Şimdi Ara

Şanzıman yağı değişimi hakkında...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2005 A/T plus aracımı 1. mayıs 2010 da 48000 km de satın aldım bugun itibari ile 78000 km de aracım. Yaklaşık 10 ayda 30000 km yapmışım ve 80000 bakımım geldi. Bugun şansıman yağımı kontrol ettim rengi turuncu kahve kırmızı arası idi. Elimde yapışkanlık hissi yaratmadan çok kolay kayboluyordu ama sanki kayganlığı çok yok gibiydi. Bu normalmidir? Suan ne yazıki hemen değiştirme şansım yok bir süre daha idare edermi sizce.? Malum 80000 ağır bakım triger filan da değişecek balatalarıda değiştirmek lazım neyseki filtrelerin hepsi yeni daha yeni değiştirdim.Yakın zamanda şanzıman yağı değiştiren oldumu acaba olduysa ne kadara maal oldu ? Fikir ve görüşleriniz için şimdiden teşekürler



  • Yağ pahalı değil. Git kendin al..CASTROL ŞANZUMAN YAĞI 3 lt plastik ambalajda..Bir ustaya götür Arabayı kaldırıp hallediyorlar..En çok yarım saat...Hepsi 100 lira tutmaz...Beklyecek bir durum yok...Fren hidrolikleride 80.000 de değişiyor..Kolay gelsin..
  • otomatik şanzıman yağı ( ATF ) kırmızı renkte ve su gibidir. korkulacak bir durum yok.
    yerinizde olsam, dışarıdan şanzıman yağı alıp kesinlikle değiştirmezdim. her ne kadar üretim standartları birbirini tutsa dahi, otomatik şanzıman yağlarında, üreticiler, kendi markalarında ve araçlarıyla tam uyum gösteren yağlar kullanırlar.
    örneğin L200 ün otomatik şanzıman yağı mitsubishi markadır.
    nerde ürettiriyor bilmiyorum, bilmeme de gerek olduğunu düşünmüyorum.

    bu nedenle şanzıman yağı için servisten şaşmayın derim, değişilirken de aracınıza refakat edin diye eklerim. gözünüzün önünde değişsinler, çünkü nadiren de olsa değiştik deyip değişmeyebiliyorlar.

    edit : google görseller bölümüne 'mitsubishi atf' yazıp ilgili yağların ambalajına ilişkin fikir sahibi olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 27 Şubat 2011; 23:04:40 >
  • Aracınızın yağı dexron yada atf 3g standardında bütün markaları kullanabilirsiniz.yağınız kan kırmızı değil kullanım ömrünü çoktan kaybetmiş..
    Yağ değişimini hemen yapmalısınız.zaten aracınızı lifte kaldırıp yağ kutusundan bir miktar yağ çıkacaktır.Bu şanzıman yağının tamamı değildir.Yarısı tork konvertörünün içinde kalır.Yağ değişimini yaptıktan sonra yaklaşık 100km şehir içi sıkışık trafikte aracı kullandıktan sonra tekrar aynı şekilde yağ değişimi yapmanız gerekiyor.Taki yağın rengi kan kırmızısı olana kadar.Yağın litresi 20tl civarı.doldur boşalt şeklinde değişim yapılacağı için ne kadar yağ gider bilinmez...
    Aslında araçın yağı 5 yıl yada 60.000km de değişmesi gerekiyor.Çok geç kalmışsınız.Yinede şanslısınız bir problem çıkmamış.
    Hemen yağ değişimini yapsanız çok iyi olur.yoksa yeni şanzıman 8500tl.Siz maksimum 300tl gibi bir bedel ödersiniz...

    http://forum.donanimhaber.com/m_23246333/mpage_1/key_/tm.htm
    burada otomatik şanzıman konusunda hararetli bir topik var...




  • Yağınızın rengi vişne suyu renginin biraz daha pembeye çalan halidir. Mitsubishi invecs 2 ve sonrası yağlar için sadece mitsubishi sp3 veya dengi atf yağları tavsiye ediliyor, tüm dünyada bu böyle. Türkiye de bulabileceğiniz tek yağ bp autron sp3 yağıdır, servis te bunu kullanmaktadır, Hollanda da nedcar fabrikasında da fabrika dolum yağı budur. Castrol'un yeni sp3 dengi bir yağı olduğu söyleniyor ama ben henüz görmedim.

    Yukarıdaki linke gidecek olursanız oradca her arabaya dexron 3 yağ öneren bir arkadaş var. Araç sizin, istediğiniz yağı şanzumana koydurma hakkı da sizin. Ama bence önce bir servise danışmadan olur olmaz bir yağla değişim yaptırmayın. Servisin koyacağı yağın litre fiyatı 50 lira civarında, yaklaşık olarak 7 litre civarında yağ kullanılacaktır, nerden bakarsanız bakın ıvır zıvır ile birlikte (aslında servis trigeri de işe dahil edecektir) yaklaşık 1000 lira veya üzeri bir servis faturasından bahsediyorsunuz. BP nin yağını dışarda 36 lira civarına bulabilirsiniz ama sadece 20 litrelik bidonlarda satılıyor haberiniz olsun.

    Benim size önerim castrol'ün sp3 standartlarında olduğu söylenen yağını bir araştırmanızdır, eğer küçük ambalajda (1 veya 3 lt) bulursanız bunu sanayide de olsa değiştirebilirsiniz. Ha bu arada benim gördüğüm ilginç bir durum var, mobilin mobil 1 atf adlı bir sentetik yağı var, ürün satan yerlerin sayfalarında:
    http://www.turkoilmarket.com/Mobil-1-Synthetic-Atf-1-Litre,PR-2036.html gibi, bu yağın sp3 standartlarını karşıladığı yazıyor ama mobilin kendi sayfasında:
    http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_Synthetic_ATF.aspx mitsubishi sp3 denkliği ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş.

    Mitsubishi invecs 2 şanzımanların içindeki sürtünme plakalarının etrafında kauçuk-plastik malzeme olduğu ve dexron yağların bu malzemenin sertleşerek kırılmasına neden olduğu hakkında internette biryerlerde bişeyler okumuştum. Onun için kendi 2006 lancer ımda bp nin yağını kullanıyotum.
    Yağ biraz pahalı ama yeni bir şanzımandan epey bir ucuz..................




  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekürler. Bir konuya açıklık getireyim bunda önceki şansıman yagı değişimi 45000 km de gecen sene nisan gibi yapılmış aracın. Yani ben yaklaşıkl 10 ayda 30000km yaparak 78000 km ye ulaştım. Yağ önerileriniz olarak dediğiniz gibi direk servis ile görüşüp onlardan aldığım bilgiye göre hareket edeceğim saolsun ilgili ve bilgili bir ustam var servisde. Aldığım bilgiyi sizler ilesde paylaşacağım.Açıkcası şuan en acil gördüğüm bakm bu cünkü şansızman çok pahalı bir ünite araç üzerinde . Yarın umuyorum vakit bulup servis ile görüşeceğim ilgilenen tüm arkadaşlara tekrar teşekürler.
  • Eğer siz bu 30 bin kmyi 1 yıl gibi kısa bir sürede yaptıysanız büyük ihtimalle uzun yol kullanımı epey bir fazla olabilir. Bizim araçlar için öngörülen servis aralıkları mitsubishinin ağır şartlar servis aralığı. Yani bizde 40 bin km olan şanzuman yağ değişimi ABD de 60 bin mil. Bence yağı kontrol edin eğer yağda (renk ve koku olarak) bozulma yoksa kullanmaya devam edin. Yağın rengi eskidikçe koyulaşır, koku olarakta yanık kokusu (balata yanığı gibi) bir koku oluşur, eğer bunlar yağda mevcut değilse bence değişimi uzatabilirsiniz.
  • 30000 km şehiriçi arkadaşlar en fazla 4 kez 200 km yol yapışımdır en uzun mesafe olarak.
  • 7.7lt şanzıman yağı konuluyor. Litresi 50 tlden işçilik hariç en az 350-400tl olması lazım. Bu yağ değişimini mutlaka ytkli serviste yapın arkadaşlar.
  • http://www.opelburada.com/asp/product/2472/SANZUMAN-YAG-ATF-DEXTRON-3-1LT

    Litre fiyatı 15TL verilmiş.Servis yerine dışarıda yapılırsa sanırım daha uyğun olabilir..
  • O verdiğiiz fiyat dexron 3 yağ için geçerli bizim bahsettiğimis sp3 yağ. Serviste fiyatın yüksekliğinin en temel nedeni servisin sp3 yağ kullanmasından kaynaklanıyor, ve internette bir sürü yerde mitsubishi invecs şanzımanlarda dexron yağların katiyen kullanılmaması ve sadece ve sadece sp3 yağ kullanılması yönünde bilgi, tavsiye ve uyarı var. Ama isteyen dexron 3 deneyebilir, hatta uzun vadede kullanan varsa (mitsubishi invecs şanzımanda) tecrübelerini de bizle paylaşırsa sevinirim.
  • yilmaz101

    Ben Dexron ve Sp3 yağları birbirinin eşdeğeri olduğunu sanıyordum.Aralarında fark varsa ve Mitsubishi SP3 öneriyorsa onu kullanmak elbette daha iyi olur.

    Peki satıcıdan aldığımız yağın doğru yağ olduğunu dexron olmadığını ve sp3 olduğunu nasıl anlayacağız.Yoksa belirli markalara mı yöneleceğiz.Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Çünki her şehirde Mitsubishi servisi yok.Sorup öğrenemiyoruz..
  • Türkiye de sp3 standardında sadece bp autron sp3 yağ var, o da zaten 20 ltllik kocaman yeşil bidonlarda satılıyor ve genelde sadece servislerde var, ama toptancısına ulaşarak temin edebilirsiniz, servisten yaklaşık 5 lira daha ucuza gelir, litresi.

    Daha önce de dediğim gibi castrolün bir sp3 yağ çıkarttığı söyleniyor, hyundai ler için, ama görmedim bulamadım. Bir de mobil 1 sentetik şanzıman yağı var, satan biryerde sp3 karşıladığı belirtiliyor ama mobilin kendi sayfasında sp3 denkliği ile ilgiili bilgi yok, ama bunun da litre fiyatı zaten 40 lira civarında, tek artısı 1ltlik pakette olması......
  • bende de 2006 model otomatik vites lancer var. şanzıman yağının her 40.000km'de değişmesi gerekiyor. ayrıca yağın kullanılabildiği bir süre var mı? yani motor yağlarında olduğu gibi yağın yağlama özelliğini koruduğu süre nedir? benim 20.000km ve 4 sene olmuş. değiştirmek gerekir mi sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: transglobal

    bende de 2006 model otomatik vites lancer var. şanzıman yağının her 40.000km'de değişmesi gerekiyor. ayrıca yağın kullanılabildiği bir süre var mı? yani motor yağlarında olduğu gibi yağın yağlama özelliğini koruduğu süre nedir? benim 20.000km ve 4 sene olmuş. değiştirmek gerekir mi sizce?

    bizim forumun her yerine yazdın üstüne buraya da yazıyorsun hocam. cevap da verildi sana ayrıca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.