Şimdi Ara

Sarı renkli şerit çizgisinin anlamı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
196.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    İki söylediğinde TAMAMEN yanlış. İşkembeden sallama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jewel_py1

    İki söylediğinde TAMAMEN yanlış. İşkembeden sallama

    Doğrusunu paylaşın o zaman.
  • Patolojik Bulgur kullanıcısına yanıt
    Peki aynı şeyler fabrika yol çizgisi geçerli midir?
  • Arkadaşlar bu tip trafik düzenlemeleri uluslararasıdır. Yol işaretleri vb.

    Sarı çizgiyle ilgili tek bir kullanıcı doğru bilgi vermiş o da açıklamadan iki kelime kullanmış. Arada gümbürtüye gitmiş.

    Sanıyorum ki bu bilinçsizlik herkeste var ki, Türkiye'de doğru işaretleme neredeyse hiç görmedim. Resimdeki kullanım da yanlıştır.

    Beyaz çizgiyle sarı çizginin farkı trafiğin yönü hususundadır. Aynı yönde akan şeritler beyaz, aksi yönde akan şeritler sarı çizgiyle ayrılır.

    Düz sarı çizgi, aksi yönde trafik aktığını ve şeride sollama amaçlı da olsa geçişin kesinlikle yasak olduğunu belirtir.

    Kesik sarı çizgi, diğer şeritte trafiğin aksi yönde aktığını; ancak sollama yapmak için o şeridi kullanabileceğinizi belirtir.

    Düz beyaz çizgi (ör. Emniyet şeridi, Boğaz köprüsü), şeridin aynı yönde aktığını ancak girmenin yasak olduğunu belirtir.

    Kesik beyaz çizgi trafiğin aynı yönde aktığını ve şerit değiştirmenin sinyalizasyon kuralları dahilinde serbest olduğunu belirtir.

    Bunların dışında bazı yollarda iki çizgi yan yana görebilirsiniz.

    Örneğin kesik sarı ve düz sarı yan yana. Bu gibi kullanımlarda kendimize yakın olan çizgi bizim için, uzak olan çizgi diğer şerit için olan kuraldır. Örneğin bize yakın çizgi kesik ve uzak çizgi düzse, biz sollama için diğer şeride geçebilecekken, karşı yönden gelen araç bizim şeridimize giremeyecektir. Gibi gibi. Yukarıdaki 4 ana başlıktan bu kombinasyonları kendiniz irdeleyebilirsiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sarı renk, renk tayfında en uzaktan görülen ilk renktir. bu da gösteriyor ki sarı renk diğer renklerden farklıdır. tüm hava şartlarında bariz şekilde görünür. siste, yağmurda, fırtınada. onun için tehlikeli olan bölgelerde sarı renk kullanılır. mesela yaya geçitlerinde sarı renk kullanılır. bunun gibi.
  • Arkadaşlar yorumların ekseriyeti doğrudur. Bu konuda en iyi kaynak Karayolları işaretleme yönetmeliğidir. Özellikle yoğun sisli kesimlerde ve trafik yoğunluğu fazla olan bitümlü
    sıcak karışımla yapılmış yollarda ; trafik güvenliğini sağlamak için " V " biçimini içeren uygulamaların yapılması gerekli görülmektedir.
    Ayrıca bu kesimlerde kenar çizgilerinin, yoldan çıkma eğilimindeki
    araçları uyarması bakımından sarı renkli büton ve yüksek performanslı yansıtıcılı ve şimdilerde letli ışıklı levhalar kullanılmaktadır.
    Ayrıca sarı ve siyahın birlikte kullanıldığı düşey işaretleme levhaları genellikle tehlike uyarı anlamı taşıdığı için (yol yapımıını olduğu yerler gibi) Sürücülerin daha dikkatli seyretmesi gerekir. Özellikle Karadeniz ve Doğudaki yüksek rakımlı yerlerde daha sık karşılaşırız. (Sis ve yoğun yağış alan mevkiler)
    KGM Yatay işaretleme çalışanı..Özcan KURT Sevgi ile kalın.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.