Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.357.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bakero35

    slm arkadaşlar bende scenic hayranı olarak aranıza katıldım. 2004 scnic dynamic full aracım var. ocak ayında aldım alır almaz Zavoli tüp taktırdım. benim şöyle bir sorunum var. Sabahları (motor soğukken ) arabayı çalıştırırken starta bastığımda tıırrr diye bir ses geliyor ve araç çalışmadan stop ediyor. Bir kaç saniye sonra tekrar starta basdığımda hemen çalışıyor. bunun sebebini bilen var mı acaba. bu arıza maliyetlimidir? teşekkürler

    Aracı ilk aldığım günlerde bende de zaman zaman marşa basıyor ama ya çalışmıyordu yada geç çalışıyordu. Geçenlerde serviste trigger değiştirirken "Manyetik tutucu" denen bir parçayı temzilediler. Şimdi sorun yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sergeant28

    arkadaşlar arabamı bakıma sokacağım ustanın verdiği fiyatlar şunlar.piyasa fiyatı olanlar diğer renolarla uyan parçalar laguna megane olunca daha ucuz olduğu için yine orjinal parçalar.
    servis fiyatı / orjinal olup piyasa fiyatları
    1-şanzuman takozu: 55ytl / 35ytl
    2-istikamet lastiği: 37ytl / 10ytl
    3-ön disk : 188ytl / 120ytl
    4-ön balata : 96ytl / 65 ytl
    5-polen filtresi : 39ytl / 15ytl
    6-triger seti: 267ytl /267ytl
    7-bagaj amortisörü: 274ytl / 30ytl
    8-blok tapası: 60ytl /60ytl
    toplam 1017ytl/ 570ytl
    işçilik: 200ytl
    rot balans ayarı 30ytl
    tolam 800ytl

    arkadaslar bu fiyat nasıl sizce arabayı yarın vereceğim inşallah




  • Adanadaki Reanult Mais te (Adanadaki en büyük Renault servisi) Scenic in polen filtresi yok arabamızı o yüzden servisten alamıyoruz. Polen filtresi bile olmazsa servis niye var. Kapatıp gitsinler.
  • Yeni araç alanlar hayırlı uğurlu olsun.. allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin..

    Aracı olupta aramıza yeni katılanlar.. hoş geldiniz, sohbetiniz, muhabbetiniz ve paylaştığınız herşeyle sefa getirdiniz.

    sergeant: hocam o fiyatlar ve farklar normal.. tek bir anormallik gördüm oda bagaj kapak amortisörü. onda bir olay var ama ne.. benim parçacının o tarafa yolum düştüğünde senin için sorayım.. acaba takım yada orjinal (fransız) olayı falan mı ?
    sen yinede yetkili servise götürme.. çünkü bunlar için başlayıp arada çok daha acayip yerlerden sorun çıktı diyebilirler.. ek masraf ek onarım vs..

    cerrah bu mekanik zımpırtıların en kritik yerinde plastik parcalar var malesef.. ben tam olarak mekanizmayı açıp görmedim ancak plastik parça gittiyse hakkaten tamir olcak gibi birşey değildir.. moral bozukluğuna ne kadar teselli olur bilmiyorum ama arka sunroof sağlam olduğu halde benim için tam bir problem. Açtığım zaman çok ses ve rüzgar yapıyo kapat deniyor.. kapalı kaldığı zaman off çok sıcak oldu aç deniyor... yani varya bazan arızalı olmasını diliyorum.

    tsgt söylediğin rakamlar "tamir" veya "onarım" için çok yüksek rakamlar.. eğer içinde parça yada tornada yeniden yaptırma falan yoksa bu rakamlar tamir için çok yüksek..

    trojana : çektirsin gitsinler.. eğer yetkili servis ise onlar zaten ya keriz bekliyorlardır (servis ve piyasa fiyatları meydanda) yada allah korusun biri kaza yapsında sigortadan getirsin diye bekliyorlardır.




  • Araç 90.000 ve uzatılmış garantisi var o yüzden dışarıya götüremiyoruz. Piyasadan alıp verelim diyoruz onada yanaşmıyorlar. Neyseki tedarik etmişler aldık aracı.
  • yeni araç alan yada aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz araçlarınız hayırlı uğurlu olsun kazasız binin inşallah :D bu arada 2004 privilege alan arkadaşlar kaça aldınız araçlarınızı öğrenmemizde bir mahsur varmı

    tekerlek konusunda dediğinize katılıyorum bütün tekerlerin aynı tepkiyi vermesi lazım önler farklı arkalar farklı olursa alışık olduğunuz düzenden farklı bir tepki verebilir araba buda allah korusun kazaya bile sebep olabilir aynı ebat farklı desen bile bana pek mantıklı gelmiyor.
    Orjinalden alıntı: kir-pi


    Orjinalden alıntı: oadurak

    lastik ebadında ikinci bölüm yani zaymins arkadaşımızın belirttiği bölüm oran ifadesi imiş yaptığım araştırmada bu bölüm xx/65/yy olan bir lastikte yanak yüksekliği xx ölçüsünün yüzde 65 ini ifade ediyormuş buna göre bakarsak 185/65 in yanağıyla 190/60 ın yanak mesafesinin aynı olması mümkün değil
    Orjinalden alıntı: zaymins



    xx/65/xx yani ortadaki iki haneli rakamda yanak yüksekliğidir. duruma göre değiştirilebilir ama değiştirmenin avantaj ve dezavantajları vardır.. örneğin. ben arabayı aldığımda 185/65/15 idi ve yıpranmış lastikti.. kış başlarken 190/60/15 kar (vakumlu) aldım.. yani yanak yüksekliği düştü arabanın sağa sola yatması nispeten azaldı.. birde bundan emin değilim ama satıcının deyişine göre 185/65 ile 190/60 lastiğin yüksekliği aynı imiş..





    Bu oran tam aynı değildir ama yakındır birinin yerine diğer kullanılabilir ama 4 lastiğin aynı olması şartıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oadurak -- 24 Haziran 2009; 15:29:50 >




  • Orjinalden alıntı: oadurak
    yeni araç alan yada aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz araçlarınız hayırlı uğurlu olsun kazasız binin inşallah :D bu arada 2004 privilege alan arkadaşlar kaça aldınız araçlarınızı öğrenmemizde bir mahsur varmı

    Selam. Benim aldığım Scenic 2004 model Privilage, ancak 2007'de trafiğe çıkmış. MAIS'in elinde referans araç olarak durmuş (bana söylenen) 2007'de satışa çıkarılınca bir MAIS çalışanı almış. O da bana 12 gün önce sattı. Araç ben aldığımda 17 800 km'deydi. (Km kesinlikle doğru - Renault servisten kontrol ettirdim.) Araç Scenic'in en dolu modeli. 2.0 16V 136 HP ve Tiptronik vites. Aracı 29 bin TL'ye aldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Clio98


    quote:

    Orjinalden alıntı: bakero35

    slm arkadaşlar bende scenic hayranı olarak aranıza katıldım. 2004 scnic dynamic full aracım var. ocak ayında aldım alır almaz Zavoli tüp taktırdım. benim şöyle bir sorunum var. Sabahları (motor soğukken ) arabayı çalıştırırken starta bastığımda tıırrr diye bir ses geliyor ve araç çalışmadan stop ediyor. Bir kaç saniye sonra tekrar starta basdığımda hemen çalışıyor. bunun sebebini bilen var mı acaba. bu arıza maliyetlimidir? teşekkürler

    Aracı ilk aldığım günlerde bende de zaman zaman marşa basıyor ama ya çalışmıyordu yada geç çalışıyordu. Geçenlerde serviste trigger değiştirirken "Manyetik tutucu" denen bir parçayı temzilediler. Şimdi sorun yok.

    clio 98 arkadaşım öyle zannediyorum ki aynı sorunu yaşamıyoruz. marşa bastığımda yüksek bir "tırr" sesi geliyor. sanırım sen de böyle bir ses yoktu. yinede yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim.
    diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum




  • Farma72 Antalya eski sanayide oto enişte var ordan temin edebilirsin eğer ordada yoksa servise git fiyat hemen
    hemen aynı 30 tl civarı
  • Bakero marş dinamosunun kömürüne baktır.
  • bakero kardeş.. sen bu forumda bu rahatsızlığın ne olduğunu anlattığım 20. kişisin.. Bu dereceli egzantirik kasnağından yapar.. benim araba soğukken yapıyor.. trigeri yeni değiştirdim 7000 km oldu.. bizim arkadaş ısrar etti değiştir die 258 Lira.. bende sadece soğukken yapıyor dedim.. oda paşa gönlün bilir dedi.. sürekli ötmeye başlarsa bana bi triger işçiliği daha verirsin olur biter dedi (ben vermem başka iş) trigerde değiştirmediğime pişman oldum açıkçası ama o sesi sadece sabahları yapıyorsa veya arada yapıyorsa.. problem yok.. ben 27000 Km dir biniyorum bu şekilde ama sürekli yapmaya başladıysa aracınla 100 KM bile yapma.. triger aracın için hayati derecede önemli bir kayıştır.. bu arada aracını yeni alanların hepsine hayırlı olsun.. benim aracım scenic II in türkiyeye gelen ilk lansman araçlarından birisi onun için piyasadakilere göre ek donanımlar da var.. ama yinede siyah renk bir privilage bi yerde cigerimde ukte kaldı.. babamın arabası megane II privilage.. privilage de bi başka duruyor.. benim aracım dynamique nin en fulü.. yinede aracımı çok seviyorum yani.. rengi yıkayınca çok güzel duruyor.. kardeşimde siyah modus var.. siyah her arabaya yakışıyor.. bide sarı döşeme olunca tabi daha bi güzel oluyor..

    Benim merak ettiğim birşey var.. aramızda Scenic II si olupta full donanıma sahip olmayan arkadaşlar var mesela oadurak kardeş, senin arabada esp yada öbür adı ile edl varmı??

    bence edl mükemmel bir özellik.. allah nazardan saklasın ama aracı şeritten çıkartmak zor..




  • benim arabada manifold çıkışından gürültü geliyordu bugün eksozcuya götürdüm spirali değiştirmişler ama dandik bişey takmışlar oda gitmiş dedi, altına girdim baktım ses ordan geliyor uzun işçiliği var 3 saat sürer sanada 150'ye patlar dedi, böyle ucuzu 70 lira olur ama 1 sene gitmez diyor, çok mu pahalı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kastore -- 24 Haziran 2009; 23:51:56 >
  • lahana sever arkadaşım bilgilerin için teşekkür ederim. sağol varol. ben internette gezerken google dan araştırarak buldum burayı. forumu biraz okudum fakat tamamını gözden geçirmedim. o yüzden kusura bakma.
    quote:

    Orjinalden alıntı: LahanaSever

    bakero kardeş.. sen bu forumda bu rahatsızlığın ne olduğunu anlattığım 20. kişisin.. Bu dereceli egzantirik kasnağından yapar.. benim araba soğukken yapıyor.. trigeri yeni değiştirdim 7000 km oldu.. bizim arkadaş ısrar etti değiştir die 258 Lira.. bende sadece soğukken yapıyor dedim.. oda paşa gönlün bilir dedi.. sürekli ötmeye başlarsa bana bi triger işçiliği daha verirsin olur biter dedi (ben vermem başka iş) trigerde değiştirmediğime pişman oldum açıkçası ama o sesi sadece sabahları yapıyorsa veya arada yapıyorsa.. problem yok.. ben 27000 Km dir biniyorum bu şekilde ama sürekli yapmaya başladıysa aracınla 100 KM bile yapma.. triger aracın için hayati derecede önemli bir kayıştır.. bu arada aracını yeni alanların hepsine hayırlı olsun.. benim aracım scenic II in türkiyeye gelen ilk lansman araçlarından birisi onun için piyasadakilere göre ek donanımlar da var.. ama yinede siyah renk bir privilage bi yerde cigerimde ukte kaldı.. babamın arabası megane II privilage.. privilage de bi başka duruyor.. benim aracım dynamique nin en fulü.. yinede aracımı çok seviyorum yani.. rengi yıkayınca çok güzel duruyor.. kardeşimde siyah modus var.. siyah her arabaya yakışıyor.. bide sarı döşeme olunca tabi daha bi güzel oluyor..

    Benim merak ettiğim birşey var.. aramızda Scenic II si olupta full donanıma sahip olmayan arkadaşlar var mesela oadurak kardeş, senin arabada esp yada öbür adı ile edl varmı??

    bence edl mükemmel bir özellik.. allah nazardan saklasın ama aracı şeritten çıkartmak zor..




  • Herkese tekrar merhaba,
    Benim scenic 67000 km de ve 24000 tl ye aldım. Bu akşamda muayeneye götürüyorum be yeni uygulamayla ilk defa tanışacam. Muayeneden önce ustama gösterdim herhangi bir problem yok dedi, inşallah muayenede fazla sorun yaşamam.Daha önce kendi aracını muayeneye sokan arkadaşıda yanıma alıcam ne olur ne olmaz. Muayene için tavsiyeleriniz varmıdır.Bu arada Sultanbeyli dekine randevu aldım. Sulatnbeylideki için ince ayrıntı bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Herkese keyifli sürüşler kazasız belasız günler dilerim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: coxswain75

    Herkese tekrar merhaba,
    Benim scenic 67000 km de ve 24000 tl ye aldım. Bu akşamda muayeneye götürüyorum be yeni uygulamayla ilk defa tanışacam. Muayeneden önce ustama gösterdim herhangi bir problem yok dedi, inşallah muayenede fazla sorun yaşamam.Daha önce kendi aracını muayeneye sokan arkadaşıda yanıma alıcam ne olur ne olmaz. Muayene için tavsiyeleriniz varmıdır.Bu arada Sultanbeyli dekine randevu aldım. Sulatnbeylideki için ince ayrıntı bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Herkese keyifli sürüşler kazasız belasız günler dilerim.

    Çok ta kasmaya gerek yok benim 2002 bile tek seferde geçti tek kusur olarak sol farın ayarını fazla düşük bulmuşlar oda zaten muayeneden geçmesine engel değil
  • arkadaşlar anahtarım bozuldu şu an açmıyor yedek anahtarı kullanıyorum.Oda bozulursa kaldık ortada.Ankarada olup da böyle bir sorunla karşılaşan scenic ciler anahtarı tamir olabiliyormu? yoksa servise 350 tl borçlancazmı?
  • kardeş benimkinde far yıkama , xenon far ve altılı cd değiştirici taktırmış ilk sahibi cam tavan özellikle araştırmadım malum karaman kış memleketi çok sıkıntı yaratacaktı ama aracımda asr , esp ve cruise kontrol yok özellikle esp ve cruise u çok isterdim ama sonradan takılmıyormuş o yüzden allah nasip ederse ikinci scenigimde arayacağım o özellikleri
    quote:

    Orjinalden alıntı: LahanaSever

    bakero kardeş.. sen bu forumda bu rahatsızlığın ne olduğunu anlattığım 20. kişisin.. Bu dereceli egzantirik kasnağından yapar.. benim araba soğukken yapıyor.. trigeri yeni değiştirdim 7000 km oldu.. bizim arkadaş ısrar etti değiştir die 258 Lira.. bende sadece soğukken yapıyor dedim.. oda paşa gönlün bilir dedi.. sürekli ötmeye başlarsa bana bi triger işçiliği daha verirsin olur biter dedi (ben vermem başka iş) trigerde değiştirmediğime pişman oldum açıkçası ama o sesi sadece sabahları yapıyorsa veya arada yapıyorsa.. problem yok.. ben 27000 Km dir biniyorum bu şekilde ama sürekli yapmaya başladıysa aracınla 100 KM bile yapma.. triger aracın için hayati derecede önemli bir kayıştır.. bu arada aracını yeni alanların hepsine hayırlı olsun.. benim aracım scenic II in türkiyeye gelen ilk lansman araçlarından birisi onun için piyasadakilere göre ek donanımlar da var.. ama yinede siyah renk bir privilage bi yerde cigerimde ukte kaldı.. babamın arabası megane II privilage.. privilage de bi başka duruyor.. benim aracım dynamique nin en fulü.. yinede aracımı çok seviyorum yani.. rengi yıkayınca çok güzel duruyor.. kardeşimde siyah modus var.. siyah her arabaya yakışıyor.. bide sarı döşeme olunca tabi daha bi güzel oluyor..

    Benim merak ettiğim birşey var.. aramızda Scenic II si olupta full donanıma sahip olmayan arkadaşlar var mesela oadurak kardeş, senin arabada esp yada öbür adı ile edl varmı??

    bence edl mükemmel bir özellik.. allah nazardan saklasın ama aracı şeritten çıkartmak zor..




  • kardeş dün arkadaş 90 model doğanla geçti 15 dakika sürmemiş karamanda ilk başlardaki gibi abartmıyorlar artık bildiğim kadarıyla genede çevrede muayene öncesi kontrol yapıp eksikleri tamamlayan servis araştırmanı tavsiye ederim enazından muayeneden tek seferde çıkarsın

    tatung kardeş kasko yokmo kaskolar bildiğim kadarıyla ödüyor anahtarı

    quote:

    Orjinalden alıntı: coxswain75

    Herkese tekrar merhaba,
    Benim scenic 67000 km de ve 24000 tl ye aldım. Bu akşamda muayeneye götürüyorum be yeni uygulamayla ilk defa tanışacam. Muayeneden önce ustama gösterdim herhangi bir problem yok dedi, inşallah muayenede fazla sorun yaşamam.Daha önce kendi aracını muayeneye sokan arkadaşıda yanıma alıcam ne olur ne olmaz. Muayene için tavsiyeleriniz varmıdır.Bu arada Sultanbeyli dekine randevu aldım. Sulatnbeylideki için ince ayrıntı bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Herkese keyifli sürüşler kazasız belasız günler dilerim.




  • Bende tek kart var, normalde yedekleri oluyormu? Karta bir şey olsa yenisi ne kadar? yedek yaptrırabiliyormu?
  • cümletten regaip kandilimiz mübare olsunn
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.