Şimdi Ara

Sanal Pazar Mağdurları Olarak Ne Yapabiliriz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet üzerinden sıfır yahut ikinci el satış yapan birçok kişinin bildiği üzre Sanal Pazar oldukça düşük komisyon oranları ve sunduğu bazı avantajlar ile gayet cazip bir e-ticaret platformuydu. Gold Bilgisayar bünyesinde faaliyet gösteren bu platform, 2016 yılına girilmesiyle birlikte bağlı bulunduğu holdinglere kayyum atanınca büyük bir kriz içerisine girildi ve bu yaşamış olduğu krizi ortada kriz yokmuş gibi tüm kullanıcılarına duyurdu. Şu an Sanal Pazar üzerinden ürün satışı gerçekleştirmiş binlerce insan bu e-ticaret platformunun havuz hesaplarında tutulan paralara hiçbir şekilde erişemiyor. Aynı şekilde para iadesi alacak kişilerin ödemeleri de harcama itirazı yapılmadığı taktirde ödemiyor. Kısacası şirket çalışanları, finans departmanı kimsenin ödemesini gerçekleştirmiyor. Sitede bugün şu kadar kişinin ödemesini gerçekleştirdik, şu gün bu kadar kişinin ödemesini gerçekleştirdik hikayesi de sadece yalan dolandan ibaret. Her gün binlerce kişinin gerçekleştirdiği ödemelerden havuz hesaplara aktarılan paralar borsa, repo, döviz işlemleri gibi işlemlerde kullanılarak bir şekilde rant sağlanıyor. Amaçları muhtemelen bu şekilde biraz daha düzlüğe çıkmak. Malı satılan kişilerin ödemeleri minimum 15-20 gün sonra yapılıyor. O da siz bir baskı oluşturursanız ödeme yapıyorlar. Sözün özü bu gidişat hiç de iyi değil. Sanal Pazar'ı kullanan kişilere tavsiyemdir, yüklü meblağlarda bir şeyler satacaksanız kesinlikle bu platformu kullanmayın. Hele hele şu günlerde ödemeler hiç yapılmıyor. Muhtemelen çok yakın bir zamanda ya sitenin satış/devir işlemi gerçekleşecek ya da tamamen dükkanı kapatıp ortadan kaybolacaklar. Çevrenizdekileri herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için uyarın, kendiniz alım-satım işlemi yapıyorsanız da kesinlikle başka platformlara yönelin. %2 %3 fazla komisyon ödeyin içiniz rahat olsun. Benim ve bir arkadaşın toplam 2700 lira parası gasp edilmiş durumda. Daha binlerce kişi var bu şekilde parası gasp edilen.

    Bu konuyla ilgili yapılabilecekler nelerdir? Savcılığa bireysel başvuruda bulunmak, BTK'ya şikayet etmek. Bunlar benim aklıma gelenler. Farklı fikirleri olan var mı?







  • Herkez memnun herhalde, 1 aydır kimse mesaj atmamış, benimde 125 tl içerde, halen ödeme yapılacaktır diyorlar, bakalım ne olacak.

    Bizim gibi kuzular olduğu sürece bu üçkağıtçılar üçkağıtçılığı yapmaya devam edecekler.

    Konu uplayalım arkadaşlar
  • Bolca şikâyetin olduğu bir konu vardi saygideger adminler konuyu kilitlediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aydır ufakta olsa alacağımı alamıyorum habire mesaj atıyorum finans departmanımız ödemeyi gerçekleştirecek gibi yorum geliyo otomatik cevap çoğu sanal pazardan uzak durun derim donanım habe r çoğu bu gibi ciddi haberleri yayından kaldırıyo daha öncede kamu oyuna duyurduğum olayları karşı firma ihtarname çekinc e kaldırdık yazıyo g.. korkusundan yiyosa bana çeksin o ihtarnameleri yanlı yayın yapmasın donanım haber sitesi
  • 300 liram var alacagim kansizlar 1 aydir oyaliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı kullanıcı adıyla sanalpazar'da satıcıyım hesaplarda hep eksik bakiyeler vardı. bugün son 3 aya bir bakayım dedim sanalpazardan(GOLD) hiçbir bedel yatmamış. benim hesabıma göre 400tl'ye yakın bedelim ödenmemiş.3 aydır insan bi mesaj atar .arar bilgi verir . mesaj attım bana otomatik mesaj göndermeyin beni arayın diye...BTK ve şikayet siteleriyle baskıya devam gerekirse tüketici hakem heyeti ve yargı yoluyla da çözerim. KARALAMAYA DEVAM
  • Sanal pazarda son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.