Şimdi Ara

Sapphire X1600Pro kartlarda Bilgisayar Kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, daha önce bu konuyu anakart vs. bölümüne atmıştım ancak sorun ekran katına özel bir sorun gibi gözüküyor. Yeni aldığım bir bilgisayarda X1600Pro PCI 256MB ekran kartı kullanmıştım. Ancak bilgisayar oyun oynarken, video izlerken ve hatta Catalyst'in 3D ayarlarındayken bile kilitleniyor. Konuyu Sapphire in forum sayfalarında araştırırken aynı problemli pek çok kullanıcı olduğunu gördüm. Bu ekran kartının özellikle ASUS olmak üzere bazı anakartlarla uyumsuzluk sorunu var gibi bir sonuç çıkıyor forumlardan. Problem sanki anakartlarda da olabilir gibi bir düşünce olabilir ancak durum sanırım öyle değil. Zira kullanıcıların bir kısmı ekran kartlarını başka bir marka ile değiştirdiklerinde sorun çözülmüş. Bu da anakartları sanırım temize çıkarıyor.

    Umut ediyorum ben de bu ekran kartını değiştiricem. Ancak problemine çözüm bekleyen bir sürü kullanıcı var ve Sapphire' den şu ana kadar neden resmi bir açıklama yapılmadığını anlayabilmiş değilim. Eğer bu konunun çözmünü bilen veya bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa lütfen buraya yazsınlar belki Türkiye Sapphire bizlere bir çözüm getirir.







  • Bu x1600 serisi biraz hazırlıksız çıkmış anlaşılan. AGP 'ciler de sorun yaşıyor.
    sAPPhire gibi bi ekran kartı piyasasında 1 numara olan bir firma yaptığını ürünü denemeden mi yollamış bize anlamak mümkün değil

  • Şu bir gerçek:
    Aynı olay anakartlarda da yaşanıyor.Aynı model ve aynı biosa sahip ve aynı şirketin ürettiği bir anakart sorun çıkarırken bir diğeri sorun çıkartmayabiliyor.Sapphire den bahsetmiyorum.

    Bundan da Türkiyeye gelen ürünlerin çöğunun kalitesiz olduğu anlaşılıyor.

    Çok yakında az da olsa yapılan kalite kontrol testleri tümden kaldırılacak diye bir haber çıkmıştı.Söyleyenin yalancısıyım ne diyeyim başka.
  • herseyı test ettıklerını sanıyorlar ama gercek testı bız kullanıcalr yapıyoruz galıba keske bu forum sayfalarındakı sorunları okusalarda hatalarını duzeltebılseler
  • Merhaba, bu problemi Sapphire Türkiye yetkilileri (distribütörleri) maalesef dikkate almadılar ancak firmanın ingilizce sayfasından destek bölümüne gönderdiğim mail' e yanıt geldi ve ilgilenenlerle paylaşmak istedim.

    Gelen mesaj aynen şöyle:
    Decrease the RAM to run at 166MHz (DDR333) and if possible increase PCI-E voltage by 0.1V

    Türkçe meali:
    RAM saat hızını 166MHz' e düşürün (DDR333) ve eğer mümkünse PCI-E voltajını 0.1V arttırın.

    Sonuç olarak Sapphire X1600Pro bazı anakartlarla özellikle ASUS olmak üzere problemli çalışmaktadır. Burada elbette ki sorun Sapphire kaynaklı mıdır yoksa Anakart üreticilerinden mi kaynaklanmıştır bilinmez ancak ingilizce forum sayfalarından edindiğim bilgilere göre seri numarası SN A0605XXX den sonra olan üretimde bu sorun Sapphire tarafından giderilmiştir. (Güç devrelerinin kapasitörlerinin çalışma aralığı arttırılmış ve böylece bazı anakartlarda ortaya çıkan PCI-E slotuna yetersiz güç gönderme sorunu giderilmiştir)

    Merak edenlere duyurulur...

    - Böyle acayip sorunladan sonra bilgisayar toplamak deyince 1 kez daha düşünmek lazım demek!!! -




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.