Şimdi Ara

sata 3.0 hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim sorunum şu anakartım asrock z77 extreme4 windows ssd hddye kurulu ve bir tane de seagate barracuda 2tb sata 3 destekli hdd var.
    seagatei takınca pc bios reklam logosunda takılıp kalıyor.bilgisayar açılmıyor.ama diğer yandan bilgisayarı tek ssd ile açtığımda sorun yok ve
    seagaetin güç kablosunu takınca windows ortamında kullanılır hale geliyor. hatta kopyalama işlemi bile gerçekleştirebiliyorum.ama bir de şöyle bir şey var
    windows ortamında kopyalama yapan hdd sistemi yeniden başlattığımda yine anakartın reklam logosunda takılıp kalıyor sistem açılmıyor.hatta biosa bile
    giremiyorum.ama tek ssd takılı iken çatır çatır çalışıyor.
    şimdi sorum şu herhangi bir jumper ayarı yapmam gerekiyor mu?Yoksa harddisk mi sıkıntılı? lütfen yardımcı olun deneyimli arkadaşlar.



  • Hocam gotur sata2 portuna takip dene. eger orada geciyorsa z77 icin sata 3 portlarini buyuk ihtimal ssd icin ayarlamis olabilirler diye dusunuyorum ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Hocam gotur sata2 portuna takip dene. eger orada geciyorsa z77 icin sata 3 portlarini buyuk ihtimal ssd icin ayarlamis olabilirler diye dusunuyorum ben.

    bu seferde sadece seagate hardiski hem sata 2 hemde sata 3.0 portuna taktım yine açılmadı şöyle hata kodu veriyor A2 diye anlamadım nedir bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsız! -- 6 Nisan 2013; 22:24:52 >
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun internette araştırdım ama kayda değer çözüm yok. A2 kodlu hata nedir nasıl çözülür???
  • A2 hatasini nerede veriyor?
  • A0 - A7 Problem related to IDE or SATA devices. Please re-install IDE and SATA devices. If the problem still exists, please clear CMOS and try removing all SATA devices.

    Demis anakart ureticiniz.
  • anakartın üzerindeki durum ledinde yazıyodu şimdi ise bios ortamında harddisk görünüyor. windows açılıyor. fakat windows ortamında 80 gb olarak görünüyor. yönetimsel araçlardan bakıyorum ama 1.8tb olarak görünüyo fakat bölümlendirmeme izin vermiyor.Hiç bir şey anlamadım.harddisk arızalı diye
    şüphelenmeye başladım.sizlerinde bilgilendirmenizden sonra sonuç alamazsam garantiye vericem harddiski son çare olarak yapacak bir şey kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsız!

    anakartın üzerindeki durum ledinde yazıyodu şimdi ise bios ortamında harddisk görünüyor. windows açılıyor. fakat windows ortamında 80 gb olarak görünüyor. yönetimsel araçlardan bakıyorum ama 1.8tb olarak görünüyo fakat bölümlendirmeme izin vermiyor.Hiç bir şey anlamadım.harddisk arızalı diye
    şüphelenmeye başladım.sizlerinde bilgilendirmenizden sonra sonuç alamazsam garantiye vericem harddiski son çare olarak yapacak bir şey kalmıyor.

    hirens boot cd yi indirin cd ye yazdirin dos programs partition toolsta gparted adli programla bicimlendirebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seagate disc wizard ile biçimlendirdim sonra yönetimsel araçlardan tek parça yaptım harddiski windows ortamında gördü fakat aynı sorun olucakmı diye
    yeniden başlattım bilgisayarı yine A2 hatası bios reklam logosunda kalıyor.acaba harddisklere bios ayarlarımı yapmam gerekiyor.yeni bioslardan fazla anlamıyorum.artık çıldırma noktasına geldim artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsız!

    seagate disc wizard ile biçimlendirdim sonra yönetimsel araçlardan tek parça yaptım harddiski windows ortamında gördü fakat aynı sorun olucakmı diye
    yeniden başlattım bilgisayarı yine A2 hatası bios reklam logosunda kalıyor.acaba harddisklere bios ayarlarımı yapmam gerekiyor.yeni bioslardan fazla anlamıyorum.artık çıldırma noktasına geldim artık.

    Anakartın üzerindeki bios pilini çıkarıp kasaya değdirip tekrar takın bir de böyle deneyelim
  • sorunu şöyle çözdüm.ama ilginçdir ki harddiski tek parça halinde gösteremedim sürekli takılmalar oldu.bende biosun bir ihtimal tek parça halinde harddiski
    göremediğini düşünerekten yola çıktım.Bu sevdadan vazgeçerek harddiski iki bölüm yaparak mutlu mesut kopyalama yapıyorum.şu anlık bir sorun yok gibi görünüyor.sorunumla ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum (:
  • Olay ben diskinizde cidden sıkıntı var diye dusunmustum yoksa 2tb tek formatlanmaz uefi olarak formatlamaniz gerekir yoksa sistem gormez ki sizde de olan bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.