Şimdi Ara

Sandisk 60GB sataII SSD pc acılıyor ama windows logoda takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta GSaray Real madrid maçını izlerken pc birden dondu bekledim geçer diye ama sonra 1 dakika sonra falan işte farenin oku çalışıyordu oda dondu hareket etmez oldu.
    Reset attım. açıldı ama o windows logosunda takılıp kalıyor.format atayım bari dedim taktım usb belleği ayarladım boot sırasını biosu kaydedip çıktım usb den başlamadı nedense gene aynı windows logosunda takılıp kalıyor.bide takıldığında HDD ışığı varya kasa da o sürekli yanıyor.Neyse SSD yi çıkarıp windows u HDD yükledim ve olldu.Yükledikten sonra SSD taktım gene aynı logoda takılıp kalıyor sistem Hdd den boot edildiği halde.SSD yi çıkarınca pc açılıyo gene.boot ekranında SSD nin ismi falan yazıyo sistem görüyo yani.SSD nin Garantiside bitti işin kötü tarafı.
    Şimdi arkadaşlar buna benzer sorun yaşayanlarınız varmı.Benim SSD bozulmuşmu.Neyapabilirim çözüm yolu sunmanızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.







  • Pc usb yi okuyup format baslangıcındaki windows logosunda mı takılıyor ,yoksa usb yi okumayıp kurulu sistemin açılışındaki logoda mı takılıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 9 Nisan 2013; 18:02:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

    Pc usb yi okuyup format baslangıcındaki windows logosunda mı takılıyor ,yoksa usb yi okumayıp kurulu sistemin açılışındaki logoda mı takılıyor?

    yoksa usb yi okumayıp kurulu sistemin açılışındaki logoda mı takılıyor? evet SSD de kurulu sistemde açılışındaki logoda takılıyor.biostan boot için usb yi seçtiğim halde.ama normal harddisk i taktım ve ona yükledim sorun olmadı.SSD de yapıyo.dediğim gibi normal HDD e kurdum SSD yi takıp windows içinde biçimleyim bari dedim gene aynı logoda takılıp kalıyo SSD yi çıkarınca gene açılıyo PC. SSD yi alalı 2 sene 4 ay oldu.Bu kadar Sürede bozulurmu ki yaaa.
  • Hocam konuyu hortlattım ama ağer problem çözülmediyse bir tane harddisk kutusu alın. 20 tl bişey. Ssd yi takıp usb'den bağlayın ve formatlayın. Eğer formatlanmıyorsa ssd ölmüştür. Ama ben pek ssdnin problemli olduğunu düşünmüyorum.İçindeki kurulu sistem bozuk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

    Hocam konuyu hortlattım ama ağer problem çözülmediyse bir tane harddisk kutusu alın. 20 tl bişey. Ssd yi takıp usb'den bağlayın ve formatlayın. Eğer formatlanmıyorsa ssd ölmüştür. Ama ben pek ssdnin problemli olduğunu düşünmüyorum.İçindeki kurulu sistem bozuk.

    Sorun çözülmedi ya daha, konuya göz attığın için teşekkürler.Dediğini yapıcam vakit bulduğumda inş olur.Olur veye olmazsa yazarım konuya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

    Hocam konuyu hortlattım ama ağer problem çözülmediyse bir tane harddisk kutusu alın. 20 tl bişey. Ssd yi takıp usb'den bağlayın ve formatlayın. Eğer formatlanmıyorsa ssd ölmüştür. Ama ben pek ssdnin problemli olduğunu düşünmüyorum.İçindeki kurulu sistem bozuk.

    Evet arkadaşlar SSD min bozulmasından tam 2-3 ay sonra sorunu çözümledim. Şöyle ki SSD Windovs un tanımadığı bir formata dönüşmüş RAW da değil başka bir şey ama nasıl bir format türü çözemedim. Araştırmalarım sonucu SSD Secure Erase diye bir yöntem keşfettim kaynak buhttp://www.youtube.com/watch?v=udxNL6sCuDQ burda Parted Magic diye linux tabanlı bir işletim sistemi Parted Magic adlı bu küçük işletim sistemini USB disk e universal usb boot diye ismini eksik yada harf hataları ile yazmış olabilirim işte bu aracı kullanarak usb diske Parted Magic i yazdım enson versiyonuydu büyüklü 318 mb olması lazım ve bilgisayarı SSD takılı biçimde usb den başlattım ve birz bekledikten sonra Parted Magic masa üstü ekranda belirdi ve hemen masa üstünde olan Secure Erase simgesine tıklayara linkini verdiğim videoda olduğu gibi işlemleri gercekleştidim işlem öncesi Parted Magic SSD mi tanımsız isimsiz olarak gördü gene içine giremiyordum işlem 1-2-3 sende 5 saniye sürdü kimi 5-6 dakka kimi 20-30 dakka sürüyor diyodu. bu işlem sonunda Parted Magic SSD tam adıyla Yani sandiskssd60GB..... diye görmeye başladı. PC yi kapattım SSD taktım PC açtım ve oldu disk yönetiminden biçimlendirdim ve bilgisyarım menüsünde de SSD görünmeye başladı.
    Arkadaşlar bu Yöntem SSD yi Fabrikadan nasıl çıktıysa ohale geri döndürüyormuş anlatılan ve yazılanlara göre bencede öle artık.Daha dün sahurdan sonra sabaha karşı hallettim sorunu 1 buçuk günlük araştırma ve gayretle Sonuçta zamanında 160tl para verdim buhar oldu bu para diye üzülüyordum neyseki keyfim yerine geldi. HA BU ARADA İÇİNDEKİ DOSYALARI KURTARMA DİYE BİR ŞEY YOK HEPSİ GİDER ONA GÖRE HAA :) belki bbilmediğimiz başka bir yöntemde dosyalarda kurtulu yodur bilemessin. Hem zaten sistem diskiydi içinde önemli medya falan yoktu windovs çalışıyordu sadece.Normal HDD lerde de bu yöntem çalışıyor HDD de Secure Erase yöntemi uygulaya bilirsiniz.Hem HDD dosyalara erişme falan da oluyormuş dosyalarıda kurtara bilirsiniz. AYRICA Parted Magic bir nimet klonlama bölümleme HDD ve SDD konusunda bir çok işte kullanılabiliyor.

    Headbanger_Kerry nin dediği gibi içindeki dosya sistemi bozulmuş Headbanger_Kerry dediğin usb işini denemedim ama büyük bir ihtimal o yöntemde işe yaramayacaktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiZone -- 6 Ağustos 2013; 3:24:37 >




  • MamiZone kullanıcısına yanıt
    Cozmus olmanıza sevındım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.