Şimdi Ara

Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Referans karta bunu üfletsen hiçbir işe yaramaz

    Kartın içine giren hava yine kendi blower fanının içeri verdiği hava kadar olacak.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Nedenki kartın alt tarafı açık oraya verecek zaten havayı ?
  • CrowbarG0d kullanıcısına yanıt
    Çünkü referans kartın bakır soğutma sistemi çok kötü bir şekilde tasarlanmış, işlemci ve bakır blok arasında termal macun yerine termal ped kullanılmış ve bu iki parça birbirine zar zor temas ediyor.. Altına fan koymakla kasanın kapağını açmak neredeyse aynı şey oluyor.
  • ***GÜNCELLEME***
    Bu hafta sıvı soğutma için parça alımına başladım, kartın stok sıcaklıkları ve clock değerleri beni pek memnun etmedi ve kartı overclocklamak istiyorum. Tüm parçalar geldiğinde ben de konu açarım.
  • Alpostros kullanıcısına yanıt
    Kasa içindeki havayı kullanan günümüzde anakartlarda var... Kasa içindeki hava pek bir işe yaramasa anakartın üstüne çipset soğutsun diye neden konsun mesela: MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI

    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)

    Ayrıca bende Ram üstüne takılan fanlarda vardı bir ara. Sanırım hala elimde duruyorlar...(Test bench kullanıma geçince takmadım)

    Bu aparatlarda Amazonda yorumlara bakınca, sıcaklığın farkettiğini yazanlar hatta 10C bile düşürdüğünü yazanlar var. Kasanın içindeki havayı kullanmayıp havayı dışarıdan direkt alabilen bir tasarımı olsa çok daha iyi işler yapabilirdi tabii. Örneğin bu alttaki linkteki ürün yorumlarına bakın. Hem bu ürünlerin fiyatları 5 ile 20$ arasında yani denemeye değmez mi? Ne olur ne kaybedilir ki ama bahsi geçtiği gibi 5 yada 10C düşürüyorsa baya baya kazanım olur... Zaten blower fanlı ekran kartları havayı kasanın içinde değil doğrudan dışarı atarak kasa içindeki havanın custom modellere göre daha serin kalmasını sağlıyorlar ama ben bu tür aparatları custom modeller için bile öneririm. Sizin kartta belki çok iyi temas etmiyor olabilir ama sonuçta ediyor ki 81C pek üstüne çıkmamışsınız.
    https://www.amazon.com/GDSTIME-Graphic-Card-Graphics-Cooler/dp/B07H5KPY8P/ref=sr_1_2?keywords=GDSTIME+Graphic+Card+Fans&qid=1567969094&s=electronics&sr=1-2


    Üst üste üfleyen fanlar ile ilgili ilham olsun diye bir de bu alttaki videoyu izleyin üst üste takılan fanlar sayesinde %100 yükte çalışan işlemcide -20C'ye inen çekirdekler olmuş. Aynı mantık üst üste üfleyen fanlarda GPU için niye olmasın. Tabii bu aşağıdaki gibi extrem çıldırın demiyorum...)



    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)






    Hatta ekran kartının yerini değiştirmeye yarayan özelliklede dik konuma alan aparatlarda var





  • CrowbarG0d kullanıcısına yanıt
    "Kartın içine giren hava yine kendi blower fanının içeri verdiği hava kadar olacak."
  • "Enough is enough on the debate - please see the disclaimer at 15:45 (this has been there the whole time)"

    O video troll amaçlı yapıldı yani fake.

    AIO ile oda sıcaklığı altına inemezsin 20 değil istersen 200 fan tak, bu fizik kanunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 8 Eylül 2019; 22:43:40 >
  • Aslında burda amaç kartınızı garanti dışı bırakmamak ve 5 yada 10C soğutma elde edebilmek. Bu kartlar piyasaya henüz çıktı sayılır bir sorun olmayacağı riskinin güvencesini kim verebilir ne malum. Belli uzun bir süre kullanımda sorun yaşamamış olsanız neyse yada garantisi bitmek üzere olsa neyse o zaman su soğutma / Hybrid soğutma kafaya çok takmadan yapılabilir.Maddi durum iyiyse tabii hiç durmayın elbetteki en iyisi sıvı soğutma.


    Bu da iyiymiş ....
    https://www.amazon.com/Titan-Adjustable-Dual-Cooler-TTC-SC07TZ/dp/B008A2TDC6/ref=sr_1_1?keywords=Titan+Adjustable+Dual+Fan+PCI+Slot&qid=1567970616&s=gateway&sr=8-1


    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)







    Bunlar biraz tuzlu fiyatta ama en azından yorumlarına bakın

    https://www.amazon.com/GeLid-SL-PCI-02-Slot-120mm-Cooler/dp/B00OXHOQVU/ref=sr_1_1?keywords=Gelid+SL-PCI-02+Accessories+PCI+Slot+Fan&qid=1567970844&s=gateway&sr=8-1


    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bende Corsair 300R kasa vardı bir zamanlar ve yan kapağında boşta duran fan yuvaları vardı. Blower fanlı kartımda yükte fanlar %100 de 81C cıvarlarında geziyordu. Bu üst üste üfleyen fanlar ilham verdi yan kapağa 14cm'lik iki fan daha taktım ne kaybederim ki dedim ve %100 yükte 65C gibi değerlere inmiştim. Tam olarak dediğiniz gibi olsa kartın içine giren hava aynı olduğundan bu kadar soğumazdı, sonuçta yan kapaktaki fanlar odadaki havayı kasa içine atıyor ve kasadaki blower fanlı kartta kasa içine değil de ısısını odaya atıyordu yani kasa içindeki havada dolayısıyla custom modellere göre daha soğuktu. Bu fanlarda sonuçta hava sürkülasyonunu hızlandıracaktır en azından garanti dışı kalmaması için denemeye değer. Anakartlara bile fan konuluyor sonuçta o fanda kasa içindekini kullanıyor.

    Aslında bu iş denenebilir yani blower fanın önünde üstüne üfleyecek şekilde bir fan kasa içinde bir şekilde gecici de olsa ayarlanıp bu denenebilir.




  • Bakın bu amazonda bir kullanıcıdan alıntı Vega 56 'nın önüne takmış ve 10-15C sıcaklığı düşürdüğünü iddia ediyor. Hatta bir başkası da fikir olarak daha yüksek cfm üfleyen fanlarla değiştirilmesini öneriyor. Gerci daha ucuz olan yukarda paylaştığım 5-10$ bir fan tutucu alınabilir ve daha yüksek cfm üfleyen fanlar takılabilir... Hatta ssd'ye bile faydasının olduğunu söyleyenler olmuş..)

    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)



    bir tanesi de NZXT G12 ile hybrid soğutma yaptığı kartın önünde kullanmış...)

    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)




    Birde böyle bir test videosu var adam önce birer birer fanların önüne topu koyuyor (03:25) sonra üst üste getirdiği fanların önüne topu koyuyor (04:44)

    Case Fan CFM booster?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Eylül 2019; 0:1:50 >




  • Alpostros kullanıcısına yanıt
    asus tuf 85 dereceye cıkıyor dıye sattım ben, bu kart bf 1 de 100 dereceleri mi görmüş ben mı yanlıs anladım
  • Adam gayet net anlatmış ama anlamamışsın.

    Senin 85 derece gördüğün klasik gpu sensörünün genel sıcaklığı. Adamın 100 derece gördü dediği junction temp sıcaklığı yani gpu'nun hotspot noktası, Nvidia kartlarda ise junction temp sensörü yok, eğer olsaydı senin 85 derece gördüğün gpu genel sıcaklığının aslında hotspot notkasının +100 derece olduğunu sende görürdün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Eylül 2019; 14:20:49 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Üstad konudan bağımsız tuf 2060 serisindede durum aynı mıdır sıcaklık degerı olarak ? itopyanın satmıs oldugu hazır bır sıstem var rtx tuf 2060 takılı sıstemde rog 2060 değişim parası 900 tl felan baya fazla oluyor . Tuf 1660 ti sıcaklık olarak sorunluydu pekı rtx seriside aynı sekılde mıdır ?
  • TUF 2060'da ki soğutma çöp.
  • Alpostros kullanıcısına yanıt
    Ağır yük altında undervolt yapmadan kullanıyorum 80 derece maksimum 85 derece oluyor oyunun menüsüne döner dönmez ise 65 derece oluyor kart sıcak çalışıyor diye kartı kötülemeyi ne kadar seviyorsunuz anlamıyorum.
  • CrowbarG0d kullanıcısına yanıt
    Hocam kartı kötülemiyorum. F/P olarak muhteşem bir kart ben de çok sevdim zaten, iyi ki 2070 almamışım diyorum. Ama kabullenin hocam gerçekten sıcak çalışıyor. Sizin baktığınız sıcaklık değeri gpu nun üstündeki sıcaklık sensörlerinin ortalaması diyebiliriz, bir de junction sıcaklığı var. Junction gpu nun üstündeki en sıcak nokta. Sizin 85 derece dediğiniz sıcaklık değeri junctionuna bakarsanız 105 civarı oluyor. wattman indirip gözlemeyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak çalıştığının farkındayım ama kartın performansı düşmüyor kasa içi havalandırmamda iyi olduğu için de olabilir. Benim için herhangi bir problem teşkil etmedi.Ayrıca garantisi bittiğinde fan sistemini yenileyip kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum ilerleyen zamanda eğer kartı serin çalıştırmak istersem.
  • Call of Duty Modern warfare(2019, open beta) test, eklendi.
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Sistemi nihayet toplayabildim. Gerek tedarik süreci, gerek bu hale getirme süreci epey uzun oldu.. Bakalım neler olacak...


    Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)Sapphire RX 5700XT Referans 2K Oyun Testi.(Clock,Fps,Sıcaklık Değerleri)



    İyi forumlar.




  • Harika gorunuyor elinize saglik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.