Şimdi Ara

Satilik Yamaha N12 Firewire Seskarti-Mixer - Izmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, Cok temiz kullanilmis ve hic bir sorunu bulunmayan Ses kartimi tasinabilir bir sisteme gecmem gerektigi icin satmaktayim. Cihaz 2.5 sene once doremuzik`den alinmistir. Su an piyasa fiyati indirimsiz 4100TL, indirimler ile 3700TL civarindadir. Benim istedigim fiyat ise kesinlikle pazarliksiz 2600TL dir. Bu dusuk fiyatin nedeni de cihazin on panelinin acilarak compressorle temizlik yapilmis olmasindan ve zaman kisiti dolayisiyladir. Studio ortaminda degil home studio ortaminda (gorece tozlu bir ortam) kullanildigi icin 2 senelik surenin sonunda temizlenmistir. Kesinlikle tamir ve parca degisimi bezeri hic bir mudahale gerceklestirilmemis ve cihaza asla sivi temaz etmemistir. tum ozellikleri ile sorunsuz calistigini beyan ettigim cihazimda bu tur bir kusur goruldugu ve tastik edildigi taktirde cihaz, bu ilan delil kabul edilecek geri iade alinabilir. Cihazi Scarlet 18i20 cihazini taksitle alarak ve bu cihaz arti fatura bedelinin ustunu pesin olarak odeyerek de satin alma imkani vardir. Alacak olan arkadasa cihazla uyumlu olan Via VT-6315 chipset li pci firewire karti da hediye edecegim. Tek basina komple bir digital studio olan cihazimi alacak olan arkadasa simdiden hayirli olsun diyorum.

     Satilik Yamaha N12 Firewire Seskarti-Mixer - Izmir


     Satilik Yamaha N12 Firewire Seskarti-Mixer - Izmir


    Giriş kontrolleri, Ekolayzır, Send`ler, Fader`lar, monitör kontrolleri, göstergeler... Herşey olmasını umduğunuz yerde. Öyleyse neden " Dijital Miks Stüdyoları" diye adlandırılıyorlar? Çünkü bu konforun arka tarafında, arayüz size, Macintosh ve Windows PC`nizde Steinberg`in gelişmis versiyonlu Cubase DAW`yle benzersiz bir şelide çalışan, olağanüstü dijital mikser ve prodüksüyon merkezi sunuyor. n serisi Dijital Miks Stüdyoları, teknolojiyle en az uğraşacağınız şekilde, kolay kurulup, hemen, maksimum kalite ve kontrolle müzik yapmaya başlayabileceğiniz donanım ve yazılım kombinasyonlarından optimize edilmişlerdir.

    İşte bu hatırlanması zor fakat karışımı oluşturan esas madde(ler) kısa bir parçayla temel bir başyapıt arasındaki farkı ortaya koyabilir. Burada önemli olan sadece siz veya kullandığınız alet değil, ikisinin birbiriyle olan sinerjik bağlantısıdır. Yamaha n-Serisi Dijital Miks Stüdyoları öncelikle bu bağlantıyı kolayca yapabilmek için yaratılmışlardır. Açıkca görüldüğü üzere bu ekipman sizin yerinize müzik yapacak değildir. Fakat kötü bir ses ve/veya karmakarışık uygulamalar elbette ki sizin esin kaynağınızı ve hevesinizi kıracaktır. İşte bu yüzden n8/n12 kayıt ve miksi teknik bir güçlük olmak yerine, baştan aşağı yaratıcı bir eğlence haline getirmek üzere dizayn edilmişlerdir. En az çabayla en iyi şekilde duyulacak, çeşitli ve farklı modlar yaratabileceksiniz. Kısacası bütün bu işlemler karşısında kendinizi o kadar iyi hissedeceksiniz ki, yeteneğiniz gerçek anlamda parlayacak.
    İlham güvenilmez ve kolay yakalanamayabilir fakat geldiğinde Yamaha n Serisi Dijital Miks Stüdyoları, yaratıcılığın bütün zaferiyle, size onu rahatlıkla yakalatacaktır.



    n12 Digital Miks Stüdyo

    ? 12 giriş kanalı: 8 bağımsız A sınıfı mikrofon preamplifikatörü, 2 stereo line giriş.
    ? 16-giriş/16-çıkış(*) FireWire Ses Arabirimi.
    ? 5.1 surround monitör kapasitesi.
    ? Analog sitil fisiksel arabirim ( her kontrole bir fonksiyon basitliği).
    ? 24 bit 96-kHz Dijital Miks ve sinyal işleme.
    ? Özel kapasitörlü ve birbirinden bağımsiz A sınıfı yüksek performanslı mikrofon/line preamplifikatörler.
    ? Mono giriş kanallarında "Innovative Sweet Spot Morphing" kompresörler.
    ? Bant genişliği ayarlanabilir mid 3 bant kanal ekolayzır`ı ve +/-18dB kontrol.
    ? Yüksek çözünürlüklü Yamaha Rev-X dijital reverb.
    ? Anlaşılır Monitör kolaylıkları.
    ? Birlikte verilen Cubase AI DAW ile benzersiz entegrasyon.
    ? Konsol`dan direkt yazılım kontrolü.
    ? Konsol ve bilgisayar arasında tek bir IEEE 1394 bağlantı kablosu.
    ? Müzik yapmak için dizayn edilmiştir.


    (*) 16-giriş = DAW direkt(12 kanal) + DAW bus(2kanal) + DAW`dan AUX`e (2 kanal)
    16-çıkış = DAW direkt çıkış (12 kanal) + REC bus(2 kanal) + STEREO`dan DAW bus`a (2 kanal)


    HARİKA MİKSERLER - HARİKA PREAMPLİFİKATÖR

    A Sınıfı Preamplifikatör (Ters çevrilmiş Darlington Devre Dizaynı`yla - `Inverted Darlington Circuitry Design` )

    Sesiniz,sanatınız genelde değişmez bir şekilde analog sinyal olarak yolculuğuna başlar. İster sesiniz,saksafonunuz,gitarınız,piyanonuz hatta en elektronik keyboard`unuz olsun, bu analog sinyalleri, bütün sinyal zincirinde en kritikal elemanlardan biriyle karşılaşacağı bir miksere gireceksiniz: mikrofon / line preamplifikatörü.Preamplifikatör, mikserin analogdan dijitale çeviricileri sayesinde, mikrofondan çıkan düşük-seviye sinyalleri, dijital bilgiye çevrilsinler diye, kuvvetlendirir, line-seviye sinyallerini de ayarlar.Ve kesin sinyal saflığı ve entegrasyon sağlanmadığı sürece, ulaşmak için çok çalıştığınız kaliteli sesin bir kısmı kaybolacaktır. Yamaha n Serisi mikserlerinde bu konuda uç noktalara ulaşmış ve müzikal açıdan en yüksek kalitede preamplifikatörler elde etmiştir.Bu inanılmaz preamplifikatörlerde, Inverted Darlington devre dizaynıyla, özel dizayn kapasitörler kullanılmış ve duyum çözünürlük çok arttırılmıştır.İnanmak için duymanız gerekmektedir. Bas sesler, müziği taşıyacak derecede daha kuvvetli ve otoriter, tizler daha doğal hissedilir ve daha açık bir hava vermekte, mid frekanslar ise müzikal detayları olağanüstü ortaya sermektedir. Bu preamplifikatörler genel,orta sınıf üretim preamplifikatörleri değillerdir ve farkı duyacaksınız! Ayrıca tam takım giriş kontrollerine sahip olacaksınız (kazanç, pad düğmesi, faz düğmesi, low-pass filtre ve analog/DAW giriş seçimi).


    PHANTOM GÜÇ (Phantom Power)

    Özellikle vokal ve akustik enstrüman kayıtlarında ciddiyseniz, stüdyo kalitesinde phantom güçle çalışan kondansör mikrofonları kullanmak isteyeceksiniz. n8 ve n12 bütün bu mikrofonlarla uyumludur.



    GENİŞ SAYIDA KAYNAĞA BAĞLANTI

    n Serisi konsollarda, mümkün olan en geniş çeşitte giriş kaynaklarına direkt bağlantı yapabilmek için, bütün mono giriş kanallarında hem XLR(dengeli) hem de TRS(dengeli) jacklar kullanılmıştır. Stereo girişlerde ise RCA (dengesiz) ve fono(dengesiz) jack çiftleri kullanılmıştır. Ayrıca bütün mono kanallarda harici sinyal prosesörlerini istenen kanalın sinyal yoluna dahil etmek için TRS insert jackları bulunmaktadır.



    DİREKT GİTAR VEYA BAS GİTAR KAYDETMEK İÇİN Hi-Z GİRİŞ

    Bazı gitar ve bas gitar kayıtları amplifikatörler,mikrofonlar ve akustuği ayarlanmış stüdyo gerektirmeyebilir. Rahatlıkla bir bas veya elktro gitarı n8`in 4. kanalının "B" girişine veya n12`nin 8. kanalının "B" girişine girip Hi-Z düğmesini devreye sokabilirsiniz.


    SWEET SPOT MORPHING COMPRESSOR

    Profesyonel bir sound`u normal bir sound`dan farklı kıldıran temel öğelerden biri de kompresördür.Tabii ki hatırı sayılır bir fiyata profesyonel bir kompresör alabilirsiniz. Ama bu kompresörlerin kullanımı karmaşıktır ve bir tek kanal için optimum kompresyon sağlamak için saatlerce uğraşmanız gerekebilir. Esasında bu işlemi bir ses mühendisi, doğru - iyi ve müziğe uygun bir şekilde, ne kadar kısa zamanda yaparsa,onun bu konuda o kadar usta olduğunu gösterir. Fakat bu çabukluk oldukça uzun yıllar çeşitli stüdyolarda çalışıp deneyimle oluşmaktadır. Yamaha`nın K LAB tarafından üretilmiş yenilikçi Sweet Spot Morphing komproserü bütün bu sıkıcı detayları, tamamıyla yeni ve dahiyane bir yolla, sadece iki düğmeyle ortadan kaldırmaktadır. MORPH kontrol, dünyanın önde gelen mühendis ve prodüktörlerinin öncülüğünde, beş farklı sweet spot komprosör sunmaktadır. Ve sadece bir döndürme düğmesiyle bu beş adet sweet spot`lar arasından istediğnizi seçebilir ve sundukları geniş yelpaze ve kompresyondan faydalanabilirsiniz. İkinci DRIVE düğmesi kullanılan kompresyonun derecesini ayarlar.Hiçbir kompresör aleti, bu derece geniş bir durum için, bu kadar basit bir şekilde mükemmel kompresyonu sunmamaktadır.Ve Sweet Spot Morphing kompresör Yamaha`nın olağanüstü analog modellemesine dayandığı için, diğer hiçbir "basit" kompresör Sweet Spot Morphing kompresör gibi iyi duyulamaz. Farklı sweet spot bilgileri Sweet Spot Bilgi Bankası`ndan çekilebilir.


    EFEKTİF MÜZİKAL EKOLAYZIR (EQ)

    Tıpkı kompresör gibi, ekolayzır da dramtik bir şekilde bir mikse birçok yönde güzellikler katabilir. n serisi ekolayzırlar dünya çapındaki sanatçıların ve mühendislerin kullandığı konsollar incelenerek uzun çalışmalar sonucunda yaratılmışlardır. Bu ekolayzırlar EQ eğrisi, frekans aralıkları ve size müzikal kontrol sağlayan diğer faktörler arasında iyi dengelenmiş ve de dinamik bir ilişki sunarlar. Her kanaldaki 3 bant ekolayzır size müziğinizi daha yüksek bir seviyeye taşıyacak ekolayzır kontrolünü sağlamaktadır.


    YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ REV-X REVERB

    Yamaha`nın Rev-x Reverb algoritması yüksek çözünürlüğü ve olağanüstü doğal tınısıyla tanınmaktadır. n serisi konsollar bu lider teknolojiyi sunmaktadırlar. Reverb zaman ve seviye kontrollü hall,room ve plate reverb`lerden birini seçebilirsiniz. Bu süper reverb işlemcisi kayıt sırasında kullanılacağı gibi en sonunda mikse de ambiyans vermek için kullanılabilir.



    MONITOR

    DIMMER ve MUTE DÜĞMELERİ

    Bu işe yarar fonksiyonlar normalde sadece büyük stüdyo konsollarında bulunur fakat mutlu olmalısınız çünkü Yamaha n8 ve n12`ye bu özelliği ekledi. Bildiğiniz üzere Mute düğmesi konsol ses çıkışlarını açıp kapar. Dimmer düğmesi ise, telefon konuşması yapabilmeniz veya biriyle konuşabilmeniz için, sesi belli bir seviyeye kadar kısar. Ses bu seviyede hala duyulabilir olur. Dimmer düğmesinin avantajı,üzerine 2. defa dokunduüunuzda sesi eski yüksek haline geri getirir. Böylece fader`ları ve ses seviye kontrollerinin ayarını bozmak zorunda kalmamış olursunuz.


    KAYNAK SEÇİMİ VE SEVİYE KONTROLÜ

    n8`de kaynak seçicileri olarak : DAW (bilgisayarınızda çalışan Dijital Ses Çalışma İstasyonu`ndan (DAW) stereo çıkış), ST (konsolun stereo çıkışı), AUX (konsolun aux çıkışı), ve 2TR (konsolun 2 kanal girşileri) bulunur. n12`de bütün bunlara ilave olarak surround monitör`leme için "5.1" kaynak seçme vardır. Konsolun 5.1 özellikleri bas yönetimi, miks indirgeme ve diğer özellikleriyle oldukça etkileyicidir ve bu özellikleri normalde sadece yüksek kalite profesyonel aletlerde bulabilirsiniz. Hatta bu konsolu sadece surround çalma için bile kullanabilirsiniz. Böylece DVD ve bilgisayar kaynaklarını bağlayabilir ve kendi monitörlerinizde dünyaca ünlü ses mühendislerinin surround üretimlere yaklaşımlarını görebilirsiniz.
    n serisi mikserler monitörleme işini problemsiz ve çok kolay bir biçimde hallederler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChessmasterHex -- 11 Temmuz 2013; 17:29:51 >







  • müzik severler kacırmasın derım kıymetını bılene
  • Bunun n8 olanını zamanında 1500 tl'ye almıştım. O gün profire 610 ile arasında 400 tl fark vardı. Şimdi ise aralarındaki fark 4 milyara kadar çıktı. İyi ki almışım dediğim harika alettir kendisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helal82 -- 3 Mayıs 2018; 19:26:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.