Şimdi Ara

Sapphire 4870 1gb kilitleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gerçekten internette gezmediğim site, forum kalmadı.. Pek çok şey denedim. Sonuç; hüsran... Eğer bu sorunu halledebilecek biri varsa vallahi süper olacak...


    Sorunum kabaca şöyle; herhangi bir oyun oynarken belirsiz aralıklarla bilgisayar tamamen kilitleniyor. Ses takılıyor ve kulaklıktan inanılmaz can sıkıcı sesler çok kısa bir periyod aralığı ile tekrarlanmaya başlıyor. Tek çözüm restart. Bu kilitlenmelerin ne sıklıkla olduğu tamamen kafasına göre.. Bazen bilgisayarı açıp oyuna girdiğim anda kilitleniyor, bazen 5 saat sonra..

    Yabancı bir forumda kartın çekirdek hızını 750 mhz'e sabitlersek bu sorunun giderileceği yazılmış.. rivaturner ile 750'ye sabitledim. Sonuç yine hüsran.. sapphire 4870 512 mb'lık versiyonları için bios güncellemesi var fakat 1 gb'liklar için herhangi bir şey bulamadım. En son driverları yükledim.. yok yani olmuyor.

    Sistemimi yazayım;

    e8400@3.0 ghz (asus arctic square soğutmalı)
    OCZ 2 gb 1066 ram
    Sapphire 4870 1 gb ( 750 - 900 )
    Gigabyte EP45-DS3L anakart
    sound blaster value 5.1 seskartı
    Cooler master RC-690 (600 watt) kasa.
    500 gb hdd samsung

    görüldüğü üzere sistemde OC yok. işlemci çekirdeklerinin sıcaklığı 35-55 derece arası. işlemciye yük binerken 55 üstüne çıktığını görmedim.. sistem sıcaklığı 25-30 derece arası. ısınma sorunu da yok. eminim yani..

    Gigabyte anakartı ile ilgili gerekli bios updatelerini ve güncelleştirmelerini yaptım (dynamic saver'ı kaldırdım). onboard ses kartı inaktif durumda. Bunun harici psu 600 watt cooler master. herhalde bu sistem için yeterlidir diye tahmin ediyorum nitekim dediğim gibi OC falanda yok..

    Aklınıza herhangi bir fikir veya çözüm geliyorsa lütfen paylaşın.. Artık şu bilgisayar başında stres yaşamak istemiyorum resmen. Şimdiden teşekkürler..







  • arkadaşım bence sinirini bozma,kartı garantiye ver

    bence senin yapabileceğin bir şey kalmamış.
  • Gerçekten öyle yapacağım..2-3 hafta önce exa'dan almıştım, o süredir uğraşıyorum sistemle.. ilk başta çok daha sık kilitleniyordu. anakartta kötüymüş.. onu hallettim. elimde eski ekran kartım duruyor 8800gt onu takıp deneyeyim bi.. eğer herhangi bir kilitlenme vs olmaz ise (ki olmaz yani.. başka neden dolayı kilitlensin..) exa'ya gidip kartı değiştireceğim. bu akşam oturup bi format atayım.. ekran kartlarını değiştireyim. sırf çile resmen. bir daha hayatta sapphire falan almam.. kesinlikle tavsiye de etmem.. sinir stres sadece. bu sorun o kadar çok sapphire'da varmış ki.. google'dan "4870 sapphire crash" diye aratınca 10.000 civarı sonuç çıkarıyor. var mı ya böyle bişey?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.