Şimdi Ara

Sandero Stepway ile Fiat Fiorino karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,ben aile aracı olarak kullanmak için bir araç arıyorum.Genelde İstanbul içi kullanacağım,ancak yıl içerisinde de 1-2 sefer uzun yola gidebilirim.Araçta 4 kişi ve bagaj yüklü olacak.Bu durumda Fiat Fiorino combi 75bg/95bg ile Dacia Sandero Stepway 0,9 benzinli araç arasında kaldım.İkisinde de vergi avantajı var.Stepway 90bg ancak 140 Nm.Fiorino ise 75bg ve 190 Nm.75bg ile 95ng arasındaki Nm farkı çok az.Çekiş,tüketim,konfor,yol tutuşu,yedek parça fiyatı ve servis olarak düşünüldüğünde,seçiminiz hangisi olurdu?



  • Bu arada bu iki aracı tercih etmemdeki nedenlerden bir diğeri,araçların boyutları ve bagaj hacimleri.
  • Fiorino, (benzine göre) az yakan, parçası ucuz ve her zaman her yerde bulunan, en azından benim bildiğim kadarıyla kronik problemi de olmayan bir model. Ancak kendisi daha çok kamyonet gibi yük taşımaya odaklı üretilmiş. Özellikle arka koltukları sert süspansiyonu ile birlikte oldukça rahatsız, içeri yol/motor ve rüzgar sesi alan bir araç. Ayrıca bagajı göründüğü kadar büyük değil.

    Sandero'yu kısa kullandığım için çok detaylı konuşamayacağım ama konforu bir iki tık yukarıda diyebilirim. Ayrıca benzinli olduğu için motor sesi de fiorinoya göre az olacaktır. Sanderonun sizin durumunuzda bariz tek eksisi benzinli oluşu. Evet, 0.9 tCE müsrif bir motor değil ama ülkemizde benzin pahallı. Eğer çok km yapmayı planlıyorsanız yakıtı sizi zorlayacaktır.

    Kağıt üstündeki motor bilgilerini de kafaya takmayın, ikisi de aşağı yukarı aynı performansı sunacaktır.

    Özetle, bende şuan Fiorino var. Ancak yılda 30k km yapmam gerekmese kesinlike sandero veya benzeri bir otomobille değişirdim.




  • Aile aracı arıyorum deyip ticari altyapıyla üretilen araçlara bakmak baştan hata. Sandero stepway her türlü alınır bu ikisi arasında.
  • Fiorino ya bir kaç kez bindim amortisör yok gibi sanki makaslı araba gibi konfor sıfır bagaj da yetersiz, dacai hakkında bilgim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dacia dizel alınır. sakın benzinli almayın. hem yakar hem satmanız zor olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir "Otomobil" diğeri "Kamyonet" önce netür bir araç alacağınıza karar verin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla,karoser olarak Dacia'yı tercih etmeliyim.Kullanıma göre ise benzin veya dizel seçilmeli.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
  • kalite olarak Dacia Sandero, otomobil olduğundan daha konforlu gelecek size ancak iş yakıt ve 2. ele gelirse Fiorino öne çıkar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aradok

    Anladığım kadarıyla,karoser olarak Dacia'yı tercih etmeliyim.Kullanıma göre ise benzin veya dizel seçilmeli.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    İhtiyaçlar önemli hocam. Misal bizim ailede berlingo var ve yazları köye gittiklerinden beyaz eşyaları bile taşıyorlar. Ama yok sadece yerden yüksek olsun bagajı olsun yeter derseniz dizel sandero tercih edin. Özellikle dizel dedim dikkate alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne Sandero nede Fiorino siz bir tane Hyundai Accent blue dizel alın bagaj ve konfor bir arada emre CRDi motor ihtiyacınızı görecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli Sandero pek mantıklı değil.Yakıtı çok az sayılmaz ve 2.el'de çok değer kaybeder.Sandero alırsanız Keislinkle dizel almanızı tavsiye ederim gerekirse 2.el alınız.

    Ben olsam Sıfır Dizel fiorino alırdım.
  • Sandero alırım, bir de LPG takıp bedavaya gezerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiorino sahibiyim orjinal amortisör ile cidden kalas gibi araba. Caddy amortisörü taktık monroe 23990. Takmadan önce araba ford cargo gibiymiş. Bariz fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiorino kullanmıştım ,kamyonetten pek bi farkı yoktusandero dizel olursa daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinin de vergi avantaji var demissiniz fakat vergi avantaji daciada, fiorino kamyonet olduğundan vergi dilimi 1-6 yil ayni. Yilda bir muayene de ekstra bir masraf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.