Şimdi Ara

Sapphire Referans 7900XTX 110c GPU Junction Temp Nedeni İle İade Talebim. REFERANS 7900 ALMAYIN! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Hocam AMD ve Sapphire globale de bir yazın isterseniz, Servispoint müşteriyi para çuvalı olarak gördüğünden kendileri ile çözüme kavuşturmanız pek mümkün değil diye düşünüyorum. MSI kullanıcıları Servispoint tarafından mağdur edilip MSI global ile iletişime geçip sorunlarına çözüm buluyorlardı belki AMD ve Sapphire de bu konuda benzer bir yaklaşım sergileyebilir, denemekten zarar gelmez bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amd dandik diyorum işte bu yüzden. bazı şeylerin önüne geçemiyorlar. driver problemleri, ısınma problemleri vs.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    evet AMD desteğe yazacağım fakat maalesef bildiğim kadarı ile Türkiye ofisleri yok, globalde garanti işlemleri ile alakalı sadece amd.com üzerinden satılan ürünler için yazabiliyorsunuz.

    ben de AMD communitie sayfasında konu açacağım, bakalım ne yanıt verecekler?

  • service point hakkında verdiğiniz bilgi canımı sıktı.

    ben de hem Sapphire hem AMD ' ye konu hakkında yazı yazacağım.

  • Service Point E yazacağım mail;


    Sayın ilgili, 

    Öncelikle yeni yılın hepimize mutluluk, saglik ve başarı getirmesini dilerim.


    28.12.2022 tarihinde faturasını ve garanti belgesini ekte paylaştığım XXX seri numaralı Sapphire 7900 XTX ekran karıtnı satın aldım.

    Kurulum yaptıktan sonra oyun sırasında GPU Junction sıcaklığının çok kısa sürede GPU sıcaklık sınırı olan 110c ulaştığını ve bu nedenle termal koruma devreye girerek kartın çalışması gereken minimum boost hızı olan 2500 mhz GPU hızını 2470mhz hızına indiğini fark ettim.


    Ayrıca bu ısı fazlalığı nedeni ile fanlar tam devirde çok sesli çalışmakta olup, aynı zamanda yüksek miktarda COIL WHINE olarak tabir edilen ve bobin vızıltısı oluşmaktadır.

    Ayrıca kasayı yan yatırıp kartı dik konumda çalıştırdığımda 110c olan sıcaklık 95c ye inmekte, takdir edersiniz ki bu normal bir durum değil.


    Daha sonrasında konu ile İnternet araştırması yaptığımda benim kartım gibi farklı bazı AMD referans tasarım 7900XTX lerde 110c sıcaklık sorunun var olduğu bazı kartlarda olmadığını okudum.


    Tüm bunların neticesinde 30.12.2022 tarihinde kartı Sapphire distribütörü olan Arena BIlgisayar teknik servisine lade talebi ile teslim ettim.


    Bu yüksek sıcaklığı ve 2500mhz altında olan GPU hızını içeren görseli distribütör Arena Bilgisayar teknik servisine ilettim, kendileri de çıktı olarak size gelen kartın kutusuna koydular, size de bu mail ekinde paylaşıyorum.

    Ayrıca isterseniz konu ile alakalı ürünün seri numarasını içeren yüksek sıcaklık ve düşük mhz ile çalışma videosunu da paylaşabilirim. 


    Sadece iki gun once satin aldigim bu kartın yüksek sıcaklık nedeni ile AMD' nin beyan ettiği referans mhz hızının altında çalışması, çok yüksek fan hızı ve bobin viziltisi şikayetleri ve sorunun ayni model farkli kartlarda olmamasi nedeni ile bu kusurlu ürünü iade etmek istiyorum. 


    Satın alma yaptığım perakende mağazası olan Sinerji Bilgisayar firmasına kartı iade etmemi sağlayacak olan iade onayınızı ile alakali gerekli evrakı paylaşmanızı rica ediyorum. 


    Şimdiden değerli destekleriniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.


    Saygılarımla, 

    Murat Bayrakçı 





  • Bu kurallar linki ile birlikte cimer ve tic. Bakanlığına şikayet edilse değiştirmezler mi?
    Ceza alırlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da AMD forumunda açtığım konu


    https://community.amd.com/t5/graphics/sapphire-reference-7900-xtx-gpu-junction-110c-problem-and-my/m-p/572854#M93061

    SAPPHIRE da ticket açtım ve desteğe mail attım.


    bakalım cevap verecekler mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 2 Ocak 2023; 10:30:49 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    iade kabul olmazsa o yollara başvuracağım.

  • Kardeş sen bilgi verme . öyle bir kanun yok . element uydurmayın . alırsın 14 gün içinde cayma hakkınla iade edersin . almazsa hakem heyeti lehine karar verir zaten .


    yok öyle 10 kuruşluk iki dandik bant takıp kanuni hakkın üstüne çökmece .

    Alıntı

    metni:
    Lakin bilgi vereyim, e ticaret üzerinden 14 günlük cayma hakkı sadece açılmamış ve montajı yapılmamış ürünler için vermekte firmalar, bu gün distribütör teknik serviside benzer bilgiyi verdi.Yani kartı e ticaret üzerinden aldınız, iade ettiniz, kart açılmış ise firma kartı kontrol için teknik servise göndermekte, yani ben e ticaret üzerinden alışveriş yapmış olsam da iade isteğim neticesinde şu an ki servis sürecini yaşayacaktım.
  • benim verdiğim bilgi firmanın uygulaması hakkında, hakem heyetine gidemezsiniz demedim, hakkınız yok demedim, yani paylaştığım durum ve bilgi gerçek.

    bu firmadan online bir ürün alır iade etmek isterseniz ve kutu açılmış olursa iade talebiniz ile alakalı önünüze bu sözleşmeyi çıkartacaklar ve iadeniz için cihazı teknik servise gönderecekler, süreç uzayacak hatta belki de iade almayız denecek.

    bu durumda siz de gidip yasal yollara başvuracaksınız anlattığım bu, bunu bilin buna göre alışveriş yapın.

  • servis noktası Servis Point i aradım bilgi alıp vermek için, Sapphire ekran kartları ile alakalı telefonda bilgi vermiyorlarmış, ayrıca mail de atmıştım, ona da yanıt vermiyorlarmış.

    distrbütör üzerinden bilgi alın dedi telefonda ki arkadaş.

    sanırım bunlarla uğraşacağız...

  • Ya bu konuda Murat hocamın suçu yok firmaların uydurması var işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle gecmis olsun, tatsiz bir surec bekliyor sizi.


    Kanunlarla ilgili herkes birseyler yazmis ama isin dogrusu su sekilde. E ticaret ile aldiginiz urunu (iadeye uygun olmayan bazi urunler istisna olmak kaydi ile) 14 gun icerisinde herhangi bir bahane sunmadan, cayma hakkinizi kullanarak iade edebilirsiniz. Cayma hakkinizi urunun ambalajini acmis olmaniz ve/veya usulune uygun sekilde kullanmis olmaniz ve hatta bu usulune uygun sekildeki kullanimda bozulmus olmasi dahi kaybettirmez. Ancak takdir edersiniz ki bozulmasi durumunda is cetrefilli bir hal alir. Usulune uygun kullanildigini ispatlamak gerekir vs vs.


    Yanilmiyorsam siz karti magazadan direk almistiniz, bu 14 gunluk iade hakkinizin OLMADIGI bir alisveris modelidir. Ancak sizin orneginizde kartin asiri isindigini ve buna istinaden urunun ayipli mal oldugunu iddia ediyor olusunuzu bilirkisi araciligi ile yapilan testler ile kabul ettirmeniz gerekiyor ki bu sizi biraz ugrastiracaktir. Bu yola girmeden once muhakkak RMA ile gorusup bir ortak karar almaya calisin.


    Bu arada kart asiri isinip vaad edilen "base clock" (boost clock degil bakin burasi onemli) degerinden daha asagiya dusmedigi surece kartin ayipli olduguna dair bir onay almaniz da pek gercekci degil, umarim kart asiri isinip vaad edilen base clock'un da altina dusuyordur.


    Kisaca sizin yapabileceginiz karti RMA'ya yollayip sorununuzu anlatmaniz ve RMA'dan bu sorunu tasdik ettirmeniz gerekiyor. Niyetlerinde bir problem yoksa ve testlerde kartiniz hakikaten base clock'un da altina duserse o zaman zaten gereken raporu verirler. Zaten bu durumda distributor firma size gerekli destegi sunacaktir. Destek vermeyecek firmanin RMA'si da boyle bir rapor zaten vermeyecektir.


    Eger boyle bir rapor alamazsaniz o zaman asagidaki link uzerinden gerekli sikayetinizi olusturup sonuc bekleyeceksiniz. Muspet veya menfii sonuca gore de konuyu Tuketici mahkemesine tasima durumunuz olabilir. Bunlar hep zaman alan surecler.

    tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr
    The operation is not valid for the state of the transaction.
    https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr/home/Dashboard

    Tuketici hakem heyeti ile ilgili olarak karar 4-6 ay arasi bir surede cikiyor genelde, muspet karar ciksa dahi firmalar kabul etmiyor ve is icraya tasiniyor. Bu da ayri bir surec. Surec uzadikca enflasyon yuzunden paranizin degeri gunden gune azaliyor ve bunu kompanse edecek bir kanun maalesef yok. Anca ana paranin yasal faizini alabiliyorsunuz ki o da zaten devede kulak bir yuzdeye tekabul ediyor. Kisaca her gun ana paranizin alim gucunu kaybediyorsunuz. Yani hakli ciksaniz dahi surec sonunda zararda oluyorsunuz. O yuzden insanlarin ezbere "thh ye veririz aaabi, hakliyiz biz aaabi, kanun var aaaabi, aliriz paramizi aabi" diye teorik teorik konusmalarina bakmayin siz, seytan ayrintida gizli.


    Iste tum bu sebeplerden oturu o RMA ile iyi iliskiler cercevesinde yumusak yumusak sureci surdurmeye bakin. Su an ki durumunuzda "sert yapmak" size hakli olsaniz dahi para kaybettirir.


    Sahsi kanaatim firma ile gorustukten ve RMA kontrollerinden sonra firma size gereken destegi saglamazsa probleminizi cozmek gercekten cok buyuk ugrasi isteyecektir. Isler boyle bir duruma gelirse size simdiden sabir ve kolayliklar dilerim.


    EDIT:

    Ek not: yurt disindaki orneklerde uretici firmanin bu konu ile ilgili iade kabul etmedigi duyumunu aldim, sadece bir duyum oldugundan detayli arastirmanizi oneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 2 Ocak 2023; 15:51:34 >




  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Çok uzun ve detaylı şekilde cevap vermişsiniz.

    Sadece ben değil benzer durumda olabilecek herkes için rehber niteliğinde, hem bilgiler hem iyi dilekler için teşekkür ederim.

    Evet mağazadan teslim.almak hataydı ama firmanın uzaktan satış sözleşmesinde online satışta iade şartı olarak ürünün açılmamış olması şartını okuyunca ha mağazadan ha online almışım fark etmeyecek nasıl olsa diyip mağaza sarin alması yaptım.

    Bilgisizlik ve bana bir şey olmaz düşüncesi ile yapılan hata.

    Evet sert çıkmıyorum, servise yazdigim e posta da destek istemek üzerine.

    Boost hızı konusunu ben de dikkate aldım, temel boost hızı 2500 mhz , gpu nun bu hızın üzerine ne kadar çıkacağının garantisini vermiyor amd.

    Ama 2500 mhz altına düşmesi bir kusurmu bu konuda emin değilim, bilgisi olan paylasirda sevinirim.

    Eğer bu bir kusur görülürse ki bence kusur ürün ayıplı mal statüsüne girer.

    Evet AMD ilk RMA başvurularını reddetmiş ama iş ayyuka çıktıkça yaklaşımını değiştirmeye başladı.

    Bakalım bekleyip göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açılmamış olması şartı nedir Allahaşkına? Böyle bir şeye müsaade ediliyorsa cidden yazık.

    Aldım, açtım, denedim, arızalı çıktı. Arızalı olması benim hatam değil, bana ürünü bu şekilde satan zincirdeki halkalardan herhangi birinin. Ben son aldığım yere iade ederim olur biter.

    Servis falan uğraşmaya kalksan, parasını en başta paşa paşa ödediğin üründen faydalanmaya başlaman aylar sürer..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende xfx in 6800 ünü kullanıyorum referans model şimdiye kadar sorun görmedim ama bu sıcaklığa nerden bakıyım bende bir kontrol edeyim

  • Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

    Xfx 6800 XT benim hata ederek gecen hafta sattığım kart.

    O kart çok sessiz ve serin çalışır, hiç boşuna evham etmeyin.

    Ama illa sıcaklık görmek istiyorsanız oyun sırasında alt+R yapip performans sekmesinde bulunan ölçümlerin içinde katman i aktif edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oklawa kullanıcısına yanıt

    Haklısınız yazdıklarınızda.

    Ben üçüncü. gündeyim, gerçi iki gün hafta sonuydu.

    Bakalım kaç gunde sonuç alacağız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Bendeki düz 6800 olan model ve bayada memnunum dediğiniz gibi serin ve sessiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Estagfrullah ben de tecrubem cercevesinde bilgi paylastim sadece.


    Sizin kartinizin ureticisinin sitesine girip inceledigimde "Game Clock: Up to 2300 MHz" yazmislar. Hatta aciklama olarak da oyunlarda bu frekans civari sonuclar alinmasi normaldir diye de eklemisler. Tabi uygulamadan uygulamaya fark edecegi icin boyle kacamak bir sekilde yazmislar ancak is ciddiye bindiginde bu "2300 Mhz" "up to" yaziyor olsa bile baglayici hale gelir ve yuk altinda yuksek isidan dolayi throttle'layip 2300'un altina inerse ayipli urun davanizda hakli konuma gecersiniz. (ki sogutma gercekten yetersiz ise o throttle oyle 10 20Mhz ile kalmaz, indikce indirir frekansi)


    Tabi bu normal isleyiste boyle ve olayin buralara gelip bilirkisi incelemesi yapilmasi icin once mahkemelik olmak gerekiyor diye biliyorum. O yuzden bu konuyu RMA ile "ikna" yoluyla halletmek en guzeli. Olmuyorsa THH'ye basvurmak mahkemeye gitmeden onceki secenekler haline geliyor.


    Sahsi fikrim THH'nin calisan bir urunun iadesi yonunde karar almayacagi ancak yine de deneyebilirsiniz fakat tutmazsa kaybiniz vakit olur.


    Sizin yazinizi inceledigimde 2500 Mhz boost clock'tan bahsetmissiniz ve 2475Mhz'e dustugunu soylemissiniz. Tekrar ediyorum ama 2300 Mhz'in altina dusmedigi durumda Tjunction ne olursa olsun uretici "hakli" konumdadir zira ureticinin size herhangi bir tjunction taahutu yok, frekans taahutu var. Eger kartin kutusunun uzerinde acikca 2300 Mhz yaziyorsa urunu aldiginizda buna dikkat etmemis olsaniz bile bunu bilerek almis sayilirsiniz. Ha ancak kutuda boyle bir bilgilendirme yoksa o zaman isin rengi degisir. Siz tuketici olarak ureticinin web sitesinde ne yazdigindan sorumlu tutulamazsiniz keza siteden alisveris yapmadiniz.


    Kisaca toparlarsak 2300Mhz altina dusmedigi surece sahsi kanaatim maalesef karti "ayipli" olarak kabul ettiremeyeceginizdir. Ha ama uretici geri toplama karari cikartir ya da musteri memnuniyeti adina yardimci olur bunlar hep ozel durumlardir ve olabilir. O yuzden siz durumu muhakkak belirtin. Hatta 2300 yerine 2500 demeniz de bu durumda daha iyi olmus keza siz su an memnuniyetsizlik yasayan musteri konumundasiniz ve karsi taraf sizi memnun etme filozofisi ile is yapan bir sirket ise zaten size muhakkak bir donus yapacaktir. Belki ek test isterler, belki 2300 vaad edilen rakamimiz onun altina dusmedigi surece sorun yok derler ya da getirin test edelim derler ama muhakkak bir donus yaparlar. Zaten donus olmuyorsa ve umursamiyorlarsa direk mahkeme yoluna basvurun, aradaki adimlar size sadece vakit kaybi yasatir zira iyi niyet iki tarafli oldugunda calisir.


    Bakalim ne donus yapacaklar, tekrar gecmis olsun.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.