Şimdi Ara

SAY 1600 Sıralama Bölüm Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocalarım merhaba. 2023 YKS sayısal 1600 sıralama yaptım. Yapay zeka ve yazılım alanına yönelmek istiyorum. Aklımda ODTÜ EEE, İTÜ EHB; Bilkent,ODTÜ,İTÜ endüstriler var. Yurt çıkması da benim için önemli. Hangisini önerirsiniz? Ankara'nın dezavantajı olur mu? Bu okullardan yeni mezun birinin maaşı hangi seviyelerdedir?





  • Yönelmek istediğin alanlar için ELE okuman sana bir katkı sağlamayacaktır, endüstri için de aynı şeyi söyleyebilirim. Ankara'da okumanın ne gibi bir dezavantajı olacağını düşünüyorsun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Derebey44 kullanıcısına yanıt

    Hocam daha büyük çok uluslu şirketlerin çoğu İstanbul'da diyorlar. Bu bir dezavantaj mı diye düşündüm

  • İstanbul da kesinlikle yurt çıkması lazım yoksa yaşam çok pahallı. Geçinmek zor.

    Bu nedenle yazacağın yerler ile ilgili yurt sorunu var mı yok mu onların tanıtım ofisleri vardır onlar ile konuş. Ara sor.


    yapay zeka ve yazılım alanına yönelmek istiyorsan doğrudan o bölümleri odaklanman daha iyi değil mi? Elektronik haberleşme bölümündeki ders içerikleri ile bilgisayarın ders içeriklerini karşılaştır. Çok fazla fark var. Baya ağır elektronik dersleri ile yorulacaksın o arada yazılım tarafını geliştirmek zor olabilir. Endüstri mühendisliği ise genel olarak yazılım konusunda çok zayıf. Dersler alıyorlar ama bilgisayar mühendisliğindeki gibi değil hafif geçiyor hocalar o bölümlerde. Bilemedim.


    Senin işin zor. İstediğin bölüm mü, istediğin üniversite mi tercihin de ağır basacak..


    İTÜ de yapay zeka mühendisliği var diye biliyorum. Bence İTÜ ve ODTÜ ile konuş. Tanıtım günleri var çağrı merkezleri var. Bilgisayar müh biri ile konuşma şansı sağlasınlar. Onlara bir de endüstri mühendisliklerini, elektronikleri sor tabi. Doğrudan bilgisayar mühendisliğinden birilerine sorar isen daha iyi bilgi verirler. Yoksa her bölüm artık biz de çok iyi yazılım görüyoruz falan diyor. Çok güvenme doğrudan bilgisayar müh ile konuş.


    https://tanitim.itu.edu.tr/bize-sor


    Ya da YTÜ'de doğrudan bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin. Ordan mezun öğrencilerin iş bulma sıkıntısı yaşadığını hiç zannetmiyorum.


    Ben kendi üniversitemden biliyorum mesela, geçen yıl mezun olanların çoğu hemen işe girdi. Öyle boşta kalmak falan çok zor iş gerçekten. İstanbul lokasyonundan dolayı bizim bölümde de öğrenciler part time çalışıyor son sınıfta. bu nedenle iş arama süreci olmadan devam ediyor.


    Sektör genel olarak İstanbul da ama Ankara da iyi bir üniversiteden mezun olduğunda da dezavantajlı olmazsın.





  • data scientist D kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim bu güzel ve detaylı cevabınız için. Açıkçası benim için üniversite tercihi daha önemli. Dediğinizi yapıp çarşamba günü ODTÜ’ye perşembe günü de İTÜ’ye gitmeyi düşünüyorum. Detaylıca yurt dahil her şeyi öğrenmek lazım. Tekrardan çok teşekkür ederim. Size de kolaylıklar dilerim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel puan yapmışsın. Tebrikler. Şimdiden hayırlı olsun.

  • ODTÜ EE

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.