Şimdi Ara

Sapphire'den gelen sesler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Daha bugün bir sistem topladım. Sappihire Am2rd790 anakart, 4800 işlemci ve ocz 800mhz platnium ramler var. Herşeyi sorunsuz olarak kurdum kasa olarak da Cooler Master Rc-690 aldım. Daha önceden elimde olan Xclio 500w Power Stable güç kaynağımı kullandım sistemde kasayla gelen 460wlık cooler master yerine. Kasada ki 3 adet 120mm fanlara birde ben 120mm cooler master ekledim.

    Bigisayarı çalıştırdığımda fanların sesi dışında garip bir tısssss sesi duyuyorum. Sesin geldiği yer ise işlemcinn hemen arkası kulaklarım beni yanıltmıyorsa. İşlemci fanını, ekran kartının fanını ve arkadaki egzoz fanı sistem çalışırken durdurdum ancak ses kesilmedi. Boşta konumdayken yok ama bir işlem yapmaya başlayınca bu seste oluyor. Kapakları kapatıp masadayken sesi anlayamıyorsunuz ama biraz dikkatlice kulağınızı götürdüğünüzde duyuluyor.

    Bunların yanında boardda 8pinli bir power grişi var. Ama benim psu'uda 8pin yerine 4pinli var. 4pinliyi taktım. Bunun ne gibi bir farkı olur?







  • hiçbir zararı yok o sesin merak etmeyin. sizinde dediginiz gibi yük sırasında çıkar o ses. şu an tam olarak adını hatırlayamadım sesin anakartın hangi parçasından geldigini ama mosfetlerin yakınında olan bir parçaydı yanlış hatırlamıyorsam e2160+abit quad GT de de aynı ses geliyordu gayet normal yani
  • sapphire bu ses konusunda sabıkalı malesef kartın üzerinde 1r0-2r0 gibi kodlara sahip olan bobin devre elemanlarından gelir o ses(large current choke coil)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.