Şimdi Ara

Savunma Hakkı, Suç ve Ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yönetimin ceza biçiminden herkesin şikayet ettiği ortada. Forum ise gayet karışık ve yüksek sayıdaki sorunlarda yönetim hatası olup olmadığını anlamak kolay değil.

    Ceza sorunları temel olarak


    1. Şikayetin varlığının ceza sebebi sayılması
    2. Şikayet edilene muhakkak ceza verilmeye kalkışılması


    biçiminde. İncelenmesi zor olduğundan hata yapılıyor olabilir. Hiçbirşey yapmamış olmamak ve kararsız kalmak sebepleriyle...


    ÇÖZÜM:


    ----> Şİkayet edilenden(müşteka) savunma alınsın. Şİkayet sebebi, şikayet edenin(müşteki) şikayet metni de olabilir, müştekaya otomatik gitsin ve müşteka cevap versin. Bu sayede basit hatalar azaltılabilir, ufak bilgilendirmelere imkan tanınır. Konuya çok uzak bir yönetici anında cezayı yapıştırmış olmaz. Mesaj uzunlukları sınırlanarak kısa özet bilgiler alınabilir.


    ----> Önemli sorunlarda bu şikayet ve savunmaların incelenmesi zaman alınırsa, verilen cezalar geçici olabilir ve inceleme sonucunda düzeltilebilir gerekirse. Şu anda desteğe yazılması beklenerek destekte yığılmaya sebep olunuyor ve bu da verimsiz bir değerlendirmeyle sonuçlanıyor. Belki cezaya katlanacak insanların desteğe yazmaması sayesinde iş yükü azaltıldığı düşünülüyor olabilir ama huzursuzluğun esasıdır ve asla fayda beklenmez. İlk ceza ile ilgilenenin daha etraflı bilgiyi kısa özet alabilmesinin önünü açmak için savunma şart.


    DHnin kendi orjinal tarzı sebebiyle yöneticilerin özgürce fikirsel katılım sağlaması sonucu yanlış anlaşılmaları da an meselesi üyeler tarafından. Hataya alıştıklarından hatalarını normal sanıp ceza almalarını haksızlık sananlar da olabilir. Yani cezalandırmanın hatası olduğu gibi gereği de olabilir. Ama savunma hepsinin üzerindedir.








  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Tecürbeli bir forum üyesi olarak belki yazarak anlatamadıklarınız olmuştur. BU diğer konuda satır aralarında adaletsizlik şikayeti geçmekte ama üyelerin daha çok muhatap alınmasına yönelik içerik bulunmakta. İletişim her zaman ortamı rahatlatır ama var olan imkanlarla mümkün olmayabilir de.


    İşbu konuda ise; cezanın haksız oluşu ön planda. Sırf şikayet etti diye haklı sayılma ve inceleme yetersizliği olması muhtemel acaip hatalar ele alınmakta.


    Bunu önlemek için şikayet edilen mesaj yazarına şikayetin otomatik olarak yollanıp cevap vermesine imkan verilebilir. Uygun sistem tasarlanabilirse, ceza için ilgilenecek yöneticiden evvela şikayet olunan kişi ayarlamış olur şikayetleri ve cevaplarını. Aynı mesaj hakkında olabilecek onlarca şikayet mesajını aynı içerikte olarak işaretlemek ve hepsine tek bir cevap sunmak, farklı şikayetlere de uygun cevapları vermek şikayet olunana hak tanınmalıdır.


    Şu halde yargısız infaz var.


    Yeri geliyor siyasi bir konuda yeri geliyor basit bir mevzuda. Acaip hatalar... Özel mesajdan hakaret yağdıran hem de teknik bir konuda kendi kendisine gerilip özelden saldıran birisine hakaret etmeden sadece cevap verdiğim için ceza aldığım oldu. Gerçek....





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam estağfurullah, teşekkür ediyorum size yorumunuz için.


    Size bir örnek vereyim. Mesela telefonunuza dil öğrenme uygulamaları yüklediniz diyelim. Örneğin belirli sayıda kişi size yazdı dönmediniz ya da siz yazdınız ama dönüş alamadınız. Ya da çok azına dönebildiniz./dönüldü. O üyeler sizin profilinizi şikayet ediyor veya belirli sayıda blokladıklarında (veya siz belirli sayıda blokladığınızda veya şikayet ettiğinizde) ne oluyor biliyor musunuz? Hesabınız bloke ediliyor :)


    İstisnasız her dil uygulaması böyle çalışır. Yani eğer bu tarz uygulamalarda Spider Man gibi genelde görünmez takılamıyorsan hesabın bir süre sonra kapanacaktır. Çünkü etkileşim aldığınızda veya verdiğinizde pozitif durum oluşması gerektiği yerde negatif durum oluşuyor profiliniz için.


    Buna ek olarak, itirazlarda bulunduğunuzda hesabınızın bloke edilmesiyle ilgili, söz konusu uygulamalar cevapları genelde ctrl+c + ctrl v formatında verdikleri için o da bir işe yaramıyor.


    Yani demem o ki, mesela dil uygulamasında karşılaştık. Ortada sebep yokken sizi şikayet ettim veya blokladım. Birkaç kez bu işlemi farklı hesaplarla yapsam hesabınızı bloke ediyorlar otomatik.


    Yani diyeceğim şu. Salt şekilde yalnızca şikayete bakıyorlar. Mesela bakıyor, karafetva ne kadar şikayet edilmiş? Atıyorum 50. Ooo tamam "hesabınız engellendi"


    Sonra sen hakkını ara eğer bulabilirsen :)) Böyle de saçma bir durum var.


    Unutmadan, birçok uygulamanın attığı banlar cihaz ban oluyor yani tekrar o telefondan o uygulamaya giremiyorsunuz, girerseniz hesabınız anında bloke ediliyor. Bunu atlatmak için wifi ye bağlananlar "rastgele mac" seçiyor ama o yöntemi de aşmışlar galiba farklı bir doğrulama yöntemi kullanıyor olmalılar ki onu da anlayıp yine banlıyorlar.


    Velhasıl hocam diyeceğim şu. Salt şekilde şikayetlere bakıldığı için (sosyal medyada da bu şekilde) detayına kimse bakmıyor. O şikayetlere bakan ekiplerin de ne kadar yetkin olduğunu bilmiyoruz mesela özellikle Twitter da. Banı atıp geçerler ruhun duymaz. Bir de çoğu uygulama telefon no istediği için zaten başka telefon numaran yok ise öylece kalakalıyorsun. İnternette temp sms sayfaları yapmışlar ama o numaralar da daha evvel kullanıldığı için yeni numara vs bulman lazım yeniden kaydolmak istiyorsan. Şanslıysan ve cihazın banlanmamışsa tabi.


    Hocam özetle,


    Salt şikayet sayısı yerine, şikayetin detayına girmek gerektiğini düşünüyorum. Yani bir üye 20 kez şikayet edilmiş diyelim ama her birinin detayı da farklıdır diye tahmin ediyorum. Yani genele bakıp ön yargılı olmamak gerek.


    Üyelerin savunmasının alınması fikrini daha evvel ben de önermiştim özellikle ceza verileceği durumlarda. Ancak arka planda yönetici kardeşlerimiz yoğun oldukları için ne kadar efektif çalışır bu savunma alma sistemi onu bilmiyorum. Ancak neden olmasın? Elbette olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Ağustos 2023; 12:22:25 >




  • Şİkayete karşı üyelere savunma, cevap hakkı oluşturulmasına ne dersin @ugur7seven BU konuyu üyelerle etraflıca tartışacak ilgililer yok mu ?

  • Kesinlikle katılıyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.