Şimdi Ara

Savunma sanayisinin geleceği: ASELSAN, Roketsan ve Baykar işbirliğinde Albatros testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Savunma sanayisinin geleceği: ASELSAN, Roketsan ve Baykar işbirliğinde Albatros testi
    Türkiye, son yıllarda yapmış olduğu savunma sanayi atılımıyla özellikle insansız sistemlerde alanında öncü şirket ve kurumların yükselmesini sağladı. ASELSAN ve Roketsan gibi köklü kurumlara eklenen Baykar gibi özel şirketler, savunma sanayisinde hem rekabet hem de büyük bir işbirliği içinde hareket ediyor. Bu işbirliğinin geldiği boyutu ise kısa süre önce gerçekleştirilen Albatros İDA (İnsansız Deniz Aracı) testi ortaya koyuyor.



    Bayraktar TB2 gördü, ASELSAN gitti, Roketsan imha etti



    Savunma sanayisinin geleceği: ASELSAN, Roketsan ve Baykar işbirliğinde Albatros testi
    ASELSAN tarafından geliştirilen kamikaze insansız deniz aracı Albatros için geçtiğimiz günlerde Mersin’de bir atış testi gerçekleştirildi. 8'li sürü halinde hareket edebilen ASELSAN Albatros, hedef gemiye başarılı bir saldırı gerçekleştirerek hedefi imha etti. Temas sonrasında 22 metrelik hedef gemi sadece dakikalar içinde suya gömüldü. Ancak burada modern savunma sanayi teknolojilerinin geldiği noktaya yani insansızlaştırmaya bir parantez açmak gerek.






    Dünyanın gelişmiş çoğu savunma sanayisi artık insansız sistemlerin geleceğin modern ordu teknolojisi olduğunun farkında. Bu alanda rakiplerinin gerisinde olmayan Türkiye, yaptığı yatırımların olgun meyvelerini toplamaya devam ediyor. İcra edilen ASELSAN Albatros İDA testine sadece bir test olarak değil aynı zamanda bir tatbikat olarak da bakmak gerekiyor.



    Ayrıca Bkz.ASELSAN EJDERHA, elektronik harp alanında Türkiye’nin elini güçlendirecek



    Zira bu testte, Baykar Bayraktar TB2’nin tespit ettiği gemiye ASELSAN Albatros İDA yönlendirildi. Gemi ise Albatros’ta bulunan Roketsan’ın geliştirmiş olduğu harp başlıkları ile etkisiz hale getirildi. Bu aynı zamanda dünyada bir ilk anlamını taşıyor. Zira şimdiye kadar İDA-İHA müşterek operasyonunda İDA sürüsü ile kamikaze saldırısı yapılmamıştı.



    İnsansız sistemler, düzenli orduları yıpratıyor



    Savunma sanayisinin geleceği: ASELSAN, Roketsan ve Baykar işbirliğinde Albatros testi
    Son zamanlarda düzenli orduların, drone ve insansız sistemler tarafından nasıl da zor duruma sokulduğunu defalarca gördük. Silahlı insansız deniz, hava ve kara araçları olan kuvvetler sürpriz ve kritik hedeflere operasyon gerçekleştirme konusunda ciddi potansiyele sahip. Öte yandan bu sistemler tarafından yapılacak saldırılara karşı da önlemler almak gerekiyor. Zira kara kuvvetlerinde en gelişmiş silah olarak görülen tankların basit bir drone ile imha edilebileceğini görüyoruz. Dolayısıyla sadece insansız sistemler geliştirmek değil, aynı zamanda bunları engelleyecek sistemlerin de geliştirilmesi ciddi önem taşıyor.



    Bu konu hakkında sizin yorumlarınız neler?









  • Hacım bu iş karşıda balıkçı teknesi varsa kolay olur da üst sınıf bir destroyer ya da uçak gemisi olursa değil görüş mesafesinden, radar kapsama alanına girdiği an bir ton savunma mekanizması devreye girip kamikazeyi eşşek cennetine gönderir, haaa Hamas'ın yaptığı gibi 5.000 tanesini aynı anda hedefe gönderirsen onu bilemem!

    Meraklsı için...
    https://www.tdefenceagency.com/savas-gemilerindeki-savunma-sistemlerini-taniyalim/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 9 Ekim 2023; 16:24:25 >
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Yani elbette tek araçla bir destroyeri yok etmek pek mümkün değil ancak Ukrayna Rusya savaşında İDA'ların Rus gemilerine ağır hasarlar verdiğini gördük. Bir de bu araçların görece küçük olması radarlar tarafından da tespit edilmelerini zorlaştırıyor.

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    haberde "sürü halinde hareket eden" diyor.

  • bu yazdıkların hiç akıllarına gelmemiştir. ne anlar onlar gemilerdeki savunma sistemlerinden. 3-5 balıkçı tenkesi batırmak için yapılan ida lar işte. yada şişme bot felan...

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    İyide bunlar iha’lar ile ortak operasyon yapıyor. Fransız savaş gemisi Ege’ye geldiğinde elektronik harp yaparak savaş gemisini felç etmiştik. Bırak radarı, savunma sistemlerini kör vhf ile zar zor yardım istemişlerdi. Hatta makaron bizi nato’ya şikayet etmişti. Sihalar elektronik harp yaptıktan sonra sidaların işi kolay..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denorath -- 9 Ekim 2023; 17:25:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PowerNowa kullanıcısına yanıt
    En son adamlar ilk uçuşunu(20 Ocak 1974) yaklaşık 50 yıl önce(1) yapmış F-16 ile bizim son teknoloji SİHA'yı(2) keklik gibi avladılar! Bizimkiler bırak atar yapmayı o düşen SİHA bizim SİHA değil(3) -kesin başka birinindir la- diye açıklama yaptılar(3), sonra işin sonunda gidip kapıda bekletilmek(4) var, neme lazım!

    1-https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon

    2-https://artigercek.com/dunya/abd-basini-suriyede-dusurulen-siha-bayraktar-tb2-modeli-vuran-jet-urdunden-kalkti-267897h#google_vignette

    3-https://www.iha.com.tr/ankara-haberleri/msb-kaynaklari-suriyede-dusurulen-siha-tskya-ait-degil-36686204

    4-https://www.youtube.com/watch?v=-4IvfEsVAzA

    Savunma sanayisinin geleceği: ASELSAN, Roketsan ve Baykar işbirliğinde Albatros testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 9 Ekim 2023; 17:35:56 >




  • gerçek savaş ortamında hiç bir işe yaramayacak çöplere tonla para harcanıyor.. 1. ve 2. dünya savaşında kullanılan pervaneli torpido uçakları bile bunlardan daha çok işe yarar.. ha bir dakika sene olmuş 2023 biz daha yeni torpido yaptık.. onun da tüm testleri tamamlanmadı..

    şu bir gerçek ki bizim yaptığımız bir çok savaş aleti sadece barış durumu için, savaş durumunda hiç bir işe yaramayacak şeylerle vakit ve para öldürüyoruz..

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt

    Allah Allah

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt
    Hürjet, KAAN, Milgem, Siper, Atak, Tayfun, Altay ... hiç bir işe yaramayacak şeylere vakit ve para ödüyoruz. halbuki F-16 satın al, Patriot satın al, Abrams tankı al...

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    napolyon un ünlü bir sözü var;


    ordular mideleri üzerinde yürür



    şu an ithalat dursa ya da ambargo uygulansa tüm ülke aç kalacak.. önce karnınızı doyurun, sonra savaşırsınız o saydığınız araçlar ile

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt

    Karaoğlan Kıbrıs çıkarmasını yaptığında bize ambargo uyguladılar. Aç karın ile nasılda yendik sizi ama, acısını hala hissediyor musun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Ekim 2023; 23:44:43 >
  • baybay17 B kullanıcısına yanıt
    Senin gibi kıt düşünceli olan biri bedava ucak varken kendi ucağıma para ödiyemem dediği için yıl oldu 2023 yoksa 70 sene önce yapabilirdik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • baybay17 B kullanıcısına yanıt
    azcik kitap oku kurtuluş savasinunnasil kazandigimizi anlarsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • baybay17 B kullanıcısına yanıt

    mercimek mi, ha ha ha. ithal mercimek var doğrudur. ama ben hep yerli mercimek alırım.

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt
    Yine milli bir proje ve yine sol cenahın beyni olmayan trolü saldırı moduna geçmiş, teknolojiden bi haber ama heykellere taparcasına övgü yağdırıp kutsayan bu kitle , her zamanki gibi hiçbir fikir üretmeden karalama kampanyasına geçmiş😉 hangi ülkenin iti köpeğisin bilmiyorum ama size rağmen gelişmeye ve ilerlemeye devam edecek bu ülke!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye harp sanayisinde çok şeyler üretiyor İHA ve SİHA alanında dünyada sayılı 6 ülkeden biriyiz MAŞALLAH ????

  • bu mallık ile bu ülkenin burnu boktan çıkmaz, çıkmıyor da zaten.. sizler laf anlatılabilecek insanlar değilsiniz..

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    siz gerçekten anlıyor musunuz bu savunma sanayi işinden? yukarıda link falan vermişsiniz ama ben sizin bu konuya çok hakim olduğunuzu düşünmüyorum. yaşlı dayı gibi cevaplar vermişsiniz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.