Şimdi Ara

Sarj dinamosu hakknda yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Astra j 1.4t aracim var arkadaşlar 32binde aracimda klimayi acinca araliklarla lpgde bariz benzinde de azda olsa kerkinme yapiyor gazcida ayara gittim baktik falan denerken kerkinme esnasında tavan lambasınin zayigladigini gorduk.Tam yükte voltaji olctugumuzde 12.3 kadar dusuyor yuksuz 14 volt ve uzeri calismazken 12.4 falan
    Ne önerirsiniz tecrubeli arkadaşlardan yorum bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Klimayı açtığınızda klima kompresörü belli aralıklarla devreye girip çıkar ve her devreye girişte motordan ani güç çeker bu sırada bahsettiğiniz durumun olması normaldir. Voltaj dalgalanması anlık oluyor ardından düzeliyorsa bahsettiğim ani güç çekiminden ötürü normaldir. Ama klimayı açtıktan sonra 14 v dan aşağı düşüyor kendiliğinden toparlamıyor 12v dan yukarı çıkmıyorsa o zaman şüphelenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynem 12v uzerine cikamiyor bazen 12 altinada iniyor takiplerim sonucu bunlarin tamiri oluyormu acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alternatörün problem çıkaran parçaları servis görebiliyor,
    kömür elektrodlar,
    konjektör diyot devresi,
    rulmanları ile
    kayışa bağlı olduğu yerdeki devir dalgalanma sönümleyici ..

    Sarımda problem olur da devreden çıkar hiç şarj edemezse sağlıklı şekilde geri sarım yapamıyorlar onun dışındaki parçalar servis görebiliyor.
    Komple değişimi 600-700 TL asgari tutar. ikinci el bir ünite 300-400 TL tutar.

    sizinki gibi sürümü olan, piyasada bulunan modelleri tamir edebilirler 150 TL alırlar, ancak aracınızın km si çok ve model yılı eski ise, tamir ettikleri yerin yanındaki servislik diğer bileşen biriki sene içinde sorun çıkarabilir.
    paranız varsa ve aracınızı uzun süre sorunsuz binmek istiyorsanız komple değiştirirsiniz, yoksa paranız ne kadar ise o kadarlık bir tamirat mümkün.

    Her oto elektrikçi, usta ise, alternatör servis revizyonu yapar. Araca özel bir durum da yok, alternatörler bosch, denso, valeo, delphi gibi markalar oluyorlar her marka model araçta..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 18 Eylül 2018; 9:1:11 >




  • Teşekkürler ilginiz icin aracim daha 32000. Yeni sarj dinamosu orjinal gm 1600tl internette servis ne der düşünemiyorum bile. Biraz arastirdim ayni model arabada da denemeler yaptim ayni yerlerde ayni voltaj degerlerini veriyor aradaki fark sadece benim aku 65amp onunki 72 amp değişik yuklerde 0.5v kadar fark gozlemledim tahminim sarj dinamosu degil geriye bobin ve bujiler kaliyor herhalde bujileri daha 15000 km once değiştirmiştim soktum baktim daha temiz geriye bobin kaldi oda yuksek devirlerde veya baska durumlarda sikinti yaratmiyor problemli olsa herzaman yapar diye düşünüyorum

    Döndüm başa 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap yazan herkese teşekkürler

    Arabamda sorun yokmuş gittiğim her usta bemen bozuk demişti ama aracin tamir klavuzunu bulup okudukduktan sonra ecm ve bcm'nin anlik durumlara gire 3 seneryo çerçevesinde voltaj ayari yaptığını öğrendim benim sikinti yasayanlara bilgi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.