Şimdi Ara

Sanalpazar sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen konuya gireceğim.

    İkinci el bölümünde satışım mevcut iPhone 4. Forumdan bir arkadaş sanalpazar ilanı istemişti benden. Kartla alıcam dedi o yüzden ama kısmet benden sonra başkasıyla anlaşmış, denk gelemedik nasip değilmiş neyse.

    Ben sanalpazar'a ilan açmış bulundum. Kaldırmadım ilanı, dedim belki burdan gider dursun.

    Ayın 10unda gece saat 11 civarı bir üye mesaj atmış sanalpazar'da 'satılmadıysa sabah alacağım' diye. Bende geri döndüm dedim ilan aktif buyur al.

    Ertesi gün öğlen saat 3 civarı girdim ilana bakmaya, hareket yok. Başka soranlar da olduğu için adama mesaj atayım dedim vazgeçtiyse bileyim diye. Akşam anlaşmış sayılırdık satmiyim dedim şimdi başkasına, müşteriyi de kaçırdık yani.

    Ben mesaj attım ama umudu kestim tabi kendime kızıyorum bir yandan diğer müşterileri kaçırdığım için. Tak baktım telefon çalıyo, açtım baktım aynı adam adını bir türlü hatırlamıyorum nasılsa daha bugün konuştuğumuz halde. Adam üstüne basa basa da söyledi halbuki, neyse.

    Dediki ben ödemeyi yaptım ama kontrol aşamasında görünüyor sayfamda. Ben de benim sayfamda herhangi bir ödeme görünmüyor dedim. Bir süre sonra görünecektir sana da dedi kapattık neyse ben sevindim tabi. Sanalpazar'a mesaj attım hemen, durumu anlattım dedim işi hızlandıralım müşterimi p.tesiye kadar bekletmeyeyim. Çıktım hemen koli bandı aldım, o pıt pıt patlattığımız bişey var darbeye karşı kullanılan adını bilmiyorum, anladınız sanırım ondan aldım falan geldim paketlemeyi yapıyorum. Telefon yatıyo zaten E72'ye geçiş yapmıştım çoktan. Kutuyu kapatıcam hani kargoda başına bişey gelmesin diye o kadar. Ben gayet keyifle sardım kutuyu.

    Adam telefon etti tekrar. Saat akşam beş buçuk falan. An itibariyle dün oluyo ayın 11i yani. Parayı arkadaşına verdiğini, arkadaşının da kartıyla ürünü aldığını, sanalpazarın kendisine sabahtan beri telefonla ulaşmaya çalıştığını fakat cep telefonu an itibariyle olmadığı için ulaşamadıklarını, son anda sisteme ev telefonunu girip sanalpazarın ona ulaşmasını sağladığını ve kredi kartı arkadaşına ait olduğu için ondan onay aldıklarını söyledi. 5-10 dakikaya sana kargo bilgileri görünecektir bende şu an öyle görünüyo yani senden kargo bekleniyor şeklinde dedi. Ben henüz kendi ekranımda bişey göremediğimi yineledim. Bunun üstüne yine 5-10 dk.ya kadar görebileceğimi ama onu beklemesek de sen kargolasan bana'ya getirdi lafı, adres yazdıracaktı fakat ben tekrar kendi sayfamda onayı görmeden kargo yapmayacağımı söyledim. Israr etmedi kapattık telefonu.

    Ben aldım telefonu çıktım tabi hemen, Yurtiçi şubesinin yakınında bi net cafe var, ordan takip eder hemen kargolarım diyorum kendi kendime. Gittim oturdum cafeye fakat sanalpazar tadilata girdi. Talihsizlik deyip şansıma küfür ediyorum. Dedim tamam yarına kaldı artık, muhtemelen girmiştir kargo bilgisi ama site açılmıyor. Eve döndüm.

    Geç saatlerde girdim yazayım bi kenara adamın adresini diye baktım hala hiçbir hareket yok. Şaşırdım ödeme yapıldıysa artık bana kargo bilgisi verilmesi gerek sanalpazar tarafından, en azından gg ve sahibinden'den yaptığım satışlardan öyle biliyorum. Sanalpazar'a tekrar mesaj atıcam kızıcam yani niye adamın ödemesini göstermiyosunuz bana diye baktım cevap gelmiş akşamüstü attığım mesaja buyrun mesaj:

    Sayın İbrahim Onur ÖZGEN,

    onurozgen adlı üyeliğiniz ile herhangi bir işleminiz bulunmamaktadır.

    Lütfen işlemi farklı bir üyeliğiniz ile gerçekleştirdiyseniz tarafımıza bilgi veriniz.

    Saygılarımızla,
    SanalPazar


    Aaaa, işin rengi değişti tabi bir anda. Akabinde sanalpazar'a cevap yazdım. Adamın kullanıcı adını falan verdim inceleyin lütfen ben bu şekilde bir kaç telefon görüşmesi yaptım şahısla diye.

    Döndüm bu sefer bizim adama. Dedim durum böyle böyle. Siz ya ödemeyi yapmadınız bana yaptım dediniz yada sanalpazar sizin paranızı kullanıyor. Yoksa sizde ödeme onayı verip de bana vermemesi gibi bir durum olamaz.

    Arkasına sanalpazar'dan ikinci mesajıma cevap geldi:

    Sayın İbrahim Onur ÖZGEN,

    İlgili üye ile aranızda gerçekleşmiş bir alış veriş ve ürünüze yatırdığı herhangi bir ücret bulunmamaktadır.

    Ayrıca Kimler Bakmış sayfası teknik bir sorun nedeni ile kaldırılmıştır. Ancak sorunun şuan itibari ile çözüldüğünü ve tekrar kullanıma açıldığını belirtmek isteriz.

    Saygılarımızla,
    SanalPazar


    Tekrar telefon geldi yaklaşık yarım saat içinde. Yine adını söyledi bu konuşmada da Allah'ım nasıl hatırlamam yaa. Ben ödemeyi yaptım sabah geçtik falan öğlen yaptığı konuşmanın bir benzerini yaptı. Valla dedim bi terslik var bu işte. ''Siz mehmet1907 değil misiniz'' diye bi soru sordu. Hayır dedim ne alakası var benim kullanıcı adım 'onurozgen'. Allah allah nasıl olur ben ödemeyi mehmet1907 adlı kullanıcıyla yaptım dedi. E dedim siz aldığınız ürünü bilmiyor musunuz. Aynı birebir üründü sizinkiyle resimleriyle falan dedi. Birebir ürün nasıl olabilir aynı resimler olsa o üyeliğin de benim olması lazım ama benim bir adet üyeliğim var o da 'onurozgen' kullanıcı adlı olan dedim. Ben bi öbür kullanıcıyla görüşeyim dedi ve kapattı.

    Hemen baktım kim ulan benim telefonun resimlerini kullanan diye ama öyle bi ilan yok. Evet mehmet1907 adlı bir kullanıcı var ama adamın ne aktif satışı var ne aldığı bir ürün var ne sattığı. Komple sıfır.

    Şimdi beyler, bu iş benim kafamda soru işareti bıraktı. Benzer bişey başına gelen var mıdır? Objektif bakış açısı lazım yani. Benim kafamda bariz bi açıklama var ama löp diye yapıştırmak istemiyorum, yanılıyor da olabilirim çünkü.

    Konuyu açmamdaki amaç da tam bu noktada çıkıyor. Özellikle e-ticaretle uğraşan arkadaşlar, başınıza yukardaki gibi bir olay gelse ne düşünürdünüz?

    Önemli edit: Bide şöyle bir durum var. GG'den hatırlıyorum. Örnek, bir ürün aldınız. Bu ürünü alana kadar ki toplam yorum sayınız 10. O kullanıcı isimleri yanında parantez içinde yazan sayı. Siz son ürüne ödeme yaptığınızda o ana kadar 10 olan işlem sayınız 11 olarak görünmeye başlar ama alışveriş henüz yorum kısmına geçmediği için hala profilinizde önceki 10 işleminizle ilgili yorumlar görünür.

    Konuda bahsi geçen üyenin yorum sayısı toplam 5 olmasına rağmen parantez içindeki rakam 6. Bu da kafamı karıştırmıyor değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtezacan -- 12 Mayıs 2012; 5:57:13 >







  • Adam almaktan vazgeçti kıvırıyor derdim
    Bu arada kısa ve öz olarak söyleyim kesinlikle ama kesinlikle sitede ürünün alındığına dahil mesaj gelmeden ürünü gönderme
  • Asla

    Ödeme alsak bile satıcı için son derece güvensiz bir sistem. Alıcı her türlü pisliği yapabilir yani bu güvenli alışveriş zımbırtısıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtezacan -- 12 Mayıs 2012; 5:05:29 >
  • bence adam dolandırmaya çalışmış. olmayacağını anlayınca kıvırmış. bana öyle geldi.
  • hadi kullanıcı adı karıştı tel numarasıda mı karışıyor?
  • Şunu düşündüm. Adam benim telefonu almaya niyetlenmiştir gerçekten, çünkü akşam benimle irtibata geçti. Ben adama numaramı verdim. Ama ödemeyi yaparken karıştırdı, benim ilanla birebir aynı olan başka bir ilana ödeme yaptı. (nasıl olacak bilmiyorum ama oldu diyelim hadi). Arkadaş o söylediği mehmet1907 adlı kullanıcıya baktım aktif ilan yok sattığı da yok aldığı da yok. Hadi aldığı bizi ilgilendirmez de sattığı olması gerekmez mi eğer bizim adam ondan aldıysa? Yada bunu da mı yanlış biliyorum satış tamamen bittikten sonra mı görünür adamın profilinde sattıkları diye? Var bi terslik ama çözemedim gitti.
  • yukarı
  • Dolandırmaya çalışıp yan yatıncada kıvırmış gibi geldi.
    Kesinlikle ama kesinlikle size yansıyan herhangi birşey olmadığı sürece ürün gönderimi ödeme vs. yapmayınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SworderDante

    Bence adamseni solandırmaya çalışmış
    Sen telefonu bana gönder ben bi dolandırılmışmısın bakayım sana geri gönderirm :)
    Şaka


    Bangır bangır bağıran reklamlardaki minik, okunmayan ve hızlı bir şekilde geçen altyazılar gibi olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtezacan -- 14 Mayıs 2012; 3:06:21 >
  • hocam kargoyu göndersen buraya açacağın konunun başlığı ürünü gönderdim adama ulaşamıyorum yardımm!!! olacaktı muhtemelen allah korumuş,heryer çakal oldu biraz dikkat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatlaxs

    hocam kargoyu göndersen buraya açacağın konunun başlığı ürünü gönderdim adama ulaşamıyorum yardımm!!! olacaktı muhtemelen allah korumuş,heryer çakal oldu biraz dikkat

    Katılıyorum. Kıllandım zaten daha bana ödeme görünmeden kargolamamı istemesinden ve dile getirdim o an telefonda sanalpazar'dan ödeme onayı görmeden kargo yapmayacağımı.

    Genel kanı gibi ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bi yokladı, baktı olmayacak, vazgeçti uğraşmadı gibi geliyo.

    Ben gereken şikayeti yaptım sanalpazar'a, ilgilenirler umarım başkasının canı yanmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.