Şimdi Ara

sata2 harddisk format atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. 2 gün önce yeni sistem topladım. sistemim:
    AMD Athlon II X4 630 (2.8GHz) 2MB
    zotac GTS250
    MSI 785GM-E51 AMD785G /DDR3
    kinston 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM
    Samsung 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2
    XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA

    henüz fırsatım olmadı format atmaya, atmadan biraz araştırayım dedim ide'ye göre fark var mı diye, birkaç kişinin sorun yaşadığını gördüm. hep ide kullandım bugüne kadar, sistem de yeni olunca insan daha bir dikkat ediyor yanlış birşey yapmayım diye. başlatma disketi gerekiyormuş galiba, ancak bu sorunu yaşayan kişilerin attığı mesajlar eski tarihli yani 3-5 yıl öncesine ait. belki geçen zamanda bu sorun çözülmüştür(sata2 harddiskler uyumludur belki artık) diye düşündüm.

    soruma gelirsek; format atmadan başlangıç sistemi oluşturmalımıyım? xp professional kuracam bilgisayara.







  • hocam diskini sata2 tam olarak kullanmak istersen temiz win7 kur yada xp ye sata2 suruculerini ilave et. yoksa cok fazla performans alamazsin. sata2 modu sorunlu degil sadece tanitmasi biraz sıkıntı olabiliyor. win7 otomatik taniyor bildigim kadari ile yada surucu yuklemesi daha kolay olabiliyor xp ye gore. xp de ya entegre edip xp kurmak gerekiyor yada kurulum esnasinda f6 tusuna basarak disketten tanitmaniz gerekebiliyor.
    yok ben sata2 diski ide modunda kullanacam cok fazla oyun oynamam performans gerek yok diyorsaniz ide mod tam size gore zahmetsizdir
  • hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. oyunlarla aram baya iyi o yüzden sanırım sata2 sürücülü xp kuracam. win 7 yok elimde. internetten sata2 sürücüsünü xp'ye entegre etmeye yönelik bilgiler buldum kolaya benziyor.
  • Açıkçası Raid sistem kurmayacaksanız Sata sürücülerinin performansa etkisini pek de görmezsiniz. En azından ben yaptığım testlerde hissedilir bir performans farkı görebilmiş değilim.
  • hocam raid için en az iki disk gerekiyormuş diye okudum internetten, beni biraz aşıyor gibi görünüyor. bir de bir kaynakta "format öncesi, biostan harddiski ide olarak gösterin başlangıç disketsiz, ideye format atar gibi formatı atın ondan sonra biostan tekrar harddiski sata olarak gösterin" yazıyordu. böyle birşey mümkün mü acaba? bana pek mümkün değilmiş gibi geldi.
  • Hocam onlar eskide kaldı.. Artık cogu anakart bu tarz sorunları çıkarttırmıyor size.. üzerine bagli sata2 hdd tanıyor.. Dedigin gibi çok eskide kaldı onlar. Cünkü aynı dertleri ben cok cekmiştim..
    Sata2 daima hızlıdır raid yapmana gerek yoktur. Tabi sen fark edersin yada fark etmezsin.. Gerci senin donanımın gayet güzel gözüküyor.. İkincisi sana raid özelligide gerek miyor. napcaksin raidle ugraşıpda:)
     sata2 harddisk format atma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volka

    hocam raid için en az iki disk gerekiyormuş diye okudum internetten, beni biraz aşıyor gibi görünüyor. bir de bir kaynakta "format öncesi, biostan harddiski ide olarak gösterin başlangıç disketsiz, ideye format atar gibi formatı atın ondan sonra biostan tekrar harddiski sata olarak gösterin" yazıyordu. böyle birşey mümkün mü acaba? bana pek mümkün değilmiş gibi geldi.


    Ben bios'dan "native IDE" şeklinde ayarlayarak WinXP SP3 kurulumu yapıyorum. O şekilde de kullanıma devam ediyorum. Sonrasında SATA şeklinde ayarlama yapıldığında mutlaka hata mesajı alınır.

    SATA yüklemek istiyorsanız SATA sürücüleri entegre edilmiş bir Windows CD'si edinebilirseniz ekstra bir işleme gerek kalmadan rahatlıkla SATA sürücüleri yüklenecektir. Ama daha önce de belirttiğim gibi yaptığım testlerde okuma-yazma hızları ve burst rate değerleri çok da farketmemişti. Örneğin Native IDE modunda 103 MB/sn okuma hızı elde edilirken SATA sürücüleriyle 107 MB/sn değeri görülmekte.Yani native IDE yazdığına bakmayın sistem hdd'yi yine SATA modda kullanmaya devam ediyor.
    Yine de en güzeli kendiniz deneyip görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 2 Nisan 2010; 18:43:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.