Şimdi Ara

Sata Modu Değiştirdim Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben 2 ay önce Asus ROG Tytan CG 8480 bilgisayar almıştım. Geçen 2-3 gün önce de format atmaya karar verdim. İşte boot falan attım ve en sonunda windows'u nereye kuracağımı sordu. Fakat ortada hiç disk görünmüyordu. Kurulumdan çıktım ve araştırdım. Adamın biri sata modunu IDE yapın demiş. Benim sata modu normalde RAID imiş. Neyse IDE yaptım ve güzelce yükledim. Fakat formattan sonra sata modunu tekrar RAID yapınca bilgissayar açılmıyor.

    Sorularım:

    -Sata modunu IDE ye çevirmekle kötü mü ettim?

    -IDE, RAID ve ACHI modlarından en hızlısı en iyisi hangisidir?

    -Sata modu RAID seçiliyken neden windows yükleme yeri seçme ekranında diskler gözükmedi, o anda ne yapsaydım diskleri tekrar görünür yapabilirdim?



  • Eskiden dediğiniz durumlarda disketlere ilgili yazılım yüklenip windows kurulum ortamındayken disketteki yazılım bilgisayara aktarılırdı.Yada AHCI mode dediğimiz seçenek IDE'ye getirip değiştirilmezdi.Son kullanıcı açısından mükemmel bir avantaj yada dezavantaj oluşturduğuna şahit olmadım.IDE modda kullanmaya devam edin,sıkıntı yaşarsanız bizi de bilgilendirin
  • xp bazen sata'yı görmeyebilir. sata'lı xp versiyonları var. onlarla kurabilirsiniz. ama bir sorun çıkarmaz ide'deyken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzanveDeniz

    Eskiden dediğiniz durumlarda disketlere ilgili yazılım yüklenip windows kurulum ortamındayken disketteki yazılım bilgisayara aktarılırdı.Yada AHCI mode dediğimiz seçenek IDE'ye getirip değiştirilmezdi.Son kullanıcı açısından mükemmel bir avantaj yada dezavantaj oluşturduğuna şahit olmadım.IDE modda kullanmaya devam edin,sıkıntı yaşarsanız bizi de bilgilendirin


    Yorum için teşekkürler. Düşük de olsa bir avantajı vardır diye düşünüyorum. Sonuçta Asus bunları en iyi şartları sağlasın diye optimize etmiş. IDE modunda sıkıntı yok fakat formata falan gerek kalmadan RAID mode'a dönme şansım var mıdır? Teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

    xp bazen sata'yı görmeyebilir. sata'lı xp versiyonları var. onlarla kurabilirsiniz. ama bir sorun çıkarmaz ide'deyken.

    Satayı görmeyen XP olsa ben de normal karşılardım da, koskoca Windows 8 Pro görmedi
    Tabii satayı görmeyince heyecan yaptım :D

    Ayrıca eklemek gerekirse bilgisayar üzerinde 128 GB Katı hal diski ve 2 TB Sabit disk var. İşte bu iki diski de görmedi RAID modundayken. (Şu an windows katı hal diskinde yüklü.)




  • Evet arkadaşlar nasıl RAID yapabilirim bilen var mıdır?
  • Bilen yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.