Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.664
Cevap
366
Favori
1.945.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @bipekkan
    Teşekkürler.
  • merhabalar

    ataba at-508 model şarj cihazıma pilleri takınca yeşil ışık çok kısa sürede yanıyor yarım saat bir saat gibi.bunun nedeni nedir cihazda mı bir sorun var acaba?
  • Bu pilleri normal kullanım süresi içinde kullanabiliyorsanız sorun yok pilleriniz yarı şarjlıdır. Ancak pillerde de bir performans düşüşü yaşıyorsanız pillerinizin normal kullanım ömrü bitmeye başlamıştır diyebiliriz. Bir şarj Deşarj işlemi yapmalısınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: burakacikel

    merhabalar

    ataba at-508 model şarj cihazıma pilleri takınca yeşil ışık çok kısa sürede yanıyor yarım saat bir saat gibi.bunun nedeni nedir cihazda mı bir sorun var acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    2 gün net' e girememiştim, gerçekten araya kaynamış gitm,iş sorunuz @muratt45,
    Bazen öyle 1-2 prb. bir araya gelirki nedeni, hiç alakasız o olaya takılı kalır. Biliyorsunuz makine 4xAA pille çalışıyor. Şarj cihazı çalıştığına göre ,prb. pillerden sadece birinde ve o pilde şarj tutmuyor... Pilleri şarj edin ve 2.5 volt/0.5 Amp. bir fener ampulü ile boşaltın. En iyisi milyonculardan 1 adet AA pille çalışan bir fener alın ve pilleri teker teker boşaltın. Pilin tamamını boşaltmaya çalışmayın sadece 3-5 dk kadar bekleyin hala aynı parlaklıkta yanıyorsa çıkartın 2-3-4. pillere geçin. Bu pillerden biri en geç 1 dk içinde hemen boşalacaktır. O pili adam etmeye çalışmayın. Çok yorucu ve epey işlem gerektirir ve sonuçta alınamayabilir. Atın, yenisi ile değiştirin. Eğer şarja rağmen makinayı hiç açmasaydı o zaman en az 2 pil arızalı demektir. Bu da ufak bir not olarak bir kenarda tutun.
    quote:

    Orjinalden alıntı: muratt45

    quote:

    Orjinalden alıntı: muratt45

    bipekkan hocam,

    bende 6500fd mevcut. 6500fd için varta'nın 2700 mah pillerini ve yine vartanın şarz aletiti kullanıyorum. ( teknosadan almıştım ) yaklaşık 7-8 aydır pillerimden ve makinemden çok memnunum. ancak yaklaşık 2 haftadır pilleri şarz ediyorum, 50 çekime kalmadan pillerim bitiyor. normalde çok rahat 500 çekimin üzerine çıkabilirdim. sizce sorun ne olabilir? ( küçük bir hatırlatma, şarz aleti kanepe ile duvar arasında kalmış, prize takılan ayaklardan birisi çatlamış ama makina pilleri şarz ediyor diye yeşil ışık hala yanmakta )


    mesajım arada kaynadı galiba, bir fikir verseniz?





    bu pillerim için varta turkiye'ye mail attım. beni arayıp pilleri istediler. kargo ile gönderdim. inşallah değiştirip gönderirler.
  • ben de 2 adet varta photo accu 2500 mah japon malı altında HR yazan pillerimi kargoladım. umarım gonderirler. bu HR yazan pillerle yıldızım hic barışmadı. energizer 4 tane 2500 lük ve kodak 2100 luk 4 adet pilim de zamanla öldüler. tesadüf onlar da japondu. HR idi. Çin den şaşmayacaz heralde GP lerim tık demiyo maaşallah.
  • UFAK bi NOT: GP' lerinde - kutup altına bi bakarmısınız ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: miyav kedi

    ben de 2 adet varta photo accu 2500 mah japon malı altında HR yazan pillerimi kargoladım. umarım gonderirler. bu HR yazan pillerle yıldızım hic barışmadı. energizer 4 tane 2500 lük ve kodak 2100 luk 4 adet pilim de zamanla öldüler. tesadüf onlar da japondu. HR idi. Çin den şaşmayacaz heralde GP lerim tık demiyo maaşallah.
  • baktım da HR ibaresi yok gp 950 aaa ve recykolarda yok yeni energizer 1300 lüklerde de yok bildigim kadarıyla hepsi çin malı. bende hr olanlar energizerler ölü kodaklar fot. mak. kaldırmıyo fener discman falan çalıştırıyo bi de vartalardı onlar da erken gitti yolladım. diğer bütün pillerim sağlıklı hatta panasonic 650 mah aa nicd pillerim bile. belki 10 yıllık :)
  • Bendeki 2300-2500 ve 2600 mA Singapur malı tüm GP' lerde HR ibaresi aynı puntolarda var da.
    quote:

    Orjinalden alıntı: miyav kedi

    baktım da HR ibaresi yok gp 950 aaa ve recykolarda yok yeni energizer 1300 lüklerde de yok bildigim kadarıyla hepsi çin malı. bende hr olanlar energizerler ölü kodaklar fot. mak. kaldırmıyo fener discman falan çalıştırıyo bi de vartalardı onlar da erken gitti yolladım. diğer bütün pillerim sağlıklı hatta panasonic 650 mah aa nicd pillerim bile. belki 10 yıllık :)
  • bende o eski nesil aa pillerden yok doğrudur onlarda olabilir. ama geçenlerde dikkat ettim gp 2700 lerde duracell 2650 lerde(japon malı) varta powerlarda bu ibare yok ya kaldırdılar bu baskıyı ya da üretici değiştirdiler heralde. gerçi artık hiç bir pile tam deşarj yaptırmıyorum belki onun da etkisi vardır. eskiden takardım fenere kor renk gidene kadar beklerdim. ya ondan ya da hızlı şarjdan ya da eceliyle ömürleri bitti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    Bu pilleri normal kullanım süresi içinde kullanabiliyorsanız sorun yok pilleriniz yarı şarjlıdır. Ancak pillerde de bir performans düşüşü yaşıyorsanız pillerinizin normal kullanım ömrü bitmeye başlamıştır diyebiliriz. Bir şarj Deşarj işlemi yapmalısınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: burakacikel

    merhabalar

    ataba at-508 model şarj cihazıma pilleri takınca yeşil ışık çok kısa sürede yanıyor yarım saat bir saat gibi.bunun nedeni nedir cihazda mı bir sorun var acaba?




    @bipekkan

    aslında bu sorunu arkadaşımın yeni aldığımız sony pillerini şarj etmeye çalışırken yaşadım.pilleri paketten çıkarttım ve alete taktım çok kısa sürede yeşil ışık yandı. kendime panasonic infinium almıştım ve henüz bitmedi bilmiyorum onları şarj ederken de aynı problem olacak mı? :(
  • bugün itibariyle siz dh üyeleri özellikle bipekkanın görüşleriyle ataba at908li biri oldum..18ytlye tunelsandan aldım..fiyat bilmiyorum nasıl ama bana uygun geldi..piller çok pahalıydı şu anda elimde geçen seneden kalma 1500 duracell var şimdilik bunlarla idare edeceğim yakın zamanda panasonic'e geçerim inş..
    anladğım kadarıyla pilleri önceden saçma bi aletle doldurduğumdan sonuna kadar fenerde bitirip öyle takacağım...bakalım nasıl bir performans olacak..teşekkürler herkese...
  • refresh ışığı da charge ışığı da kırmızı yanıyor normal herhalde.. kılavuzunda böyle bir şeyden bahsetmiyor ama...
  • @sami947,
    Refresh ışığı, pilleriniz en az %10 doluysa sarı yanması gerekir, sol taraftaki LED.... POilleriniz boş ise bir an yanar ve söner. Ancak bazen o LED' di de kırmızı çıkan gördüm. Şarj ışığı Kırmızı renklidir ve çift ışıklı LED' dir Şarj bitince YEŞiL ışığa döner. (Sağ' daki LED)
    Fiyat olarak çok artmış. Bir ay önce mevcutlara İLAVETEN lazım oldu 2 tane daha aldım 15 ytl İDİ 14 ytl' ye almıştım, pillerin fiyatlarını sormadım....
    quote:

    Orjinalden alıntı: sami947

    refresh ışığı da charge ışığı da kırmızı yanıyor normal herhalde.. kılavuzunda böyle bir şeyden bahsetmiyor ama...
  • bipekkan
    pilleri çıkarttım 150 tane foto çektim..(sıkıldım dahada gider herhalde)..yeniden takayım dedim makineye ne yanacak diye..en sağdaki led charge sarı yanıp kırmızıya dönerek şarj ediyor ama refresh ışığı hep kırmızı sönmüyorda
    bir de refresh nasıl yapılıyor 2-4 tuşunu refresh konumuna getirin diyor ama ikisinin ortası mı oluyor anlayamadım onu...
  • kendi soruma kendim cevap vereyim..benim başıma gelen başka bir sitede bi abimizin de başına gelmiş..
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    evet bu üste gördüğünüz resimdeki aynı bendeki soruna (refresh ışığının sürekli yanması, refresh konumuna getirememe& led renginde değişme olmaması sürekli kırmızı) sahip cihaz.. bu altta gördüğümüz ise sorunsuz at-908..elektronikten anlamam ama kullanılan parça sayısı bile farklı..yarın yeniden ulus yolu göründü.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • Bende şaşırdım. Bendeki son aldıklarımda dahil switch 3 konumlu diğerinde 2 konumlu. Asıl fark orada. Devrede tümüylü farklı. YUH demek lazım Honkongta 2 $ ' a satılan cihazda bile sahtekarlık. Tabi distribütör ne bilsin Çin'linin HALT etmesi... Mayısta 12 YTL' lik alet şimdi 18 YTL O' da farklı....
    quote:

    Orjinalden alıntı: sami947

    kendi soruma kendim cevap vereyim..benim başıma gelen başka bir sitede bi abimizin de başına gelmiş..
    ............
    konumuna getirememe& led renginde değişme olmaması sürekli kırmızı) sahip cihaz.. bu altta gördüğümüz ise sorunsuz at-908..elektronikten anlamam ama kullanılan parça sayısı bile farklı..yarın yeniden ulus yolu göründü.
    ..................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Aralık 2008; 8:34:05 >
  • bipekkan,
    canon A570 IS aldım iş dolaisi ile şarji oldukça uzun giden pil ve şarj cihazı tavsiyesi istiyorum, şimdiden teşekkürler.
  • @şeref,
    Pil ve şarj cihazı olarak artık tavsiyede bulunmaya korkmaya başladım. Yukarıdaki mesajımı okumuş olmalısınız. AT-908 de ya içinde ambalajın içinde yanlış ürün vardı AT508 olabilir yada artık kazanç az geliyor Hilekarlıkta başladı. Size pil olarak tavsiyem Varta 2500-2700 mA olacak.(Power Serisi) Nedeni şu Aldığınız makine 2xAA pille çalışıyor. 4xAA pillilere göre daha fazla akım çeker ve çabuk pil tüketir. Örneğin bende A620 var ve 4 pilli 550 civarında fotograf çekerken siz 300-350 fotografı zor geçersiniz...Şarj cihazı olarak yine alırken kontrol etmeniz şartıyla yine Ataba AT 908 veya AT508 tavsiye edeceğim Farkı AT508 de refresh kademesi yoktur. Pil fiyatları hk. güncel bilgim yok ama AT 908' i 18 YTL, civarında 508' i ise 14-15 YTL civarında alabilirsiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: şeref

    bipekkan,
    canon A570 IS aldım iş dolaisi ile şarji oldukça uzun giden pil ve şarj cihazı tavsiyesi istiyorum, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bipekkan

    @şeref,
    Pil ve şarj cihazı olarak artık tavsiyede bulunmaya korkmaya başladım. Yukarıdaki mesajımı okumuş olmalısınız. AT-908 de ya içinde ambalajın içinde yanlış ürün vardı AT508 olabilir yada artık kazanç az geliyor Hilekarlıkta başladı. Size pil olarak tavsiyem Varta 2500-2700 mA olacak.(Power Serisi) Nedeni şu Aldığınız makine 2xAA pille çalışıyor. 4xAA pillilere göre daha fazla akım çeker ve çabuk pil tüketir. Örneğin bende A620 var ve 4 pilli 550 civarında fotograf çekerken siz 300-350 fotografı zor geçersiniz...Şarj cihazı olarak yine alırken kontrol etmeniz şartıyla yine Ataba AT 908 veya AT508 tavsiye edeceğim Farkı AT508 de refresh kademesi yoktur. Pil fiyatları hk. güncel bilgim yok ama AT 908' i 18 YTL, civarında 508' i ise 14-15 YTL civarında alabilirsiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: şeref

    bipekkan,
    canon A570 IS aldım iş dolaisi ile şarji oldukça uzun giden pil ve şarj cihazı tavsiyesi istiyorum, şimdiden teşekkürler.




    artık fiyatına bakmıyorum 15-18-20 ytl pekde önemli değil, 300 - 350 fotoğraf yeter bana şarj cıhazı sağlam olsunda önemli değil. tekrardan teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şeref -- 5 Aralık 2008; 13:26:40 >
  • @bipekkan hocam

    yukarıda da bahsettiğim gibi bozuk varta 2700'lük pillerimi ve şarz aletimi varta'ya gönderdim. onlarda bana pillerimi ve şarz aletimi değiştirip yeni set göndermişler. ama piller 2500ma'lik. 6500fd için konuşursak, 2700 ile 2500 arasında çok fark var mı?

    eğer fark çok fazla olur derseniz geri göndercem 2500'lük pilleri. sizce ne yapmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.