Şimdi Ara

Şarj sonrası hızlıca voltajı düşen 12Volt akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, bir sorum olacak size; nominal akımına göre onda bir akım ve 15 volt verilerek 20 saat şarj edilmiş, saf su seviyesi ve ısınması sürekli kontrol edilmiş, şarj sırasında hiç ısınmamis, 12 volt 20 amper bir akü, şarjdan ayrılıp 10dk sonra açık devre voltajı ölcüldügünde voltaj değeri 11 volt civarına hızlıca düşüyorsa, bu akude nasıl bir sorun vardır? Satıcılar, aküde bir hücrede kısa devre var, akü kullanılamaz halde diyorlar. O kadar doküman okudum ama emin olamayınca size yazmak istedim. Akü 16 aylık bosch marka bir motosiklet aküsü olup, geçen hafta motosiklet marş basmayınca bu süreç yaşandı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kendi kendine hızlı boşalıyorsa kısa devre olma ihtimali yüksek. Yapacak bir şey yok o akü çöp.
  • Noco Genius marka bir akü şarj cihazı buldum. Aküyü bunun ile şarj etmek istedim. Cihaz biraz gelişkin bir şarj aleti. Verdiği hata kısa devre hatası değil.



    Şuan aküyü tamamen bir ampul kullanarak boşaltıyorum. Böylece elektrolit sıvı içindeki asit iyonlari plakalar üzerine yapışıyor ve elektrolit yoğunluğu iyice düşerek saf suya doğru gidiyor.



    Bu safsuya gidiş iyice artınca yani akü iyice bosalinca, akünün içinde kalan tüm sıvıyı boşaltıp yerine saf su koyacağım. Birde bu şekilde şarj etmeyi deneyeceğim.



    Cihaz kısa devre tespit etmediği için bu yolu da bir dokumanda okuduğum için denemek istiyorum. Sonucu burada paylaşacağım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gry79 G kullanıcısına yanıt
    Uğraştığına değmeyecek. Yüke binince ne olacağı belli olmaz. ok oldu bu dersin seni yolda bırakabilir sonra.
  • Doğru, alınacak risk değil motosiklet ile. Ama şöyle bir durum var.

    Aküye 21watt ampul bagladigimda ve 10s bekledigimde, parlaklik gitgide artıyor. O anda ampul hala bağlı iken kutup başlarında voltaj olctugumde 12.35 volt görüyorum. Yani kısa devre o anlık ortadan kalkıyor bekleyince tekrar mı oluşuyor.

    Akü almak sorun değil ancak arıza nedenini anlamak istiyorum birazda. Yani neden bekleme anında 10.5 volt veren akü ampul bağlayınca ve 10s bekleyince 12.35 volt veriyor..

    Yani kısa devre olsa böyle bir voltajı asla vermemesi lazım diye düşünüyorum.

    Şöyle bir görüşüm var, plaka üzeri sülfatlaşma oluyor ben akım çekmeye başlayınca sülfatlaşma etkisi azalıyor. Ancak akü beklemeye bırakıldığında sülfatlaşma yeniden ortaya çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gry79 -- 10 Kasım 2017; 8:16:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desülfatör kullandınız mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.