra ilk denemede kimlerde işe yarama ihtimalini büyük olasılıkla söyleyebilecek duruma gelmeyi umuyorum. İstanbulda iseniz birkaç ay sonra deneyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammetalidmr

    Ben 17 yaşındayım sağ gözüm yüzde 10 görüyor sizin bahsettiğiz şeyin gözümün en azında yüzde 50 ye çıkarma ihtimali var mi? Lütfen cevaplarınız
    Teşekkürler..
    Yukarıda linkini verdiğim 2 sayfayı okumanızı rica ederim.
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam İstanbul dışı için en erken yaygınlaşması 2019 Haziran gibi olur mu? Devlet hastanelerinde de olacak mı , bu uygulama? Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Değerli hocam İstanbul dışı için en erken yaygınlaşması 2019 Haziran gibi olur mu? Devlet hastanelerinde de olacak mı , bu uygulama? Saygılar.
    Bu işin arge kısmından çok bakanlık izinleri ve tıbbi cihaz süreçleri için zaman harcamamız gerekiyor. Bu konularda danışmanlık hizmeti alıp süreçleri hızlandırmaya çalışacağız. Bu nedenle iyimser olarak verdiğimiz süreleri tutturabilmek için elimizden geleni yapacağız. Devlet hastaneleri için süreçler biraz daha uzun olabileceği için ilk olarak özel hastanelerde başlayacaktır.
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Beklemedeyiz değerli hocam. Özel veya devlet, fakat inşallah ulaşılabilir bir tedavi olur ve mümkün olduğunca geniş bir kitleyi kapsar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam deneme amaçlı tedavi uygulunacak demiştiniz tahminen bu deneme işi ne zaman başlar ve sonuç alınırsa göz iyileşene kadar tedaviyi devam ettirir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoNot D kullanıcısına yanıt
    Tıbbi cihaz için klinik çalışma izin süreçlerimiz devam ediyor. Bu süreci hızlandırmak için gerekli araştırmaları yapıyoruz. Geliştirilen sistem görmeyi %100 sağlamak üzerine tasarlandı. Ne kadar başarılı olacağını ancak klinik çalışmalar başladıktan sonra göreceğiz.
  • Hocam Acıbademden göz ve nöroloji dallarından destek alyırsanız benim anlatmaya çalışacağım şeyleri zaten biliyor olabilirsiniz.
    Yapmak istediğiniz işi takdir ediyorum, ve kolaylıklar diliyorum. Öm de attım desteğe ihtiiyacınız olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.
    9 yaşından sonra beynimizdeki görme kortexi dediğimiz alanın gelişimi artık duruyor, yani görme işlevinin öğrenme süreci tamamlanıyor. bu süreç tamamlanmadan eğer hasta yeterli kapama yaparsa, katarakt, şaşılık, korneal opasite vb gibi görmenin beyin kortexi tarafındanöğrenilmesine engel olan durumlar giderilirse, düzgün gözlük reçete edilirse bu hastalık bireysel özellikler göz önünde bulundurulduğunda tedavi edilebiliyor. bu sebeple çocukların doğar doğmaz 1, 3 yaş ve okula başlamadan önce muayene edilmesi devlet politikası haline gelmeli. yenidoğan muayenesini pratisyenhekimler ve çocuk hekimleri yapabilmeli. göz polikliniklerinde ülkemizde hızlı muayene yapabilecek altyapı ne yazık ki yok. 1 yaşındaki bir çocuğun muayenesi en az yarım saat sürüyor. bunu devlet hastanesinde bir doktordan beklemek fazla iyimserlik olur.
    9 yaşından sonra ise yapmak gereken şey beynimizi yeniden kodlamayı öğrenmek, tekrar öğrenme sürecini başlatmak hedefinde olmak lazım. bizim büyümemizi sağlayan birsürü hormon ve benzeri faktörler mediatörler var. yamak istediğiniz şey nörovizyon ile kısmi olarak yapıldı, ancak tedavi sonrasında 0.3ten 0.5-6 ya çıkan hastalar tekrar 3-5 yıl sonra 0.3 düzeyine geri döndüler. ülkemizde de növizyon uygulayan merkezler var ama çok pahalı. nadir de olsa kalıcı fayda gören insanlar tabi ki oldu. ancak nörovizyon ile 0.3ten tam seviyesine çıkan hiçbir hasta ben görmedim. (benim eksiğim olabilir)
    yazdıklarım şevkinizi kırmasın, yeni bir şey bulmak için yolda hiç bilmediğimiz engellerle karşılaşacağız. sanal gerçeklik gözlüğünü bu işe katmak fikri çok değerli ve kıymetli. aynı altyapıyı kullanırsanız nörovizyondan başarılı sonuçlar alacağınıza teorik olarak eminim.

    Hocalardan destek alıyorsanız fare vb deneyler ile önce beyinin oksipal kortexinde (görme kortexi) tekrar öğrenme ve gelişme sürecini aktifleyecek nöromedyatör, hormon vb araştırmadan çalışmanız tam hedefe ulaşmayacaktır.

    saygılarıma elinize emeğinize sağlık.




  • 15 Nisan 2019 tarihinden itibaren göz tembelliği hastaları ile analiz çalışmalarını başlatacağız. Çalışmalar Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul / Davutpaşa Kampüsünde yer alan Teknopark içindeki ofisimizde gerçekleştirilecektir. Bu çalışmada geliştirdiğimiz yazılımımız ile ürettiğimiz görüntüleri sanal gerçeklik gözlüğü ile hastalara göstererek görme fonksiyonlarını belirleyeceğiz. Bu işlem analiz ve ölçüm işlemi olacaktır, bir tedavi olmayacaktır. İşlem 15 dk sürecektir. Bu çalışmaya katılmak isteyen göz tembelliği hastaları bizimle Facebook sayfamız ya da web sitemiz üzerindeki irtibat sayfası üzerinden iletişime geçebilir.


    https://www.hopetical.com/tr/iletisim/

    http://dhbr.co/bryg




  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Hocam son gelişmeler hakkında bir bilgi alabilir miyim? Daha doğrusu bir mesafe kat edildi mı tedaviye yönelik? Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hemen her hafta olumlu ya da olumsuz bir gelişme oluyor. Projenin ticari gizlilik yanı da olduğu için tüm detayları paylaşamıyorum. Projeyi sadece göz tembelliği hastaları takip etmiyor. Hemen her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de rakip faaliyetleri mevcut. Daha işin başında bunu kötü bir tecrübe ile öğrendim. Projenin başından itibaren çözüm seçeneklerimi fazla tuttuğum için proje hiçbir zaman çıkmaza girmedi. Bazı konularda günümüz teknolojisi tam çözüme yeterli olmasa da alternatifler ile başlayıp 1-2 yıl içinde daha etkin bir çözüm ortaya çıkartacağım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.