Şimdi Ara

şaşkın superonline kullanıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Ben superonline fiber interneti alternatif bir router ile kullanıyorum. Bu router wan ethernet üzerinden pppoe ile bağlantı kurarken aynı zamanda wan eğer DHCP Client özelliğini kapatmazsanız wan ethernet üzerinden DHCP yayını varsa ordan da IP alabiliyor.

    Yaklaşık 2 hafta önce gece yarısı gibi internetimde bir tepkisizlik başlamış ve n'oluyor diye ruterıma baktığımda wan ethernet üzerinde 192.168.1.250 gibi bir ip aldığını görmüştüm. 192.168.1.1 adresine girdiğimde ADB yönetim paneline ulaştım. Biraz kurcalayınca anladım ki aprtmandaki kullanıcılardan biri sistemden gelen wan kablosunu modemin lan portlarından birine bağlamış. Düşündüm ki herhalde kullanıcı can sıkıntısından gecenin bir köründe sistemini yeniden kurdu ve kabloyu yanlış yere taktı. Ancak şansa elektrik kesildi ve kurcalama fırsatım olmamıştı.

    Ta ki bu sabaha kadar. Biraz önce PC mi açtım ve internet olmadığını gördüm. Routerın menülerine baktığımda yine 192.168.1.244 gibi bir IP ile krşılaştım. Hemen 192.168.1.1 e girdim. admin kullanıcısıyla giriş yaptım. Farkettim ki aslında kullanıcı ADSL kullanıcısı. WAN DSL bağlantısı 3940 / 796 gibi birşey görünüyordu. Telefon numarası yada adresine ait bir bilgi vs.. bulabilirim umuduyla ayarlarına girdim ancak bağlantı kesildi. Bağlantı kesilince de benim internetim düzeldi...







  • Sonuç?
  • Amaç?
  • Sonuç, sisteme yabancı bir modem girerse bağlantı kesilebiliyor. Ya da belki bağlantı onun üzerinden akmaya çalışıyor. :D
  • Ben anlamadım.
  • Demek istediğiniz süperonline fiber kullanıcısı tutup adsl modemi solun routerina mı bağlamış? Belki deneme yapmıştır bizim millet meraklıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.