Şimdi Ara

SATA hdd'de Xp Boot Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni sistem toplattım. Eski pc'den kalma 250 gb ide hdd ile birlikte birde yeni sata2 hdd bağlı sistemde. Yeni Xp pro kurmak istedim. XP cd'si sp2 entegreli. Bu arada her iki hdd 2'er partisyona bölünmüş durumda. Kuruluma geçtiğimde C: partisyonunun ide hdd'nin ilk partisyonu durumunu bir türlü aşamadım. Halbuki ben sata hdd'nin ilk partisyonunun C: olmasını istiyorum. Birde şu dikkatimi çekti. Ide hdd'nin ilk partisyonunu sildiğimde sata'da kuruluma geçmiyor. Mecburen ide'yi oluşturup sata hdd'de xp kurdum. Ancak bu seferde Xp boot etmiyor. Bios'da sıralamayı kontrol ettim bu arada. Sizce ne yapmalıyım?



  • bence en temizi, çıkar iki hdd'yide sonra sadece tak satayı, daha sonra dostan partition magicte satayı baştan biçimlendir..kurulu olan bölümleri sil, c:'yi baştan birincil d:'yide mantıksal sürücü olarak ayarla..daha sonra dier ide hdd'yi takmadan xp kurulumunu yap..bittikten sonra tak dier hdd'yi..baktın xp yine boot yapmıor, bak bios'tan hdd sıralamasına satayı birinci olarak ayarla..
    ama dikkat et belki gözünden kaçar, iki hdd aynı markaysa;örnek olarak ikisde samsungsa belki isim benzerliğinden dolayı ideyi en başa alıosundur...gözünden kaçabilio...hatta birinci boot aygıtınıda hdd olarak ayarla(bazı boardlarda öle olması gerekio)

    çünkü bendede aynı olay olmuştu farkında olmadan sistemin olmadı hdd'yi seçmişim isim benzerlikerinden dolayı xp boot yapmıodu...

    belki yardımcım olabilmişimdir..

    saygılar..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.