Şimdi Ara

Savaş Hoca(8x5) mı Stronglifts 5x5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizce hangisi, neden? Herhangi birini deneyen arkadaşlardan da tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.



  • Savaş hoca dediğin sanırım hipertrofi programı.Bu hipertrofi olayi senin vücuduna bağlı bir olaydır bazı arkadaşlarım çok tekrarda büyüme görürken bazılarının düşük tekrarlarda büyüme sagladiklarını duydum. Ancak yeterli protein carb. almiyorsan sagladiğın yırtılmaların pek etkisini görmezsin sonuç:çok tekrar az tekrar senin vücudunun tepkisine bağlı bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savaş hocanın programının uygulanması zor, 8 set girmek için salonun boş olması falan lazım zaten herkesin çalışması farklı aletlerde sıkıntı çıkabiliyor.

    Stronglifts güzel düşünce, ben de kısmetse yarın ICF 5X5 'e başlayacağım, biraz daha bodybuildinge uydurulmuş durumda. Hayırlısı olsun.
  • 8x5 bana saçma geliyor bir insan ne kadar ağır girebilir ki 32 set tek bölge?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 3 Ocak 2015; 22:28:41 >
  • @isacan35

    İyi güzelde, icf 8 hareket 3-5 set arası değişiyor. 4 hareket 8 setten kısa sürmez hemen hemen aynı şey.

    @Oberyn

    4 set piramit ortalama 38 tekrar. 4 harekette eder 152 tekrar. 8x5 40 tekrar, gene 4 hareket 160 tekrar. Atla deve değil neden girilmesin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nvaelahr

    Savaş hoca dediğin sanırım hipertrofi programı.Bu hipertrofi olayi senin vücuduna bağlı bir olaydır bazı arkadaşlarım çok tekrarda büyüme görürken bazılarının düşük tekrarlarda büyüme sagladiklarını duydum. Ancak yeterli protein carb. almiyorsan sagladiğın yırtılmaların pek etkisini görmezsin sonuç:çok tekrar az tekrar senin vücudunun tepkisine bağlı bir durum

    Arkadaşlarınız hem düşük tekrar hem yüksek tekrar antrenman deneyip, ikisinde de beslenmelerini ve uyku düzenlerini aynı tutup karşılaştırma mı yapmışlar? Yoksa kimi arkadaşım 3x12-15 ile, kimisi 4x8-6 ile büyüdü mü demek istediniz? Sanırım ikinci yazdığım ona da katılıyorum, herkes kendince bir antrenman yapıp gelişim gösterebiliyor, ama işte burda önemli olan ortalama bir insana en çok yarar sağlayacak modeli bulup bir yerlerden başlamak. Yoksa tabiki her kaldırdığımız ağırlıktan fayda görüyoruz elbet.




  • cduman C kullanıcısına yanıt
    1. si icf de farklı bölgeler çalışıyor bu circuit yapmak manasına geliyor salonda.

    Benim kastettiğim saati değil zaten, örnek bench press yapıyorsun, salon kalabalık haftaiçi akşam saati, başka birisi geliyor kaç setin var?

    6 set

    aleti paylaşmak vs sıkıntı oluyor. Zaten ben kendim araştırmalarımdan sonra split mantığından uzaklaştım baya bi, full body ve upper lower tarzı çalışmayı planlıyorum gelecek süreçte. icf ile startı vereceğim bakalım.
  • ben 4*8 çalışıyorum tavsiye ederim.
  • Pazartesi baslicam ben stronglift e gelismeleri eklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @isacan35

    O konuda haklısın, ben çok uzun sürüyor demek istedin sanmıştım. Bu arada kaç aylık bir geçmişin var ve hangi antrenman sistemini uyguluyordun acaba? Neden icf ye geçiyorsun?

    @overdose58

    Kolay gelsin gelişmeleri bekliyoruz.
  • 1,5 senedir yapıyorum. Brosplit uyguluyordum, icf nin mantığı daha doğru geldi bu sebepten icf yapacağım fullbody çalışacağım yani bundan sonra da icf'yi bıraksam bile.
  • cduman C kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim sana hangi programın iyi geleceğini deneyerek oğrenirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stronglifts
    icf

    bunların dışında sabit bir upper/lower split i en idealleri bence.

    hatta 6 ay 5x5 6 ay u/l bile dönüşümlü yapılabilir.
  • Benim kendi kişisel görüşüm, Stronglifts ve türevlerinin 3-6 aylık bir full body programı sonrası girilmesi gereken bir rutin olduğu yönünde. Ömrü hayatında hiç kuvvet antremanı yapmamış bir insan için bence SL / Starting Strength vs. idmanları ilk 3-6 ay için uygun değil.

    Biri gelse bana sorsa nasıl başlayayım diye haftada 3 gün full body en az 3 ay diye tavsiye ederim.
  • her ikisinide yap derim.ben savaş hocanın programını yapıyorum bitmesine 3 hafta kaldı memnun kaldım.ve 5x5ide deneyeceğim.taavsiyem ikisinide dene.güzel programlar
  • Icf5x5 zaten Stronglifts ve Starting Strength mantigindan ortaya cikarilmis,sadece birkac hareket daha eklenmis,BB stili bir program imajinda olan halidir.
    Amaclari aynidir,kisiyi en kisa zamanda,duzgun bir mantik ve hareket,set,tekrar sirasiyla guc kazandirip,kaslari daha sonraki asamalardaki programlara hazirlamaktir..
    Kisi bu programlarla gittigi yere kadar calisir, gidip guzel bir temel olusturur,ondan sonra bunun gibi gene Powerlifter gibimi devam edicegine yoksa BB tarzimi programlarla caliscagina kendini hazirlar. [B]Fakat Sunuda unutmayin Fullbody asla ama asla sadece baslangic donemi antrenman stili degildir
    Ben hayatimin sonuna kadar Fullbody prensibi disinda calismayi planlamiyorum,bunu daha onceleride belirtmistim.lakin bu demek degildir.diger antrenman stilleri ise yaramiyor.. yariyor fakat dogal bir sporcunun Fullbody nin mantigi ve kisiye etkisi daha baskadir.
    Suan askerdeyim,nasipse 57 gun sonra donuyorum,dondugumde hep daha detayli konu acicam bunlar hakkinda.

    Ayrica 8x5 sacmalik.. seviyenize gore program secin,eger baslangic seviyesindeseniz icf5x5,ss,sl5x5 ten birinden baslayin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 7 Ocak 2015; 14:42:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Frank08 kullanıcısına yanıt
    8x5 neden sacmalik? Hayirli tezkereler bu arada.
  • İnternette gerek bb.com da gerek diğer forumlarda bas bas bağırıyorlar naturaller için en doğrusu fullbody diye, açıkçası katılıyorum ben icf ile startı verdim full body çalışmaya, inanın daha mantıklı birşey yaptığınızı hissediyorsunuz, bunun alternatifi upper lower tarzı programlar yada push pull programları olabilir. Ayrıca iki farklı hipertropiye hitap edebilmek adına düşük tekrar yüksek ağırlık tarzı çalışmak da oldukça faydalıdır diye düşünüyorum.
  • cduman C kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim oncelikle,neden sacmalik soyle basitce anlatiyim 8 set 5 tekrar demek,%80 agirlikla 5 tekrar demek,siz bu agirlikla 8 seti cikartmaniz icin set aralarinda 2 3 dk dinleniceksiniz,kaldiki programi tam gormedim fakat heralde 5 6 hareket daha 8x5 olsa saatlerce salonda kalirsiniz.ve bidaha gitmek istemezseniz,zaten 5x5 calisirken bile 3.setten sonra zorlanmaya basliyosunuz 8x5 te tum setleri ve hareketleri yapmak icin agirlik.dusurceksiniz,buda bizim istedigimizin tam tersi,cunku dedigim gibi mantik olarak icf5x5,ss ve sl5x5 kisiyi en kisa surede guclendirmek.ve temeli oturtmak icin yapilmis programlardir,hatta icf5x5 biraz daha kisiye cazip.gozuksun diye bikac izole hareket eklenmistir..


    @isacan35 bb.com forumunda adam akilli durust insan bulmaniz cok zor,bu tarz forum sitelerinde bircok makale,yazi ve bilgi var ama insanin kafasini.karistirir tamamen..
    Mantik bellidir hedefine ve seviyene gore evrensel olan programlardan secersin,tekrar hedefine gore guzel bir diyetle yola baslarsin. Ama bizim insanimiz 2 haftada bir.sonuc.gormek istiyor ve disipline edemiyor,hatta kafasi basmadigindan hep boyle.kafasi karisik ve oldugu yerde sayiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 9 Ocak 2015; 10:35:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Frank08 kullanıcısına yanıt
    Genelde incelemelerim bilimsel dayanağı olan türden yazarlar. Yoksa sırf trollük olsun diye bile abuk subuk bilgi veren çok insan var bb forumlarında, ancak şu da bir gerçek ki Türkiye'de salon sahiplerinin ve çoğunluğun mantığından bir adım önde oldukları kesin.

    2 hafta, 2 ay, 2 yıl işin özünde az süreler bu spor için, ha brosplit ile ilerlenmez mi ilerleniyor ben hiç mi ilerlemedim, ilerledim ancak daha verimli yollar varken splitte ısrarcı olmaya gerek yok. Dikkat edin, kısa demiyorum, "verimli".
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.