Şimdi Ara

Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
25.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
302 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam. ben 2. sanayide klima yüzünden tokat yedim. hatta geçmiş mesajlarımda var. bornovada olmama rağmen bucaya gitti yaptırmaya . artık yola acımıyorum,
  • Bu gibi durumları tanıdığınız birisine yönlenmeniz sizin için daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Sanayi ortamına gelince zaten sanayidekiler hakkını alamadıklarını düşünüyorlar ve eskisi gibi gerçekten işi anlayan usta kalmamış piyasada ben İzmir’de yaşıyorum 6. Sanayiye gidiyorum genelde işten anlayan en fazla 2 veya 3 kişi var onları da parmakla gösterdiler 2 tanesi eski model araba tamir etmeyi biliyorlar 1 tanesi yeni modelle uğraşıyor ve benim aracın problemini bulamamıştı gerçekten sanayilerde usta kalmamış herkes tahmini kafasına göre çözüm bulmaya çalışıyorlar ortam bu hale gelmiş. Bence modelli bir arabanız var ise servisine götürmeniz daha iyi en azından oradaki ustalar lise mezunu meslek mezunu ve araç markasına yönelik çalıştıkları için sorunlara daha hızlı çözüm sağlıyorlar.

    Uzun lafın kısası sanayilerde tanımadığın insanlara iş yaptırma önerilmeyen insanlara gitmemeni öneririm bu sana ders olsun yaşamadan göremiyor insan bazı şeyleri..

    İyi forumlar geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Elektrikli arabalar ile böyle sorunlar kalkacak. Ne motor ne şanzıman sorunu olmayacak.
    Onlarda da akü ve mekanik parça olacak. Adamın gözü hilede olsun bulur bir yolunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden palio aracım vardı. Direksiyon yağ damlatıyordu. Bir usta direksiyon milini değiştirmek istedi, birisi keçe kaçırıyor tamir dedi, birisi direkiyon kutusu komple değişecek dedi. En son gittiğim de bir numara kalın yağ koyalım damlatmaz dedi. Yağı koyduk uzun yıllar sorunsuz bindim. Başkasının aklına uysam direksiyonu değiştirecekti adam.
  • No car no cry
  • Her doktorun hastasina yaklaşımı ve teşhis metodu farklı olduğu gibi ustadan ustaya da bakış açısı değişebilir. Hatta tıpta malpraktis denen bir olgu var. Bu eğitim eksikliğinden yahut bile bile hastaya zarar vermek anlamina gelen bir terim. Bu noktada hasta mağdur konumuna düştüğü icin cezai sorumluluk sözkonusudur. Araç tamir işinde de iyiniyetli yaklaşımları bir yere kadar anlayabilirim. Usta araçta var olan problemi uğraşmasına hemen çözemeyebilir. Ama bizim ustalar (hepsi değil tabi ki ) artik bu kısmı çoktan geçip, altından kalkamayacağı problemlere bile bile hallederiz abi moduyla bodozlama dalıyorlar ve tek.umursadıkları problemin hollolup hallolmamasından ziyade işçilik adı altındaki kazançları oluyor. Müşterisine o olmadı bunu degistiririz, olmazsa şunu da değiştiririz bu da olmazsa diğerini de değiştiririz gibi bir yaklaşimla bir sürü gereksiz parça masrafi çikartmaktan çekinmiyorlar. İyi de kardeşim ustalık bu degil ki. O kadarını ben de yapabilirim. Haa bazılari da elinde varsa emaneten o parcayi takip sorunun hallolup hallolmadigina bakarak müşterinin durduk yere masrafa girmemesini önemseyen ustalar da yok değil. Sezarin hakkı sezara. Ama bu gibi kisilerin de sayısı devede kulak ne yazik ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patojenyc -- 30 Ekim 2019; 20:36:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nejdet Ay N kullanıcısına yanıt
    Ama daha zor olucak. Mekanik parçanın çakması kolay yapılır. Elektronik çok zordur.

    Elektrikli araçlar yan sanayini bitirir. Şuan en büyük sıkıntı batarya. Acayip pahalı hâlâ ve güçsüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da değil sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    İstanbul'da değil sanırım.
    Maalesef dostum Bursa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırdığın için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adamlar korkmaz maalsef hep böyle geçeniyorlar
  • Ben insanlarda ya da toplumda şunu müşahade ettim(Sadece sanayi esnafı için değil geneli böyle) ; genelinde ya da çoğunluğunda olay şu şekildedir : Ortada 3 Seçenek varsa: Çıkar(Para), Din, Ahlak(İnsanlık)
    Seçim Genelde:Çıkar(Paradan Yana Olur) Ama din ve ahlak ne olacak? Ya kardeşim mevlit var Yasinli davet var oradan tekrar puanları, bonusları toplarız hem halkın gözüne de gireriz bir de hacca gittin mi oh misler gibi günahsız annemizden doğduğu gün gibi tertemiz oluruz. Bunun yanında şefaat var peygamber şefaat edecek, evliyalar, şıhlar, mıhlar gavslar jawslar, türbeler, mezhepler, en önemlisi de halidi kolu var onlar da şefaat edecek. Ya bi şekilde yırtarız zaten ne olacak
  • konu mesajları içeriğinde yolsuzluk hırsızlık yapanların müslüman olduğu iddia edilmiş, bu çok yanlış, öteden beri osmanlıdan bu yana teknik zanaatkarlık ince işleri hep müslüman olmayanlar yapmıştır ve çoğunluk onlardan devam ediyor, yani adamlar hristiyan, musevi, araba tamiri işlerine sonradan son nesilden bazı müslümanlar giriş yapmış azınlıkdır, mesela benim tanıdığım ustaların çoğu öyle ermeni vs müslümanlık hileye hırsızlığa izin vermez, iddia eidldiği gibi ibadetler hac tarikat kul hakkını silmez ödemez anca kişiye iade edilirse kurtulabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayiden uzak duruyorum.
    Bir kez, yurt dışından geldiğim de arabam, benzinden dolayı, ilk calistirmada titreme ve stop ediyordu. Sorun bu yani.
    Bir tanıdık vasıtasıyla, sanayiye gittim. Çiçek gibi baktığım, bakımları herşeyiyle özen gosterdigim arabanmin moturunun inmesi gerektigini söylediler.
    Tamam dedim ve ayrıldım.
    Bayiyeye çektim, 15-20 dk sonra, arabanin benzin kalitesinin düşüklüğünden dolayı olduğunu söylediler.
    Bitti.

    Bir diğerinde bildiginiz sağlam arabanın motorunu yediler.

    En son geçen sene, kışlık lastik değiştirdim. Değiştirdigim yer de balans için bir yer tavsiye etti.
    Balans ne olablir ki diye gittim. Düz giden araba saga çeke çeke gitmeye basladi.
    Direksiyonda düz durmuyordu.
    Tekrar gittim , direksiyon kutusu arızalanmış abi dedi.
    İki gün önce saglam olan direksiyon mu bozuldu dedim, direk servise cektim. Test sürüşü yaptılar, rot ve balans için cihaza bağladılar, sonuc ne rot ne balans hiç bişey olmadığını söylediler. Yaptılar.
    Sonra aldım, huylandim ya bir kere, baktım gene aynı gibi tekrar gittim, böyle böyle, gene test sürüşü yaptılar gene rot ve balans yaptılar düzeldi.
    Çok laf anltamya gerek kalmadı, ekstra suprriz çıkmadi.
    Yetkili bayi dışında arabamin kaputunu açtırmam.

    Bakımlar biraz tuzlu olsada, her parçası orjinal ve garantili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.