Şimdi Ara

şarj kablosu tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
51.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba. samsung telefonumun şarj kablosunda sorun var. sabaha kadar bırakıyorum(7-8 saat) ancak %10-15 şarj olmuş oluyor. sıkıntı kabloda kesin olarak. ben bu kabloyu kestim ve içine baktığımda 4 adet sırayla "kırmızı-beyaz-yeşil-siyah" kablonun olduğunu gördüm. bu kablolar birçok ince telden oluşuyor. ben bu kablolar yerine tekli tel kablo kullansam olur mu? sonuçta orijinalinde teller ince olunca birinden biri kırılıyor zamanla. yoksa kablo kalınlığının fazla olması telefona zarar verir mi? usb ve micro usb kısımları pinli olduğundan yeni kablo takmak uğraştırmaz sadece benim öğrenmek istediğim kalın kablo kullanırsam telefon zarar görür mü? sonuçta kabloların dirençleri farklı olacak.



  • Kablodan olduğunu nerden biliyorsun ? Ölçtün mü ? Kabloda sorun olsa hiç şarj etmez. Boşuna kesmişsin kabloyu. Sorun kesin adaptörden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde soket lerden itibaren 2-3cmlik kabloda içten kopukluk oluyor. Büyük ihtimallede telefon tarafında oluyor. Telefon tarafındaki soketin kapağını açıp kabloyu lehimlerden ayır ve pense ile yokla. Birisi gelir mutlaka. Sırf gidip kablo almaya üşendiğim için farklı telefonlara 10dan fazla kez yaptım bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür ince işlerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Data bağlantısını voltaja, voltajı data bağlantısına (yanlışlıkla) bağlayabilirsiniz. Lehimi taşırırsanız, kısa devreye neden olur.
    2-3 tl gibi bir fiyatı var. Uğraşmaya değmez. Herhangi bir telefoncudan alabilirsiniz.

    Meşgale olsun uğraşayım derseniz, " sakın uğraşmayın " derim... Telefonu bozar yakarsanız, astarı yüzünden pahalıya mal olur.

    kolay gelsin...
  • Teknik servise git iyi bildiğin şarj aletin orjinal ise tamir etmeye çalışır oda tamir edemesse yenisini alacan malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda siyah kablo -(negatif)
    Kirmizi kablo +(pozitif)
    Digerleri ise data kablolari.
    Sorun kabloda olsa %15 de sarj etmezdi. Bataryanizi kontrol edin sislik var mi?
    Yeni bir usb sarj aleti alin ttec,belkin. Daha sonra onunla deneyin.sorun devam ediyorsa batarya sorunludur. Batarya da sorunsuz cikarsa sorun sarj soketi vb biryerde olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska sarj kablosuyla denedim sarj oldu. Bataryada sorun yok yani sislik falan da yok. Adaptorde sorun yok baska kablo kullanilinca sarj oluyor. Ayrica kablonun baglanti yerleri lehimli degil soket seklinde yani kablolari sokete sokunca uzerine gelen tirnaklar kablonun icindeki tele temas ediyor. Pratik bir sekilde sokulup takilabilir yani. Kablolarin sirasi aynen bu sekilde sokmeden once kenara yazdim. Demek istedigim bu kilcal kablo telleri zamanla kopuyor ve sarjda sikinti oluyor. Bu yuzden kalin telli kablo kullansam gecen akim nasil etkilenir. Sonucta orijinalinde cok sayida ince telin bir araya gelmesiyle olusan tek tel vardi. Bu telin tek parca olmasi sorun olur mu. Kablo capi arttikca direnc azalir diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjstcs -- 20 Şubat 2015; 22:24:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mjstcs

    Baska sarj kablosuyla denedim sarj oldu. Bataryada sorun yok yani sislik falan da yok. Adaptorde sorun yok baska kablo kullanilinca sarj oluyor. Ayrica kablonun baglanti yerleri lehimli degil soket seklinde yani kablolari sokete sokunca uzerine gelen tirnaklar kablonun icindeki tele temas ediyor. Pratik bir sekilde sokulup takilabilir yani. Kablolarin sirasi aynen bu sekilde sokmeden once kenara yazdim. Demek istedigim bu kilcal kablo telleri zamanla kopuyor ve sarjda sikinti oluyor. Bu yuzden kalin telli kablo kullansam gecen akim nasil etkilenir. Sonucta orijinalinde cok sayida ince telin bir araya gelmesiyle olusan tek tel vardi. Bu telin tek parca olmasi sorun olur mu. Kablo capi arttikca direnc azalir diye biliyorum.


    Usta çok damarlı kablo her zaman daha iyidir, tek damarlı olunca git gide bükülerek kopabilir(kendinde test edebilirsin) fakat çok damarlı kabloda içerisindeki kabloların sayısından dolayı 1-2 tanesi kopsada çok fark olmaksızın akımı iletecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslanınyeğeni -- 20 Şubat 2015; 23:04:16 >




  • TuRkiShCowboy arkadaşın yazdığı gibi genelde telefona yakın yerde kopukluk oluyor ,eğer soket tipi usb jakına geçmeli ise zaten senin yapabileceğim çok fazla bir şey yok , 3 -5 TL değerinde bir şey . yanlış bağlarsanız data ya pozitif elektrik gider cep telefonunuza zarar verir. tek damarlı kablo daha kısa ömürlü olur .
  • telefonlardaki sarj sorunlarinin %70 i sokettendir teknik serviste calistigimdan biliyorum . bence servise git

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinxkare

    telefonlardaki sarj sorunlarinin %70 i sokettendir teknik serviste calistigimdan biliyorum . bence servise git

    Başka şarj kablosuyla sorunsuz şarj ettiğini yazıyor . sokette arıza olsa ,şarj olmazdı değilmi .
  • Samsung ve diğer bazı telefonlar data uçlarında belli bir voltaj görmezse ya dolmaz ya doluyor gösterip dolmaz ya şarj takılı iken eksilir vs . Mesele data uçlarında. Original ya da uyumlu bir yan sanayii cihazı açıp usb çıkışını incelersen data uçları ve enerji uçları arasında direnç monte edilmiş olarak göreceksin. Samsung da data uçları kısa devre edilir ve bu nokta ile elektrik + ucu arasında 30K ohm - ucu arasında 10Kohm direnç bulunmalı. Bu bir gerilim bölücüdür. Bu düzenekte sıkıntı yoksa telefon original şarj aleti takıldığını anlar ve şarj olur. İki kablo yetmiyor yani. Bir çok kişi bu sorundan muzdarip dir diye düşünüyorum. Play store da galaxy charge current lite indirip yüklersen şarj anında geçen akımı mA cinsinden görebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    dogru diyosun . o konuda bisey diyemeyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalin kablo almayin derim ince kablo alin fazla bukmeden kullanin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptıklarımı anlatıyorum. daha önceden söylediğim gibi samsungun orijinal kablosunu kestim. kablolarda kırık varmı bilemiyorum tamamını kontrol etmedim. usb ve micro usb kısımlarını daha önceden sökmüştüm zaten. kablo kısmına gelirsek burada yazılanlar doğrultusunda farklı bir kablo kullanmaya cesaret edemedim. bu konularda teknik bilgim olmadığı için vazgeçtim farklı bir kablo kullanmaktan. orijinal kablonun her iki ucundan yaklaşık 5-6 cm keserek usb bağlantılarını yaptım. dediğim gibi lehimli olmadığı için sök-tak şeklinde hemen yaptım. ancak sökerken bazı plastik kısımları kesmem gerekmişti bu kısımları izole bantla bantladım. ve sonuç mükemmel. şu an için gerçekten hızlı bir şekilde şarj oluyor telefon. kullanırken bile. ayrıca kablolar arasında herhangi bir direnç görmedim.
  • Direnç görmedim derken neyi kastetdiğini anlamadım. Dirençler adaptörün dişi usb jackına bağlıdır. Ara kablo üzerinde bulunmaz. Ha resimdekini ben yaptım o istisna:) Direkt kablosu ayrılmayan sabit kablolu ise telefon jackının içinde olabilir. Telefona giren erkek Micro usb jackını iğneler avometre ile kullanarak ölçersen. Bahsettiğim değerleri görmen gerekiyor. Samsung Galaxy telefona sadece + ve - vererek şarj edersen 260mA çektiğini göreceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Hmmm. Tamamm anladim. Sen direnc diyince kablonun usb kisminda var dedin sandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mjstcs

    Hmmm. Tamamm anladim. Sen direnc diyince kablonun usb kisminda var dedin sandim.

    Kablo kısmı adaptörden ayrılmayan s3 mini şarj aletinin jackında oluyor. Usb kablosu adaptörden çıkabilen şarj aletinin de adaptöründe yer alıyor gerilim bölücü dirençler. Soldaki benim yaptığım, sağdaki s3 mini şarjı nın jackı.
     şarj kablosu tamiri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben çok tamir ettim kabloyu sonuncuda yanlış bağladım telefon yandı çöp oldu dahada uğraşmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    2 3 liralık kablolar da telefonun usb girişini haşat edebiliyor. Ya da birkaç tak çıkar yapmada tırnakları içine çöküp tutmaz oluyor. Kısacası 3 liralık kabloya guvenilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.