Şimdi Ara

Satürn'ün uydusu Titan'ın Dünya'ya benzediği görsel ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satürn'ün uydusu Titan'ın Dünya'ya benzediği görsel ortaya çıktı
    Satürn'ün en büyük uydusu olan TitanGüneş Sistemi içerisindeki ikinci en büyük uydu. Kendisinin su kütlelerinde deniz canlılarının bulunma olasılığı araştırılıyor. Zira Titan tıpkı Dünya gibi özel sıvılara ev sahipliği yapıyor.



    Ayrıca Bkz.Satürn'ün uydusu Mimas, bir iç okyanusa sahip olabilir



    Satürn'ün uydusu Titan şaşırtmaya devam ediyor



    Satürn'ün yörüngesinde dönen bu uydunun girift ve karmaşık bir yapısı var. Bazı kişiler onun Dünya'ya oldukça benzediğini ve bunun ürkütücü olduğunu düşünüyor. Araştırmacıların Titan'ı kaplayan bulutlar hakkında daha fazla bilgi elde etmeye çalıştığı öğrenildi.



    James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla çekilen yukarıdaki görüntü aracılığıyla bu uydunun yüzeyinde ilerleyen bulutlar tespit edildi. Bilim insanları şu anda bu bulutların hareket edip etmediğini veya şekil değiştirip değiştirmediğini anlamaya çalışıyor. Bu görüntü Titan'da mevsimsel hava akımının olduğunu kanıtladı.



    Satürn'ün uydusu Titan'ın Dünya'ya benzediği görsel ortaya çıktı
    Bu fotoğrafın sol tarafında duran görüntü Titan'ın atmosferini algılayabilen bir filtrenin kullanılması sayesinde oluşturuldu. Sağ tarafta yer alan ve parlak bir görünüm ile göze çarpan noktalar ise kuzey yarım küreye ait olan belirgin bulutlar.



    Azot bakımından zengin olan Titan'ın 25 Mart 1655 tarihinde Christiaan Huygens tarafından keşfedildiği biliniyor. Titan'ın eksen eğikliği 0. Daha önce kendisinin -179.5 derece sıcaklığa sahip olduğu saptanmıştı.




    Kaynak:https://bgr.com/science/saturns-moon-titan-looks-just-like-earth-in-this-incredible-james-webb-image/







  • Yeni server is loading..

  • Tüm gezegen sıvı doğalgaz nehirleriyle çevrili. Dünyaya getirebilsek binlerce yıl yetecek enerji sahibi oluruz. Gerçi bizim devletimiz bundan da vergi almasını bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraf neden bulanık?

  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Titan'a gidecek medeniyete gelirsek umuyorum ki o vakitler fosil yakitlarin bir kiymeti kalmamis olsun :)

  • eylül kabus kullanıcısına yanıt
    dunyanin yorungesinden cok cok uzakdan cekildigi icin. o bilindik net fotolar yakinina gitmis olan cassini gibi uzay araclarina ait. uzayda ne kadar buyuk mesafelerin oldugu insan algisinin disinda bir konu, yakinimizda komsu gordugumuz gezegenler bile cok cok uzakdalar. diyeceksiniz o kadar net cekilen yildiz galaksi nebula fotolari nasil oluyor, onlar gercekden devasa yapilar, bir ucundan bir ucuna yuz binlerce isik yili boyutta olabiliyorlar. yildizlarsa cok parlaklar ve alinan goruntu sadece bir kac pikselden ibaret.

  • Canım ülkemde Titan deyince insanımızın aklına maalesef;

    Satürn'ün uydusu Titan'ın Dünya'ya benzediği görsel ortaya çıktı


    gelir ilk anda...

  • Hayat olma ihtimali olsa da eksen eğikliğinin sıfır olması bu ihtimali düşürüyor. En azından bildiğimiz türden hayat formuna engel teşkil ediyor. Belki orada bilmediğimiz türden hayat formları evrilip yaşıyor da olabilir. Hiç görmediğimiz canlı türleri bile olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Daha ülkeler sınırının dibindeki Rusya'dan doğalgaz alamıyor elin uydusundan doğalgaz gelecek de biz de ısınacağız, ölme eşeğim ölme.

  • Yaşam olasılığı olan bir gezegende zaten yaşam vardır. Yani orada var olan canlılar ve o toprakların sahipleri var. Sanıyorum biz insanlar işgale alıştığımız için elin uydusuna gidip gasp edip tüm canlıları köleleştirip sömürgeleştirip orada yaşayabileceğimizi sanıyoruz. İyi de bütün bu savaşları işgalleri yaptığımız için yaşanamaz hale gelmedi mi bu dünya. Bırakalım da bari onlar yaşasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 3 Aralık 2022; 14:59:13 >
  • Ürkütücü değil.

  • Şu haberi okuduğumda bu güne kadar bildiğim okuduğum herşeyin çöp olduğunu anladim. Biz trtde yada internette belgesellerde titanı buzla kaplı gayzerlerden su püskürten donmuş atmosfersiz bir uydu olarak gördük ama net gördük dimi? Bembeyaz donuk soğuk yanındaymış gibi gösterildi hep! Peki şimdi bu bulanık resim ne alaka? Bizim izlediklerimiz hayal ürünümü? Yok uydu gönderdiler o göruntü çektiyse yanindayken çekilen görüntülerde atmosferi olduğu anlaşılamadıda bizim ayın ordan çekim yapan James webb mi atmosferi olduğunu anlayabildi?

    Ozaman beyin yakan bir soru daha var. Bu James Webb teleskopu evrenin sınırlarını gözetlemeyecekmiydi? O evrenin sonuna kadar bakabilen teleskop burnumuzun dibinde sayılabilecek bir uyduyu nasıl oluyorda bulanık görebiliyor???

  • Senin öyle düşünmen için yalan bilgiler veriyorlar. İşin aslı öyle değil. Bir düşün bakalım binlerce hatta onbinlerce ışık yılı ötedeki nesneleri çok net gösteren bir teleskop ACABA neden yanıbaşımızdaki nesneleri bulanık gösteriyor. Cevap senin GERÇEĞİ görmeni istemedikleri için SAYGILAR.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.