Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.356.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaymins, Scenicte henüz yaşamadım ama önceki araçlarımda sıkça başıma geldi. Debriyaj balatası aşındığında frende boşluk oluşuyor. Önceleri ara sıra meydana çıkan bu durumu zamanla frene her bastığnızdan farketmeye başlıyorsunuz. Bu durumu daha önce 2-3 kez yaşaım her defasında debriyaj balatası değişti ve sorun çözüldü...

    TGS nin sorusunu yanlış anlamadıysam anlattıkları beni bu sonuca götürdü... Elbette başka bir nedeni de olabilir..


    quote:

    Orjinalden alıntı: zaymins


    Galile :
    tsgt arabanın durması ile ilgili üçüncü frende abs nin devreye girerek arabanın daha geç durduğunu söylemiş sen olayı otomatik ve manuel vitesten debriyaj balatasına bağlamışsın.. dalgınlıkmı ? bilerek mi?
    fren konusunda arabayı ilk aldığımda bende çok şikayetçiydim.. sonra kar lastiği taktım şikayetim devam etti. sonra tüm balataları ve lastikleri değiştirdim.. şimdi şikayetim yok.. yağmurlu günlerde bile araba pek abs ye baş vurmuyor. ancak kuru asfalt üzeri ince toz toprak olan yerlerde özellikle ani fren yaparsam abs yi hissediyorum.






  • Barış, WD40 isimli sprey yağ var. Hem menteşelerde hem sunroof kızaklarında kullanabilirsin..

    Selamlar

    quote:

    Orjinalden alıntı: barisunye

    özgür78 teşekkürler..fıyatıda uygun bende sipariş edim gelsin....uygulama konusundada bilgi verirsen sevinirim...bide bana kapı menteşeleri vs yerlerı yaglamak için ne alabilirim.isteyeyim hepsi gelsin.....
  • renault sitesindeki araçlar arasında scenic görünmüyor.. acaba üretim mi durdu yoksa başka bir şeymidir??
  • kardeş kullandığım kadarıyla eğer araç içerisinin ısısı ayarladığın ısı değeriyle eşitse yalnızca ısı değerini koruyacak kadar çalışıyor auto da. ısı değerini iyice düşürdüğünde gene çalışmıyorsa gaz ölçümü yaptırsan iyi olur. eğer bir kaçaktan dolayı gaz seviyesi düşmüşse yapabilir
    quote:

    Orjinalden alıntı: karaaagac

    S.A Arkadaşlar. Malumunuz 2001 model Scenic RXİ aracım var. Sıcaklar bastırınca bugün klimayı kullama ihyacım oldu ama bir türlü çalıştıramadım. Klima ya bozuk ya da ben bu dijital klimayı kullanamıyorum size danışmak istiyorum. Klimayı Auto düğmesinde açtığım zaman sanki biraz çalışıyor gibi ama kemdim kumanda etmeye başaldığımda klima çalışmıyor örneğin üfleme ve soğutma seviyesini maksimum seviye ye aldığımda kilima çalışmıyor sadece yavaş üfleme ve Auto durumunda sanki birazcık çalışyor. Bazen hiç çalıuşmıyor bazende çalışmıyor acaba benmi kullanmayı bilmiyorum yoksa arızalı mı? Dijital klima kullananlar yardımcı olursa çok sevinirim. Klimanın hortumlarını kontrol ediyorum bazen buz gibi oluyor ama o soğukluğu içeri vermiyor ama bu gün hiç çalıştıreamadım klima hortumları ve rekorları hiç soğumadı. Fikri olan arkadaşalr yarcımcı olursa çok sevinirim. Acaba gazı falan mı bitti? Klima motorunda yağ atma falan yok . Kısacası ya çalıştırmayı bilemedim ya da bir arızası var.

    İyi akşamlar dilerim.






  • quote:

    Orjinalden alıntı: böcek057

    renault sitesindeki araçlar arasında scenic görünmüyor.. acaba üretim mi durdu yoksa başka bir şeymidir??


    bir iki ay önce grand scenic için reklam kampanyası vardı..
    reklamın sonunda polis anonsu sesiyle "bak kaçırırsan üzülürsün sonra" diyordu..
    sırf meraktan bir bayiye sordum. türkiye genelindeki 7 adet grand scenic için düzenlenmiş bir kampanya olduğunu öğrendim..
    ayrıca bu aracın devamının olmadığınıda öğrendim ve üzüldüm.. sanırım yeni kasa scenic yolda yada fırında.. pişince piyasaya sürecekler.
  • yeni scenic büyük ihtimalle bu ay piyasaya çıkacak


     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM




  • çok enteresan bir durum geldi bana..
    şimdiye kadar hiç duymamıştım..
    acaba otomatik vitesli arabalara has bir durummu ?

    benim arabadaki abs şikayetimde tekerlerin birinin çabuk kilitleyip sonra abs yi devreye sokunca diğer tekerlerinde tam frenlemediğinden arabayı kaydırdığını düşünürdüm. sonradan öğrendimki her tekerin balatası ve abs si bağımsız çalışırmış. Yani bir teker kilitleyip abs devreye girse bile bu diğer tekerlerin abs sini etkilemezmiş bu durumda suçlu olarak tekerlerin yolu iyi tutmadığına bağlıyorum.

    bu arada geçen hafta abs nin büyük bir nimet olduğunu anladım.. önümdeki araba dalgınlıkla sol ön lastiğini refüje sürtünce takla atmaktan son anda kurtuldu bende hiç böyle birşey beklemediğimden panikle frene basıp direksyonu sağa kırdım.. eğer kuru fren olsaydı büyük ihtimalle kazık fren sonucu sağa kaçamayacak ve arabaya sol arkadan girecektim.. 3-5 cm le yanından geçip gittim..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Galile

    Zaymins, Scenicte henüz yaşamadım ama önceki araçlarımda sıkça başıma geldi. Debriyaj balatası aşındığında frende boşluk oluşuyor. Önceleri ara sıra meydana çıkan bu durumu zamanla frene her bastığnızdan farketmeye başlıyorsunuz. Bu durumu daha önce 2-3 kez yaşaım her defasında debriyaj balatası değişti ve sorun çözüldü...

    TGS nin sorusunu yanlış anlamadıysam anlattıkları beni bu sonuca götürdü... Elbette başka bir nedeni de olabilir..


    quote:

    Orjinalden alıntı: zaymins


    Galile :
    tsgt arabanın durması ile ilgili üçüncü frende abs nin devreye girerek arabanın daha geç durduğunu söylemiş sen olayı otomatik ve manuel vitesten debriyaj balatasına bağlamışsın.. dalgınlıkmı ? bilerek mi?
    fren konusunda arabayı ilk aldığımda bende çok şikayetçiydim.. sonra kar lastiği taktım şikayetim devam etti. sonra tüm balataları ve lastikleri değiştirdim.. şimdi şikayetim yok.. yağmurlu günlerde bile araba pek abs ye baş vurmuyor. ancak kuru asfalt üzeri ince toz toprak olan yerlerde özellikle ani fren yaparsam abs yi hissediyorum.








  • mimozca arkadaşın eklediği resimler eğer yeni scenic e aitse iç görüntüsü çok güzel olmuş navigasyonu tabi türkiyeye gelecek arabalara koyarlarsa :D ama dış görüntüsünü sevmedim bana itici geldi.

    bu arada zaymins geçmiş olsun ucuz atlatmışsın
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galile -- 10 Haziran 2009; 18:49:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oadurak

    mimozca arkadaşın eklediği resimler eğer yeni scenic e aitse iç görüntüsü çok güzel olmuş navigasyonu tabi türkiyeye gelecek arabalara koyarlarsa :D ama dış görüntüsünü sevmedim bana itici geldi.

    bu arada zaymins geçmiş olsun ucuz atlatmışsın



    arabanın o sert karizması yumuşamış iyice
    aynalar fiatların aynalarına benzemiş
    üstelik kapılara takılmış
    bu gene bi derece grand scenic daha da bir garip olmuş
  • Zaymins ;

    Önce geçmiş olsun..

    Bu sabah TEM otobanda ilerlerken önümdeki kamyon, yola düşmüş hatırı sayılır büyüklükte bir kalasın üzerinden geçti (beşe on dedikleri türden) savrulan parçalardan iki tanesi benim önüme düştü ve patır kütün arabanın altına girdi. İki metre daha önde olsaydım ön camdan içeri girecekti. Hayat, bazen pamuk ipliğinin ucuna bağlı yaşadığımızı bilmemizi istiyor..



    Otomobil ve motor tereminolojisine çok hakim olmadığım için belki de bildiklerimi düzgün anlatamıyorum :)

    Şimdi en baştan;

    Debriyaj balatası (baskı balata) dediğimiz şey otomatik viteslerde zaten olmaz. Çünkü otomatik araçlarda debriyaj yok. (onun yerine tork konventorü denen bir parça vardır. Nadiren eski WV gibi bazı otomatik araçlarda debriyaj balatası bulunurmuş) Yani düşündüğünün aksine manuel vitesli araçlara has bir durum.

    "Bildiğimiz anlamda debiryaj baskı ve balatası yoktur.Ancak motor hareketini değişik devirlerde araca vermek için bu görevi yapacak farklı parçalar vardır.BUrada kullanılan parçalar tiribünler valfler selenoidler ve bbunlar gibi onlarca mekanik ve elektromekanik sistemlerden oluşur. Bu parçaların arıza yüzdesi , bakım isteği yada bakım gerekliliği manuel şanzımanlara göre daha az olup, parça miyadı da daha uzundur.Bununla birlikte belirtmek gerekirki az bakım gerektirmesi uzun miyadına rağmen bu hiç arıza çıkartmaz demek değildir. " -Alıntı-

    TGS rumuzlu arkadaş araç modelinin RXE olduğunu yazmıştı. RXE ler bildiğim kadarıyla otomatik değil. Manuel olunca, frende meydana gelebilecek boşlukların debriyaj balatasının bitmiş olmasından kaynaklanabileceğini düşündüm. Nitekim Scenic ten önce kullandığım tüm araçlarda debriyajj balatası değiştirdim ve her defasında frende boşluk oluşturmaya başlamıştı. Ancak bunun teknik izahını yapabilecek bilgiye sahip değilim. Yakınlarda ustama gidersem sorar öğrenirim.

    Debriyaj balatasının ömrü ile ilgili işaretler,

    1. özellikle yüksek süratlerde, motor devri ile hızınız doğru orantılı yükselmiyorsa,
    2. Ilk kalkışta, debriyaj çok yukarıda kavramaya başladıysa, (bu hidrolik debriyajlı araçlarda anlaşılmaz)
    3. Dik yokuşlarda kalkışlarda balata kokusu gelmeye başladıysa,
    4. "allah allah, motor bağırıyor ama araba gitmiyor" demeye başladıysanız,
    5. Vites geçişleri artık daha kemikli olmaya başladıysa,
    debriyaj balatası sos veriyor demektir.
    6.debriyaj sertleştiyse
    7. Torku yüksek olan bir viteste (mesela 1. Vites) ani gaz verme durumunda devir birden yükselir ancak araç devire oranla hızlanmaz.
    Yada gaz pedalına birden basılıp çekilir, motorun bu sarsılmasına debriyaj ayak uyduramaz ve yine devire oranla gitmeyen bir araç tablosu ortaya çıkar.

    Balatanın durumunu tam tesbit etmek için,

    1. Mümkünse, gözle kontrol yapılabilir. (bu her araçta mümkün olmaz)
    2. El freni çekilir, araç hareket ettirilmeye çalışılır. Eğer daha tam kavrama başlamadan stop ediyorsa sağlam; nerdeyse tam bırakmaya yakın bile stop etme eğilimine girmiyorsa bitik demektir. (eğer balata ömrü ile ilgili bir şüphe yoksa bu seçenek denenmemelidir.)
    3. Bir yokuşta araç park edildiğinde 1. Vitese takılır. El freni çekilmez. Kayma olursa balata iyice bitik demektir. Eğer balata sağlamsa motor bitik (kompresyon yok) demektir.... Alıntı

    Selamlar



    Orjinalden alıntı: zaymins

    çok enteresan bir durum geldi bana..
    şimdiye kadar hiç duymamıştım..
    acaba otomatik vitesli arabalara has bir durummu ?

    benim arabadaki abs şikayetimde tekerlerin birinin çabuk kilitleyip sonra abs yi devreye sokunca diğer tekerlerinde tam frenlemediğinden arabayı kaydırdığını düşünürdüm. sonradan öğrendimki her tekerin balatası ve abs si bağımsız çalışırmış. Yani bir teker kilitleyip abs devreye girse bile bu diğer tekerlerin abs sini etkilemezmiş bu durumda suçlu olarak tekerlerin yolu iyi tutmadığına bağlıyorum.

    bu arada geçen hafta abs nin büyük bir nimet olduğunu anladım.. önümdeki araba dalgınlıkla sol ön lastiğini refüje sürtünce takla atmaktan son anda kurtuldu bende hiç böyle birşey beklemediğimden panikle frene basıp direksyonu sağa kırdım.. eğer kuru fren olsaydı büyük ihtimalle kazık fren sonucu sağa kaçamayacak ve arabaya sol arkadan girecektim.. 3-5 cm le yanından geçip gittim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galile -- 10 Haziran 2009; 18:50:45 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: oadurak

    mimozca arkadaşın eklediği resimler eğer yeni scenic e aitse iç görüntüsü çok güzel olmuş navigasyonu tabi türkiyeye gelecek arabalara koyarlarsa :D ama dış görüntüsünü sevmedim bana itici geldi.



    doğrusu fikrinize katılıyorum.. bu yenilenen yüzüyle, megane modellerini de hatırlatıyor ve bu yüz sadece cuope modelde yakıştığını sedan ve hatta hatchbak modelde dahi iyi görünmediği fikrindeyim ve maalesef bunu scenictede kullanacaklarsa o da kötü. tabii bu benim kişisel düşüncem..
  • merhaba arkadaşlar epeyidir foruma yazamıyorum.. fuar işleri ne yaparsınız beautiy asia ya hazırlanıyoruz.. yeni ürünleri yetiştirmeye çalışyıoruz..

    öncelikle şu baskı balata meselesi hakkında bişiler sölemek istiyorum.. bir kere kesinlikle fren tertibatı ile debriyaj tertibatının yakından uzaktan alakası yoktur.. debriyaj değil fren balataları hali ile aşağı düşer.. yağ seviyesi de azalır.. bu normaldir.. sceniclerde ne yazıkki heryeri sensör dolu olmasına rağmen balata sensörü yok irenç bi durum.. bizim 2001 mascot ta bile var.. clio suna bile koyuyor ama scenice gelince malesef..
    ayrıca şu araba fiyatı mevzuuna gelince.. biz adil davranmaya çalışıyoruz.. her arabanın bir piyasası vardır.. burda scenic kullananların %90 ı ikinci el scenic kullanıyordur.. eğer türk halkı tarafından bu araç tutulsaydı, şimdi bu paraya bu konforu bu güzelliği kullanamazdık.. bunu unutmayın.. yeni kasalar 21 -22 ye düşmüşken o para o araca verilmez.. ben 25 e aldım.. 33.000 de idi şimdi 67000 de 11 ay oldu aracımı alalı.. şimdi satmaya kalksam 22 anca eder.. bide taktırdığım lpg cabası.. buda yani çok büyük bir zarar değil.. 34000 km yol yapmışım..

    ayrıca yeni scenic ile iligli olarakta.. bence tamamen bir tasarım faciası.. irenç bir araba olmuş.. şu skodanın iren mpv taklidi arabasıyla opel combo arası bişi olmuş.. .. tamamen irenç bi tasarım bence scenic in o karizması oturaklılığı gitmiş yerine yerden yüksek bir hafif ticari araç çıkmış.. içine diyeceğim yok ama.. dediğim gibi dışı tamamen bi tasarım faciası berbat.. Scenic II 10 kat daha güzel bi tasarım.. C4 picasso ise çok çok çok daha süper bi tasarım bence.. c4 picassonun yanında fıs kalmış..




  • 56 chevy hayranıyım.. içiyle dışıyla tam bir tasarım mucizesi olduğunu düşünmekteyim..

    bunun yanında son yıllarda hiç bir arabanın dış kaporta tasarımı konusunda iyi yada kötü değerlendirmesi yapamıyorum.
    bunda arabaların birbirine benzemesi rol oynadığı gibi, kötü dedğim arabalara binince fikrimi değiştiren iç tasarım (kullanım) ve özellikler olduğunu söyleyebilirim.
    Her arabanın kendine has güzellikleri olduğunu düşünüyorum (araba kullanımında polyannacılık :) )
    benim için araba değerlendirmesinde
    1- Parça ekonomisi
    2- güvenlik
    3- ikinci elde satış kolaylığı (benim satışım)
    4- yakıt ekonomisi
    5- donanım ve özellikler
    5- iç tasarım ve kullanım kolaylıkları
    6- dayanıklılık ve sağlamlık
    7-..............
    10 - Dış tasarım ve estetik..

    örneğin opel zafirayı tasarım olarak çok beğenirim.. ama ikinci elde alıp binermiyim.. pek sanmıyorum.. sudan ucuz fiyata ve çok temizini bulursam BELKİ.... çünkü opelin parça fiyatları ve işçilik fiyatları dehşetül faciya.. bulunabilirliği ise ayrı bir kriz.. ikinci elde değer kaybetmesi ise rakipsiz.. hundai matrixin dış tasarımını hiç beğenmiyorum.. ama temizini bulursam alır binerim.. çünkü iç ergonomisi çok hoş.. parça ve işçilik makul fiyatlarda.. donanım ekleme fiyatları ise cidden cazip..

    ama ne yalan söyleyim ford fusionu dış tasarım olarak çok cezbedici bulsamda çevremde beni ve fusionu bilenler sakın diyor.. ve yeni scenicin ön ızgara yapısı biraz fordlara benzediği için bana o kadar itici gelmedi...




  • Arkadaşlar herkese selam burayı sık sık okumama rağmen yeni üye oldum.2001 scenic 1.6 BVA o.v araç kullanıyorum.2007'den bu yana.bugün aranıza katılmamda yaşadığım bir sorun vesile oldu.Ön Sol ve Sağ cam kaldırma halat tamir takımımdaki plastik parçanın kırılması ve bu parçanın tek olarak satılmaması ve takım halindede bir hayli pahalı olması sebebiyle o plastik parça arauışına girdim ve sonunda o parçanın yan sanayii üretim yaerini buldum.Bu ve buna benzer bir çok parça uygun fiyata burada var.Size o yerin adresini veriyorum.Aklınızın bir köşesinde bulunsun ihtiyacı olan olmayan herkes bir göz gezdirsin.Herkese selam...http://www.erayotoyedekparca.com
  • merhaba arkadaşım severek bindiğim aracımı satmak durumundayım ilgilenen secenic severler varsa duyurulur eşime dostuma tavsiye edeceğim bir araç ilgilenen olursa link aşağıdadır

    http://www.sahibinden.com/scenic_full_full_lpg_abs_asr_klima_airbag-srpx2_sunroofx2_-40WQQaXQQ13462052WQQpXQQdisplayitem
  • 2001 scenicin benzin depo kapagi kirildi arkadaslar. servisi fiyati 90 tl. bide boyanacak iki sefer gidecek arac servise. ankaradaki arkadaslar siz nasi cozdunuz sorunu. kaskodan mi yaptirsam.
  • herkese selamlar,


    benim geçen haftalarda sürücü kapısının kilidi bozulmuştu, dışarıdan açılmıyor ama içeriden açılıyordu. bir kez tamir etti usta ama çok dayanmayacağını da söyledi. sonra tekrar bozuldu...

    geçen hafta yanına gittiğimde artık yapacak birşeyin olmadığını söyledi, kilit almam gerekiyormuş. kilit 160 TL.

    sonra dedi ki "sen git symbol kilidi al, ben onu uydururum" gittim 60 TL'ye symbol kapı kilidi aldım, usta da ayarladı ve şimdi mutlu mesut kapımı açıyorum.

    Bilgilerinize...
  • Scenic II kullanan arkadaşlarım,
    Motorun üzerinde bulunan plastik gri kapağın yan sanayisi bulunur mu acaba ? O plastik kapağı dört köşesinden plastik çubuklar tutuyor onlardan üçü kırıldı. Daha önceden kapak değiştirmiş olanlar yazarsa sevinirim...
  • motorun üstüde kaputun altına tutturulan pandizot diyorlar yalıtım için ondan lazım.olan arsa irtibata geçelim.
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.