Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.667
Cevap
366
Favori
1.946.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim tavsiyen için. Kararsızlığımı bir nebze gidermiş oldun. Keşke duracell'in daha yüksek amperlisi olsaydı. Olsun inş. 1000lik de yeter umarım...
  • artık 1000 lik mi kaldı ya 3000 likleri kullanıyorum ben...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sugarboy

    artık 1000 lik mi kaldı ya 3000 likleri kullanıyorum ben...


    sizinki AA pil. bahsi geçen pil AAA
  • Dalgınlık feci
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sugarboy

    artık 1000 lik mi kaldı ya 3000 likleri kullanıyorum ben...


    Hocam 3000lik bul AAA kullanayım...
  • Ready to use Technology'i kullanan pillerden almak en hayırlısı. Yoksa bu 2günde bir boşalan ni mh 2500mah şarjlı pillerle katil olur insan!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goaomr -- 24 Ağustos 2008; 16:54:07 >
  • arkadaşlar bi mağazada 4 tane duracell 2650 mah lık pil 20 ytl idi.fiyatı nasıl? uygun mu?
  • sayfaların çoğunu okudum küçük yaştan beri şarjlı pil kullanıyorum zamanında 750 mah lık vartaları en uzun ömürlü diye almıştık şimdi 3000 ler çıktı neredeyse neyse bence bunca sayfanın bir özeti yapılmalı ama önce bende kendi tecrübelerimden bahsedeyim vartalar ı önceden kullanmıştım memnundum ama uzun süre şarjlı pil kullanmadım kablosuz klavye mouse alınca lazım oldu ve o ara gp çok moda idi bende 4x 2500 ve gp power bank ( usmart ) 30 dakka şarj cihazından aldım fakat birkaç şarj dan sonra pilleri sürekli bozuk uyarısı veriyordu ya pilleri walkman de tamamen bitiriyordum yada uç kısımlarını silip tekrar yerleştirince şarj başlıyordu 1 yıl sonra ise 4 ü de gitti bende gittim 4 x 2700 gp aldım aynı sorun bunlardada başladı yani gp tamamen fos bence şimdi sayfa özeti yapacak olursam anladığım kadarı ile kalite sırasına göre

    1 - Varta professionla 2700 mah 1 numara japon malı olması önemli

    2 - Duracell 2650 mah 2 numara

    3- Varta 2700 accu power duracell ile aynı performanstadır sanırım bence özet bu

    yanlız şarj cihazı konusunda pek fikrim yok zamanında 120 ytl satılan powerbank ta reşarj olmaması çok kötü

  • Arkadaşlar ataba 908 ve gp 2700 pil aldım. Fakat pilleri bir türlü doğru düzgün şarj edemedim. Şarj işlemi 2-3 saatte bitiyor(yeşil ışık yanıyor). Takıyorum fotoğraf makinasına 5-10 foto sonra pil zayıf uyarısı alıyorum. Çok kısa sürede bitiyor piller. Daha sonra pilleri deşarj edeyim dedim, 12 saatten fazla kaldı bitmedi deşarj, bende el ile şarja geçirdim , yine 2-3 saatte bitti. Ve yine pillerin ömrü çok kısa, yani en fazla 30-40 foto çekebliyorum, nerdeyse takar takmaz pil zayıf uyarısı veriyor. Benim mi yanlış yaptığım bişey var, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • bipekkan Abi,

    kaç gündür, sizin bıkıp usanmadan yazdığınız, çok faydalı olduğuna inandığım yazılarınızı okuyorum. bunun için size çok teşekkür ederim.

    bugun Varta ready2use 2xAA + 2xAAA + Varta usb charger dan oluşan bir paketi Migrostan aldım (25 ytl). Paketin arkasında dolumla ilgili yazanlar;

    varta piller için;

    2700 mAh - 15h
    2100 MAh - 11h
    AAA 800 mAh - 10h

    USB şarj cihazına 2 adet AA 2700 mAh photo accu pili taktıktan 1,5 saat sonraki Avometre değerleri pil başına: 1,52volt / 150 mA

    sorularım;
    1-Bu usb den şarj eden cihaz size sağlıklı gözüktü mü?
    2-15h şarj süresini 4 adet 4 er saatlik peryotlarla tamamlayabilir miyim (zaman sıkıntım var ve 4 saat sonra cihazı kapatıp yer değiştirip 5-10 saat sonra tekrar şarja devam etmem gerekebiliyor)(+bu cihaza yer ve taşınabilirlik açısından ihtiyacım var)

    Ayrıca,
    1-Central Power KN-008 diye quick charge de kullandığım (arkasında yazdığına göre 220 mA) şarj aletinden Avometre ile okuduğum pil başına değerler 1,33 volt / 210 mA. Normal midir? Bu cihazı kullanmaya devam edebilir miyim??

    2-Amerikadan Duracell 30min Rapid charger almıştım. Bunun için ne düşünürsünüz.(devamlı değil de pillerin 4-5 normal bir cihazla şarjdan sonra 1 defa 30min şarj aletiyle şarj edilmesihakkında) ve bu cihazla kullanmamı tavsiye edeceğiniz pil ne olur??

    NOT.
    Sizin de denizcilik,navigasyon,deniz elektronik aletleri (harita,gps vs) ve bilgisayar (donanım+yazılım) herhangi bir sorunuz olursa seve seve becerebildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

    iyi calismalar dilerim,

    saygilarimla
    burak reis yavuz
  • Herkese selamlar,

    Gecen gun tolum Karakoye dustu. Pilcileri (altgecit+selanik pasaji+iskele arkası) dolastim. Ataba 908 20 ytl civarında diyorlardı. (Niyetim Konnoc a099 almaktı). Migrostan 24,9 ytl ye aldigim Vartanın Ready2use 2xAA+2xAAA+usb sarj cihazının ortalama 35 ytl ye satildigini gordum. Konnocun ithalatcisina ulastim ve beni tahtakale tomruk (Yanlis hatirlamiyorsam) sokaktaki perakende magazalarina yonlendirdiler. Dukkanda KCR-A099 ve fotolarini koydugum KCR-A448 i inceledim. 448'in de arac adaptoru/usb ile calisabilmesi ve de usb den sarj olan cihazlar icin bir 5v usb cikisi olmasi bana a448 aldirdi. (448 direk fise takiliyor ayri bir transformatoru yok dolayisiyla bipekkan abinin dedigi gibi dikkat etmek lazım). Etiketinden anladigim kadariyla 220v ac/12v dc girisler icin max 4x700ma verebiliyor (A099 1000 ma)/USB den baglanirsa 4x300 ma veriyor (ki nasıl oluyor anlamadım yani usb cikisi 500 ma iken bu alet pil basina nasil 300 ma veriyor<??)

    neyse kcr-a448,

    -pilleri tek tek sarj ediyor
    -sarji beklerken uzun surmuyor
    -pillerin durumu icin tek led var (2 adet pil sarj olup led yesil oldugunda diger slota 2 adet bos pil koyarsam led yine kirmizi oluyor herhalde o an 4 slottan birinde sarj olan pil varsa ona gore yaniyor bu tek led.
    -beraberinde verilen kagitta;

    AA/NiMH icin;
    1000mAh - 1.7h
    2000mAh - 3.4h
    2300mAh - 3.9h

    AAA/NiMH icin;
    800mAh - 1.4h

    sonucta su an icin memnunum

    herkese iyi calismalar....

    burak

    not.bu pil isinde (+bilgisayar ve fotografcilikta da) saticilari dinlemeyin kesinlikle. isini bilen ve iyi niyetli belki %10 cikar geri kalan %90 icin ha karpuz kavun ha Nikel metal hidrit teknolojisi...Arastirin ogrenin ve gidin alin (fazla da suyunu cikarmadan)

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • Yukarıda bahsedilen KCR-A448 şarj cihazından dün ben de aldım. TGAR'dan 16.40 YTL ödeyerek. İlk izlenimlerim olumlu. Piller şarj işlemi sırasında ısınıyor ancak öyle el yakacak seviyede değil. Zaten cihazın içini açıp inceledim, ısı kontrolü için algılayıcılar koymuşlar. Pilleri tek tek şarj etmesi benim için çok büyük bir özellik. Aynı üretim bandından da çıksalar piller arasında mutlaka farklar oluyor ve bu pillerin birbirine seri olarak bağlanmış bir şekilde şarj edilmeleri bana mantıklı gelmiyor. Şimdilik bu cihazla ilgili tek olumsuz düşüncem gösterge konusunda niye bu kadar cimri davranmışlar bilemiyorum. Yani her bir pil için ayrı bir LED koysalarmış çok iyi olacakmış.

    Bu arada üreticilerin biz müşterileri cihazlarının teknik bilgileri konusunda neredeyse yok denecek seviyede bilgilendirmelerine sinir oluyorum. Hepsi yazmış cihazlara Delta V metoduyla şarj kontrolü diye ama bunun açıklaması yok. Tamam Detla V kullanıyorlar ama hangisini? Ni-Cd piller için Delta V metodu pilin terminal voltajının sabitlendiği andır. Ni-Mh pillerde ise bu metod terminal voltajının max. değere ulaşıp daha sonra bu değerden 10-20 milivolt geriye düştüğü andır. Deşarj işlemi yapan aletler bu işlemi herbir hücrenin değerini kaç volta kadar düşürerek yapıyorlar mesela? Normalde Ni-Cd ve Ni-Mh piller için hücre geriliminin 0.8 Volt'un altna inmesi istenmez. Adı üstünde bunlar şarj edilebilir piller bunlara sıfırı tükettirip daha sonra atacağımız piller değil. O yüzden bu minimum değerin altına inmemek gerek.

    Aslında şarj cihazını kendim yapmayı tercih ederim. Evdeki ışıldakların SLA bataryaları için kendim yapmıştım. Sırf bu amaçla üretilmiş entegre devreler var ve aslına bakılırsa yapmak o kadarda zor değil. en güzeli şarj işleminin değişkenlerini siz ayarlayabiliyorsunuz. aslında Ni-Cd ve Ni-Mh piller içinde bir tane yapacaktım. Maxim firmasının MAX712 ve MAX 713 numaralı entegre devreleri ile çok güzel şarj cihazı yapılabiliyor. Ancak zaman kısıtlaması nedeniyle gidip hazırını satın almak zorunda kaldım.

    Sevgi saygı...

    Mayday [PC], signing off...
  • Elimde 4 adet ikili gruplar halinde kullandığım Duracell 2500'lük pil vardı. Bundan başka bir çift de 2050'lik Duracell vardı. Geçen gün kardeşim 2050'lik pillerle 2500'lükleri aynı anda kullanmış. (Yani iki pil, 2050 yanında 2500 kullanarak) Ben de tekrar kendi aralarında dengelensinler diye mecburen diğer 2050'liklerle 2500'lükleri aynı anda kullandım. Şarj aletimin deşarj özelliği var ama pilleri tek tek kontrol etmiyor. Bu yüzden pillerin eski performansında olmadığını düşünüyorum. (Belki de psikolojiktir) Şimdi benim tüm pilleri eşit olarak dengelemem lazım. Bunu nasıl yapabilirim? 4 adet 2500'lük pili aynı anda ampul motor gibi bişeye bağlasam mı ki? Paralel mi seri mi bağlamalıyım? Bundan sonra da 2050'likleri kendi içinde eşitlemem lazım. Bana bir fikir verin, zor durumdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 7 Eylül 2008; 17:31:57 >
  • Re: caadas

    Elinde tek pille çalışan fener varsa, bütün pilleri onunla deşarj et. Daha sonra şarj cihazın pilleri teker teker şarj edebiliyorsa, pilleri teker teker şarj et. Tüm piller şarj olduktan sonra, 2050'lik pilleri 2'li yada 4'lü grup olarak tekrar şarj cihazına koy. Kısa bir sürede cihaz şarj işlemini sonlandıracaktır. Aynı şeyi 2500'lük pillerin için de yap.

    2050'lik pillerle 2500'lğk pilleri karıştırarak kullanmamaya özen göster. Performansları farklı olacağından bir grup üzerine diğerinden daha fazla stress binecektir.

    Sevgi, saygı...

    Mayday[PC], signing off...
  • Malesef elimdeki şarj aleti pilleri 2 veya 4'lü olarak şarj edebiliyor. Zaten tek tek şarj etse yine seviyeleri eşitleme şansım olurdu. Aklıma gelen tek deşarj yöntemi senin dediğin gibi ampul benzeri bir şeyle sıfıra kadar harcamak. Farkı kapasitede pilleri karıştırmamaya çalışıyordum hatta aynı kapasitelileri bile kendi içinde iki iki işaretlemiştim ama şanssızlık işte, kardeşim fark edememiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 7 Eylül 2008; 23:11:48 >
  • Re: caadas

    Sorun değil, pilleri deşarj ettikten sonra 2'li gruplar halinde şarj etsen de olur.

    Sevgi, saygı...

    Mayday [PC], signing off...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kararsiztosba

    Arkadaşlar ataba 908 ve gp 2700 pil aldım. Fakat pilleri bir türlü doğru düzgün şarj edemedim. Şarj işlemi 2-3 saatte bitiyor(yeşil ışık yanıyor). Takıyorum fotoğraf makinasına 5-10 foto sonra pil zayıf uyarısı alıyorum. Çok kısa sürede bitiyor piller. Daha sonra pilleri deşarj edeyim dedim, 12 saatten fazla kaldı bitmedi deşarj, bende el ile şarja geçirdim , yine 2-3 saatte bitti. Ve yine pillerin ömrü çok kısa, yani en fazla 30-40 foto çekebliyorum, nerdeyse takar takmaz pil zayıf uyarısı veriyor. Benim mi yanlış yaptığım bişey var, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.


    Arkadaşlar bu konuda bi fikri olan yok mu?
  • Re: kararsiztosba

    Acaba sorun pillerdemi, şarj cihazındamı yoksa bu pilleri taktığın cihazdamı? İlk olarak bunu bir incele bence. Mesela pilleri bu kadar çabuk bitirdiğini söylediğin cihazın adaptör girişi varsa oraya bir adaptör ve avometre bağlayıp nasıl bir tüketimde bulunduğunu gözle. Belki cihazda bir sorun vardır ve aşırı derece tüketim yapıyordur.

    Pilleri 1.5Voltluk ampül ile boşaltmayı dene, hemen ardından şarj et. Şarj sonrası pili, ampül ve avometre ikilisine bağla bakalım ne kadarlık bir miliamper harcaması var ampülün ve bu harcamayla ne kadar süre dayanabiliyor. Genel olarak bu ampüller 350-400 miliamper harcar. (2700/400)*0.8 = 5 hesabından görüldüğü gibi yaklaşık olarak 5 saat çalışması gerek ampülün ama 4 saat çalışırsa bu senin için yeterli olmalı.

    Son olarak şarj cihazına geldik. Bu durumda deneme amaçlı olarak başka bir şarj cihazı bulman gerek. Pilleri bir de bu yeni cihazla şarj etmen gerek. Eğer bu işlemden sonra piller normal bir şekilde performans gösteriyorsa sorunu buldun demektir.

    Şu an için sana önereceklerim bu kadar umarım işini görür.

    Sevgi, saygı...

    Mayday [PC], signing off...
  • Saygıdeger forum yöneticileri ve üyeleri sizden 1 konuda yardım rica edecektim. Geçenlerde Fuji Film S5800 fotograf makinesi aldım. Sizlerden ricam bu makinede hangi tür ve marka pil + bu pilleri şarj etmek için gerekli olan şarj aleti markası ve modeli. Diyeceksiniz şimdi forumlarda bunun cevabı var evet forumu okudum inanın bana kafamdan geçen pil markası ve şarj cihazı mevcut ama belki benimle aynı ölçülerde (ŞU SIRALAR YOGUN KULLANIM) olan arkadaşlar var ise ve kullandıkları cihaz ve pillerden MEMNUN kaldılarsa onlardan son bi yorum alarak nihayi kararımı verecem. Lütfen yardım ve görüşlerinizi benden esirgemeyin (En İyi Pil ve Kullanabilecegim Şarj Cihazı)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihs01

    Saygıdeger forum yöneticileri ve üyeleri sizden 1 konuda yardım rica edecektim. Geçenlerde Fuji Film S5800 fotograf makinesi aldım. Sizlerden ricam bu makinede hangi tür ve marka pil + bu pilleri şarj etmek için gerekli olan şarj aleti markası ve modeli. Diyeceksiniz şimdi forumlarda bunun cevabı var evet forumu okudum inanın bana kafamdan geçen pil markası ve şarj cihazı mevcut ama belki benimle aynı ölçülerde (ŞU SIRALAR YOGUN KULLANIM) olan arkadaşlar var ise ve kullandıkları cihaz ve pillerden MEMNUN kaldılarsa onlardan son bi yorum alarak nihayi kararımı verecem. Lütfen yardım ve görüşlerinizi benden esirgemeyin (En İyi Pil ve Kullanabilecegim Şarj Cihazı)



    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=560
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.