Şimdi Ara

Şanzıman Adaptasyonu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    2012 model otomatik vites 1.4 Aveo aracım ile hizlanirken vites gecislerinde en ufak sorunum yok.
    Fakat atiyorum kirmizi isiga dogru yaklasirken yada yokus inerken fren yapinca dolayisiyla arac yavasliyor ve yavasladigi icin bir alt vitese geciriyor. Iste 5. Vitesten 4. Vitese ya da 4. Vitesten 3. Vitese gecerken arabada yigilma oluyor sanki aniden frene basmis gibi.
    Dikkat ettigimde devir 1500 lere iniyor ve sert fren yapmis gibi oluyor ama bir saniye sonra olmasi gereken yere 3000 devire yukseliyor.
    Kucuk viteslerde bu kadar sorunum yok.
    Boyle bir sorunla karsilasan var mi ya da yorumu olacak?
    Baska forumlarda yaptığım araştırmalar sonucu aynı sorunu şanzıman adapatasyonu ile çözen arkadaşlar olmuş fakat yetkili servise gittiğimde pek buna yanaşmadılar.şanzıman inecek diye direttiler. Acaba bunun bir sakıncası mı var nasıl bir çözüm bulurum?



  • Bilgi sahibi bir arkadaş var mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin araçta nasıldır bilmiyorum ama bizim S40'larda (Benimki manuel gerçi), boş bir yerde 10 kere dur kalk yapılarak falan bir adaptasyon yapılıyordu. @nacker hocam daha bilgilidir o konuda.
  • sizin aracınız tork konvertörlü tam otomatik vites, adaptasyon diye bir olayı var mı emin değilim, başından beri aynı karakterde çalışmıyorsa, şanzıman yağınız eskimiş olabilir, soğuklara bağlı çalışma karakterinde değişimler olabilir, lpg li ise yakıt haritası bozulmuş olabilir, alternatör (şarj dinamosu) aracı iyi beslemiyor olabilir, ateşleme buji/bobin hattında değişimi faydalı olabilir. dinamocuda kömürlerine diyotlarına bakım yaptırabilirsiniz. aracınızdaki akünüz sadece starter aküdür marştan sonra besleme yapmaz. sorun aküde değildir.

    akü kutup başını söküp söktüğünüzü diğer terminale değdirerek beklemeden sıfırlayın (radyo kod isteyebilir), tüm sistemler kapalı vaziyette 10/15 dk rölanti yapın, sonra yukardaki arkadaşın yazdığı işlemleri yapın, bunlar tamamen zararı olmayan rastlantısal belki işe yarayabilecek yöntemler,

    geçmiş olsun
  • Şanzıman yağını, filtresini ve kartını falan değiştirin sorununuz %50 den fazla ihtimalle çözülecektir. Tork konvertörlü olmasına rağmen yığılma, baş ile selam verme gibi durumlar varsa büyük ihtimal yağın işlevini kaybetmesinden dolayıdır.



    Hatta şanzıman yağını değiştirirken türbinin içindeki yağıda değiştirttirin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Aslında bizim yaptığımız adaptasyon değil de, hani o kadar denemeye şanzıman bir kaç bişey kapar hesabı (malum sürekli adapte oluyor kullanım stiline).

    Yoksa tam adaptasyon bilgisayara bağlayarak yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pitoradyan

    Bilgi sahibi bir arkadaş var mi ?
    Kesinlikle şanzıman inmiyor. En azından yarı otomatik PSA grubu araçların şanzımanlarında böyle. Bilgisayara bağlayıp yaklaşık 1 saat kadar gaz verip ve vites değişikliği yapılıp bilgiler hafızaya yazılıyor. Daha fazla bilgi için:

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=83224912



    Ben en son yaptırdım ama pek bir fayda göremedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız icin. Arac 50000 km’de Konu hakkında tam Bilgi Sahibi değilim, tam otomatik tork konvertörlu sanzimanlarda bilgisayara bağlanıp vites geçişlerine bir düzen verilebiliyor mu yanı dışardan müdahale oluyor mu. Çünkü birkaç Chevrolet forumunda ayni sorunu yaşayıp adaptasyon veya başkasının söylemi ile kalibrasyon ile sonuca ulaşılmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bu işlemi sadece yetkili servisler mi yapıyor yoksa özel servisler de ilgileniyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pitoradyan P kullanıcısına yanıt
    Evet yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konuya göstermiş olddgununz ilgi icin teşekkür ederim. Bu işlemi nerde yaptırabilirim onerebileceginiz bir yer var mi acaba İstanbul’da. Yetkili Servisler pek yanaşmadı, servis ücreti de 400 tl civarında. Dışarda özel servisler yaptırma imkanı olabilir mi?. Aslında parasında degilim yapan bir yer oldun sorun düzelsin benim icin kafi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitoradyan -- 10 Ocak 2019; 0:26:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pitoradyan P kullanıcısına yanıt
    Genelde sadece bir markaya bakan özel servislerde olur bu tür cihazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, bende de 1.4 otomatik 2012 Aveo var. Aynı sorunu birebir ben yaşıyorum. Güvendiğim bir şanzımancı yazılım attır, adaptasyon yaptır yüzde 90 geçer dedi. Sizce yaptırayım mı ? Hocam sorunu geçirebildiniz mi ? Ne yaptınız acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.